[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 17 iunie 2008

Danseaza Mutule, te rog...

Echipa Olandei este frumoasa. E frumoasa si senina. Nu pot sa detest frumusetea jocului lor. Se naste cu o simplitate care aminteste mai degraba de zburatori decat de portocala mecanica. Olanda e acea echipa care trimite copiii pe maidane imediat ce meciul s-a terminat. Micutii isi fac portile si-si impart apoi numele eroilor care ne aduc aminte ca doar frumusetea poate transforma un joc in fenomen. Amintiti-va jocul echipei Greciei la campionatul european. Incercati apoi sa rememorati Franta lui Platini la Sevilla sau Danemarca venita din vacanta de pe plajele lumii pentru a castiga un titlu european cu lejeritate si spectacol.

Fotbalul este o forma de spectacol. Mai grandioasa de multe ori ca teatrul sau filmul. Nimeni nu-si aminteste meciurile urate si antifotbalul din spatele sintagmei " rezultatul conteaza, fotbalul e pe puncte". Nu doamnelor si domnilor, fotbalul nu e pe puncte caci nu de puncte ne indragostim ci de golul doi al lui Dieguito in meciul cu Anglia sau de oricare din golurile care l-au facut Zeu la Napoli, ne indragostim de Henry sau Ronaldinho cand le iese tot incat exclamam fericiti "asa ceva nu e posibil" si speram sa ne iasa si noua macar o data pe terenurile de la Polivalenta.

Mi-e dor de Hagi din meciul cu Columbia sau de oricare din pasele care ma faceau sa cred ca as fi putut sa joc si eu fotbal pentru ca o secunda mai tarziu sa-mi dau seama ca in veci nu m-as fi gandit la asemenea traiectorie. Hai sa ne gandim la Dobrin si la Balaci cu gleznele care sfidau mobilitatea. Hai sa ne gandim la Argentina lui Maradona invingand masina de razboi germana. Maine intalnim o echipa frumoasa mai presus de orice. Hai sa jucam fotbalul care iti da lacrimile pentru ca nu meritai sa pierzi dupa un asemenea joc. Hai sa facem un joc dincolo de puncte si calcule meschine care oricum, implinite prin antijoc n-ar face decat sa prelungeasca o agonie nedorita de nimeni.

Maine Romania are sansa sa joace FOTBAL sau fotbal. Hai sa incercam nu sa stoarcem portocala ci sa jucam FOTBAL cu ea. Pentru ca fie ca e vorba de prima sau a doua echipa, va asigur ca vor intra in teren la fel de frumosi, creativi si gata de spectacol ca si pana acum. Iar noi avem sansa unui meci frumos.

Danseaza cu ei Mutule maine seara, danseaza cu ei si cu mingea si o sa fie cel mai frumos moment pe care il asteapta o tara intreaga de la tine. I-ai si pe baieti cu tine in dansul asta nebun. Alege-ti ce muzica vrei, personal iti recomand Rossini pentru ca o sa te poarte printre ei precum un fulg purtat de vant intr-o zi de mai, plus ca olandezii n-au inteles niciodata veselia ariilor italiene. Alege ce muzica vrei dar danseaza cu ei si uita de toate daca poti pentru ca baietii sa vina cu tine si sa te ajute sa plutesti. Hai Romania...

20 de comentarii:

  1. cei din tribune sau de la televizor sunt spectatori. spectatorii sunt cei care urmaresc un spectacol. nu cei care urmaresc niste puncte. HAI ROMANIA BĂI. Să dansăm până ni se termină dragostea :). Cum zice Cohen.

    RăspundețiȘtergere
  2. si pentru ca visele adunate pot pune pana si stelel in miscare, Mutu va dansa pentru noi :) bug hug>:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. de abia aştept meciu! ce ar trebui să domine în vestiaru nostru acu ar fi sinceritatea. sa fim sinceri ca suntem buni, ca putem, ca e posibil. pentru ca e. daca mergem cu orice alta idee in cap, avem nevoie si de noroc. si la ora actuala suntem prea buni ca sa mai speram in noroc! hai romania!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu m-as fi gandit ca se poate scrie asa frumos despre...fotbal! Asadar danseaza, Romania! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. mie mi-e dor de meciul cu Anglia de la Euro 2000 cand i-am trimis acasa cu 3-2 de la 2-0 pt ei. Atunci a inceput generatia Chivu si Mutu :)
    HAI ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt sigura ca Mutu si echipa vor avea cel mai frumos dans pe cea mai frumoasa muzica....au mai dovedit-o si acum o vor dovedi!!!hai ROMANIA si multa Bafta!!!:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Doamne ajuta ! Sa danseze toti 11 , si Piti sa gandeasca bine si tactica si schimbarile . Avem nevoie de calificare ! Hai Romania ! :)

    ce mesaj de microbist am pus aici :))

    RăspundețiȘtergere
  8. prea frumos scris..:) hai romania!! sper sa fie, mai presus de toate, un meci frumos..un meci care sa ne redea speranta ca poate exista o noua de generatie de aur...care sa joace de dragul fotbalului...de dragul copiilor care stau cu pumnii stransi si cu ochii in lacrimi in fata televizoarelor...
    indiferent daca ne calificam sau nu...sper sa fiu mandra de ei...si o sa ne calificam..pentru ca putem:)

    hai romania!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca putem merge,de ce sa ne taram??
    HAI ROMANIA!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt mai mult decat emotionata...iubesc fotbalul...traiesc alaturi de jucatori, alaturi de suporterii avevarati asa ca azi ROMANIA bate olanda!!!!
    HAI ROMANIA!

    RăspundețiȘtergere
  11. 1. For Money !
    2. For Show !

    (Nu sunt cuvintele mele, dar se potrivesc!)

    RăspundețiȘtergere
  12. Acum ca sa stric toata "atmosfera"...oricum meciurile sunt vandute...nu mai e totul ce a fost...:(

    RăspundețiȘtergere
  13. mda....o sa danseze pentru altii...

    RăspundețiȘtergere
  14. Tudore, ce articol boem !!! Be real ! Joaca Romania ! Sa nu le mai cautam talentele negasite si, dupa ce rateaza totul, sa nu le mai cautam scuze. Ti-ai irosit timpul si creativitatea pe un articol despre niste ratati! Nici unul nu are nici titluri la cluburi nici la nationala.
    Felicitari Italiei care a luptat, pentru ca aveau o mica sansa. Asa se face.
    Ai nostri s-au vazut calificati si au luat-o-n.... mana sa zicem.
    Succese !
    Super concert.
    Bet 4 love sper sa poti promova pe undeva pe afara ca are sanse de hit. Zbai

    RăspundețiȘtergere
  15. fie cel mai frumos moment pe care il asteapta o tara intreaga de la tine. ----- I-ai ----- si pe baieti cu tine in dansul asta nebun.

    I-ai ?????????
    Ce ai?
    Graba strica treaba!

    RăspundețiȘtergere
  16. ooffff Tudor ce frumos ai scris ...
    Pacat ca tricolorii nu ne-au putut face MAI MANDRI ...

    RăspundețiȘtergere
  17. pe cat a fost de frumos mesajul tau, pe atat ne-au demonstrat jucatorii ca... nu vor!! nu exista NU POT!! ii iubesc, dar nu mi-au demonstrat ce pot cu adevarat!! am ramas singura in camera de capin si ...cum nu am tv, m-am dus tot singura sa vad meciu`... am fost foarte trista...:(

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere