[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 17 decembrie 2009

Cum ratam iubirea

Oamenii fac greseli mari de dragul iubirii. E un fapt stiut.
Ajung sa se substituie celui de langa ei in forma doar. Ratand fondul.
Aud adesea ca iubirea inseamna sa-l sprijini pe cel de langa tine in momentele grele. Sa simti nevoia sa o faci. Asta nu presupune, insa, ca il intelegi, ca ajungi sa-i studiezi resorturile si sa stii care sunt nevoile lui REALE.

Compasiunea fata de nemultumirile sau nefericirea partenerului tau si umarul pe care i-l oferi nu inseamna nimic altceva decat un antiinflamator sau cel mult un anestezic.
Intelegerea nevoilor reale ale celui iubit, asta este pariul unei relatii. Sa mergi adanc in sufletul celui langa care traiesti si sa nu transformi o relatie intr-o mecanica a sabloanelor. "Hai sa-l sun sa vad ce face", "Cum a fost la birou iubitule", "Esti bine?", "Hai sa ne relaxam in weekend, vrei?", "Hai langa mine si uita de toate problemele pentru cateva ore"; toate propozitiile astea impartite intr-un orar prestabilit nu fac decat sa reduca la o tema generala nevoia unuia pentru celalalt.

Peste asta vine frica oamenilor de a-si spune in fata unul altuia ce-si doresc cu adevarat. Mai ales in plan spiritual. Din iubire oamenii isi menajeaza partenerii. Anumite lucruri nu se spun pentru ca ar fi prea dur sau prea pretentios pentru celalalt. Si uite asa, ajungi sa-ti privesti partenerul si sa-ti pui intrebari (pentru ca nu i le pui lui) vis-a-vis de posibilele lui capacitati de a-ti oferi ceva ce nu-i vei cere niciodata. De frica.

Pentru ca iubirea e perfida pe cat e de curata. Ea se naste si infloreste cu cele mai inaltatoare sentimente, dar moare otravita de cele mai ascunse indoieli.
Puterea de a afla totul despre cel din fata ta fara a-i tulbura apele sufletului, da, asta e marea provocare a iubirii.

De cate ori nu ne-am pus intrebarea asta: - Cum sa te fac sa afli ce imi trebuie de la tine, spiritual vorbind, fara sa te fac sa suferi, fara sa te lovesc?

Si de cate ori am rostit-o partenerului nostru?

Iubirea incepe cu intrebari simple pe care le rostim si sfarseste cu intrebari la fel de simple pe care nu le punem niciodata.

65 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, ce frumos descrii sfarsiturile...
    Exista si relatii in care intrebarile sunt puse si totusi raspunsurile sunt cele care lipsesc... poate fiindca respondentul e prea imatur ca sa se cunoasca pe sine insusi si implicit propriile-i nevoi. Dar macar aici exista iubire..

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelent punctat...si poate ca ar trebui spus ceva si de "frica": frica de a nu rani; frica de a nu auzi ceea ce vrei sa auzi; frica de a-i parea partenerului atat de departe de el; frica de a nu se sfarsi...

    Greseala sta in teama de a ne asuma riscul de a pierde...

    Privind in interiorul nostru, ajungem sa realizam...ca daca nu spunem sau nu intrebam...noi insine nu vom putea fi fericiti...Asa ca, fie ce-o fi.."we cross the line"...:)

    RăspundețiȘtergere
  5. De ce nu "Cum ne realizam iubirea" ? Vad ca ai o predilectie spre fata urata a monezii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sau mai bine.. cum ne implinim iubirea.. suna mai plastic. Ar fi placut sa dezbatem si partea buna a lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pacat ca in teorie suntem toti experti, iar in practica repetenti. Ne meritam soarta!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ graciov pai scrie tu despre implinire, poate ai mai multa experienta:))

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. ,,Puterea de a afla totul despre cel din fata ta fara a-i tulbura apele sufletului, da, asta e marea provocare a iubirii."
    Superb!
    Ceea ce spui tu, înseamnă empatie, adică intri în papucii celuillat şi simţi exact ce simte el...În iubire eu-l lui devine eu-l tău...Tu nu mai trăieşti, fiindcă trăieşte el în tine. Iubirea nu are formule, reguli, orare...Iubirea atinge inimi făcându-le să privească împreună în aceeaşi direcţie.

    Am un dar poetic pentru tine şi pentru toţi cititorii tăi:

    ,,Îndrăzniţi să iubiţi
    Deschizându-vă larg poarta inimii!

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Ieşind degrabă întru-ntâmpinare...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Îmbrăţişând ca un înger păzitor...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Sărutând lacrimile sfinte de copil...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Adăpând cu izvorul curat al privirii...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Îngenuchind alăturea în iarbă...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Punând haina nouă pe umeri tremurânzi...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Hrănind cu pâine caldă, cea mai albă...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Mergând la pas cu cel ce şchiopătează...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Luând în braţe pe cel ce se târăşte...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Însuşindu-vă durerea aproapelui....

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Răspunzând cu-un zâmbet unui surâs timid...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Luându-i în visul vostru pe prieteni....

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Lăsându-le liber zborul spre visul lor...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Tăcând sau strigând, plângând sau cântând...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Dedicând versuri sfinte pline de dor...

    Îndrăzniţi să iubiţi
    Iubind pur şi simplu!
    Sunt atâţia care caută iubire..."

    ( Mariana L. - Psalmdedor )

    RăspundețiȘtