[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 26 iunie 2008

Scurt metraj. Daca spui cuiva te omor.

O camera mica intr-o casa de tara. Un pat negru, dublu cu tablie o masa acoperita cu musama pe care troneaza un aparat de radio vechi. Peretii camerei sunt zugraviti in verde. Cateva fotografii cu munti prinse in rame aurii sunt aruncate pe ici pe colo. O fereastra mica cu perdele roz da intr-o curte cu gaini si unelte. Usa de la camaruta e inchisa.Are geamuri acoperite de perdele cu model.

La marginea patului, in picioare un barbat gafaie imprastiind prin camera o rasuflare de mancare grea semidigerata si alcool. Se incheie la pantaloni precipitat si incearca sa-si indese in chiloti madularul inca tare, amintire vie a poftelor satisfacute nu demult. Ochii de animal de pe un chip transfigurat de pasiune jalnica iscodesc speriati jur imprejur. Mainile sunt inca manjite cu sange si sperma. Camasa cadrilata e sifonata ca un servetel de hartie. Barbatul priveste catre pat cu ura si buze umede: - Daca spui ceva cuiva te omor.

In coltul cel mai indepartat al patului se afla o fetita imbracata intr-un tricou roz cu maneci scurte si chilotei galbeni manjiti de sange.Isi strange cu bratele genunchii apasandu-si barbia. Tremura si misca spasmotic din cap fara sa planga privind naucita fermoarul din spatele caruia a aparut ca din senin cea mai neagra clipa din viata sa. De acum inainte de fiecare data cand va privi un barbat in acea zona va fi strapunsa de un cutit care-i va rascula maruntaiele. Fetita are unsprezece ani si misca spasmotic din cap.

Barbatul se incheie la pantaloni si de data asta privind in jos adauga ca pentru a se covinge pe sine: - Daca spui cuiva te omor.

Fetita aproba spasmotic din cap. Are unsprezece ani.

32 de comentarii:

  1. intr-adevar, este ingrozitor...si cu toate astea nu se face nimic...monstrul e inca liber (cel putin asa am auzit azi)...nu mai spun nimic pt ca nu stiu ce se poate spune in astfel de situatii...decat: Romania is my country

    RăspundețiȘtergere
  2. Ala nu este om, animal,monstru, nici macar denumire nu poate avea. Ce placere o fi avut el savarsind acest act neortodox. Aceste jeguri care se autointituleaza oameni trebuiesc anihilate imediat, fara mila. Cateodata mai avem nevoie de putin totalitarism.

    RăspundețiȘtergere
  3. actul in sine e ingrozitor... dar imi place cum e descris... are ceva care il face sa apara diferit... dar tot ingrozitor ramane :D

    RăspundețiȘtergere
  4. a si faza cu "Romania is my country" nu cred k are legatura cu abuzurile sexuale asupra minorilor... chestiile astea se intampla si in alte tari... si nu sunt intotdeauna arestati

    RăspundețiȘtergere
  5. mi-e groaza sa ma gandesc ce e in capul fetitzei acum... ce parere are ea despre viata in momentele astea.
    daca va face avort, va mai fi un soc pt ea, va ramane marcata pe viata ...

    cei care fac astfel de gesturi ar trebui omorati, sau cel putin sa li se taie "barbatia", cum in alte tari li se taia mana daca fura ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Trist, groaznic, sfasietor...nu este ceva ce poate fi comentat in cateva randuri. Am sa spun totusi ca un om ar trebui sa detina drepturi (e.g. viata, libertate,...), pana in momentul in care face ceva de genul faptei luate in discutie.
    Este bine ca ai "filmat" treaba asta pentru noi, ne-ai adus mai aproape de latura umana a subiectului, spre deosebire de cei de la tv care au adus foarte aprope de trivial toata povestea asta, pentru ca asa este in jurnalism, eh. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu pot sa cred ca se intampla asa ceva! Nu vreau sa-mi imaginez ce poate fi in sufletul acestei fetite...Oare de ce nu se accepta si in Romania scaunul electric?
    Asemenea gunoaie asta merita!

    RăspundețiȘtergere
  8. oribil....dar totusi adevarat....descrierea camerei imi aduce aminte de legaturi bolnavicioase...cand urlai dupa Kiki...

    si cand stam sa ne gandim ca din ce in ce mai des se intampla astfel de cazuri...

    RăspundețiȘtergere
  9. Postul asta e in loc de "vise placute" sau cum... :|

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu şi tu omule, nu şi tu! Cred că erau de ajuns sutele de ore de emisie de la TV, miile de pagini de ziar tipărite, zecile de siteuri.
    Pun pariu, că dacă nu se întâmpla oroarea asta şi nu exista mediatizarea asta puternică, toţi te-ar fi catalogat bolav pentru ce ai descris în articolul ăsta. Dar altul a fost bolnavul, altul a fost degeneratul şi mă întreb câţi or mai exista şi ce e în mintea lor acum când văd ce se întâmplă şi mai ales ce e în sufletul fetelor care încă le răsună în cap: "Daca spui cuiva te omor".
    În altă ordine de idei, ai descris excelent şi fără prea multe detalii, scurt, la obiect şi frapant.

    RăspundețiȘtergere
  11. realitatea care te da cu capul de ciment si-ti mai trage si 2 picioare in burta..nici nu cred ca mai sunt cuvinte pt a descrie creatura aia.si cel mai infricostor este ca nu este unic!

    RăspundețiȘtergere
  12. nici un scancet sau o ultima lacrima. privirea inocenta inlocuita de teama amestecata cu ura. vartej al miilor de vise spulberate si al papushilor din carpe vishinii.se pierde acum in puncte fixe..end of innocence ?!

    aberatzie sorry :D ppentru ca tot intreba cineva mai sus oare ce simte acum. pot da vina pe ora? :">

    RăspundețiȘtergere
  13. ce simte acum???? nu. nu asta este intrebarea....acum nu simte...nu stie ce este...
    intrebarea corecta este ceea ce va simti peste niste ani? sincer ii plang de mila, ma doare sufletul de ea dar si de ceilalti. iar eu acum dau vina pe parinti, unde erau ei atunci? deci nu au stiut? de ce nu si-au dat seama ca este insarcinata?? cum e posibil asa ceva?

    RăspundețiȘtergere
  14. Încă o dată dovedeşti că îţi pasă.

    O mamă îşi mângâie copilul cu privirea când iese pe uşă, vede o schimbare în atitudinea şi ţinuta lui. O mamă normală.

    La extrema cealaltă este mama care în faţa ochilor plânşi ai fetei se uită cu scârbă şi îi spune: - Lasă prostiile, ţi s-a părut ţie că vrea să te violeze. Poate vrei tu asta. Vezi să nu te audă taică-tu că zici asta despre frati-tu. Du-te mai bine şi adu o găleată cu apă.
    Auzi şi fata asta, ce-i trece prin cap.

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. asa ceva NU...oricat de cruda ar fi viata asta ce s-a intamplat in acea camera tinde la limta dintre cruzime si iad

    RăspundețiȘtergere
  17. s-a dat unda verda pentru avort in romania. daca familia accepta fetita poate face avortul si aici, in tara

    RăspundețiȘtergere
  18. acea fetita va ramane clar marcata. ii va fi tare greu sa se acomodeze psihic. la 11 ani viol si un avort...

    RăspundețiȘtergere
  19. As fi vrut sa nu fi citit. Cred ca asta vrem toti, sa credem ca nu se intampla. Dar se intampla. Bine ca circula nu stiu ce lege idioata despre stiri + si -.
    As fi vrut sa nu fi citit ...

    RăspundețiȘtergere
  20. chiar m-a impresionat ce ai scris.si sunt convinsa ca mai mult din jumatatea romanilor ar fi fost impresionati daca ar citi sau ar auzi cum ai descris.tot ce am putea sa schimbam ,ar fi cred eu, modul in care sunt prezentate stirile:"buna ziua.in localitatea X a avut loc un viol"ca si cum ar face reclama la o firma de umbrele.unde este atitudinea?nu avem nevoie de reconstituiri sau emisiuni cu cautarea elodiei.este de ajuns sa fie descris modul in care a fost distrusa inocenta de un criminal.eu asa il numesc.fetita de 11ani va ramane cu siguranta marcata pe viata.si chiar daca ea inca traieste..ocupa doar un loc in spatiu ,un loc in lumea asta care i-a luat dreptul de a visa.
    postul tau ar trebui sa le deschida ochii tuturor.si mai ales celor din mass-media care uneori uita ce trebuie sa sugereze.

    RăspundețiȘtergere
  21. nu mass media e de vina.adica cum?hai sa o chemam pe andreea marin sa prezinte stirile de la ora 5 nu? da at am fi sensibilizati?ideea in sine ar trebui sa te arunce intr-un colt negru nu pt ca aia de la stiri ti-a prezentat violul intr-un mod mai dramatic

    RăspundețiȘtergere
  22. Dimineata...ora 7...mult prea dimineata.Examen la chirurgie cu ochii inca lipiti de somn,de nestiinta,de prea multa bere aseara.In saloanele imense si incinse,pacientii se uita la noi ca la Dumnezeu,de parca noi am fi cine stie ce speranta.Noi,buimaci ne uitam la ei incercand sa ne dam seama daca sunt sau nu etanolici...vine profu',5 intrebari..."veniti dupa note...sau nu".Si noi,viitorul,plecam sa ne ascundem necazurile,nefericirea si neputinta in patul nefacut inca.Ma trezesc mult mai tarziu si ma intreb cum supravietuim,nu neaparat in tara asta,ci in lumea asta murdara,cinica si nedreapta,care uneori nu face decat sa iti omoare visele,sperantele si ...iata:INOCENTA.Nu e vorba neaparat de Romania.E vorba de minunatul prezent pe care il traim,care ne-a transformat in animale,prostituate,viciosi.E vorba de tehnologia asta tampita care ne invata ca nu avem limite(si nu ma refer la cele pozitive).Unde sa ma refugiez?In calculator??In curand vom gasi in librarii "Prima mea noapte de dragoste cu calculatorul".Nu vreau lumea asta in care ...

    RăspundețiȘtergere
  23. subscriu alina...problema e..ca noi.."viitorul" suntem cam izolati mai ales in perioada asta de alte forme de refugiu decat computeru..si sincera sa fiu cred ca asta e ..viitorul.intre 2 examene,inconjurata de atlase si carti de zeci de kilograme,cand toti ceilalti prieteni din liceu sunt de mult in vacanta si au renuntat sa te mai sune pt ca mereu doar inveti..cam asta e singurul refugiu confortabil..
    p.s.in paris exista wireless in tot orasul...sunt sute de studenti care invata in parcuri pe iarba..

    RăspundețiȘtergere
  24. nu mai bine desenai o imagine ,o imagine face cat 1000 de cuvinte, si iti garantez ca asta facea cat 10000 de cuvinte , nu ai gasit un mod mai bun de a atrage atentie decat sa ne prezinti asta ......daca vrei sa deschizi ochii cuiva, atunci deschidei si u , spunemi si mie , daca prin absurd fetita aia(cred ca ai scris asta in legatura cu cazul prezentat la tv) afla de scurtul tau metraj , ce o sa se bucure ca tea inspirat sa scrii ceva ....

    RăspundețiȘtergere
  25. sunt curioasa ce se va intampla cu aceea chestie ...sincer nu ii pot spune om...

    RăspundețiȘtergere
  26. nush....am vazut multa lume care spunea ca acest om nu ar mai merita sa traiasca , ca ar trebui pedepsit cu pedeapsa cu moartea.
    bine.
    dar voi v-ati gandit, de ce sa scape asa usor?...de ce sa nu simta sentimentele celor din jur provovate de fapta sa?poate el acum nu constientizeaza ceea ce a facut, dar fata aceea il va ura toata viatza in subconstientul ei, asta dak nu va putea sa se exteriorizeze.sa treci printr-un viol nu e usor nici la o varsta adulta, d'apai la o varsta atat de frageda ca a fetitei, si sa nu mai pomenesc de avort, care numai cand auzi cuvantul te gandesti la crima...

    deci parerea mea e ca omu asta nu trebuie sa moara, nu trebuie lasat sa se omoare, el trebuie sa traiasca multi ani pe acest pamant, pt ca sa simta urmarile faptelor lui.

    [punct si de la capat]

    RăspundețiȘtergere
  27. se intamla tot timpu` chestii de genul, si se vor intampla, dar degeaba dam vina pe autoritati ca nu fac nimic, se intampla, asta, tine de educatia fiecaruia, sau in alte cazuri, de o boala mentala! Sincer, daca s-ar inceta cu toate stiirile astea de la pro tv cu crime si violuri, poate k nu ar mai avea idei unii..dar..noh, asta e, sper macar sa se diminueze toate dezastrele astea!!

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu inteleg niciodata de ce mediatizeaza atat de mult atrocitatile astea, nu rezolva nimic...pentru ca nimeni nu vrea sa faca nimic...Sa ma fereasca Dumnezeu sa am putearea de a decide vreodata asupra celorlati caci as fi in stare sa instaurez pedeapsa cu moartea pt asa ceva...pentru OMUCIDERI si ABUZURI ASUPRA COPIILOR SI BATRANILOR:PEDEAPSA PRIN MOARTE!
    Nu stiu de ce a trebuit sa descrii chestia asta...cand citesc imi vine sa vomit...tot bombardata cu stirea asta prin toate mijloacele refuzam sa o constientizez caci doare...

    RăspundețiȘtergere
  29. Imi cer scuze ca nu postez un comentariu la subiectul pricipal, dar nu stiu cum sa iau legatura... cu o persoana foarte importanta care mi-ar putea fi de folos.
    Tudor, nu stiu daca ma mai tii minte, am venit odata la teatru la BILOXI si am stat de vorba : sunt din Craiova, de la teatru, Radu ma numesc.
    Ceea ce as vrea sa te rog e, cum as putea lua legatura cu doamna regizor Iarina Demian pentru un proiect? M-ai putea ajuta? Te-as ruga mult!!!
    Da-mi un mail pls... wolfyta2001@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  30. E asa de trist ce se intampla. Doar un caz asemeni astuia e mediatizat, dar cate se intampla! Unde au fost parintii fetei? Unde oare mai e bunul simt?

    RăspundețiȘtergere
  31. daca citesti "The sorrow of War" o sa intelegi cateva chestii in plus. infiorator.

    si speram ca nu se face in film...

    RăspundețiȘtergere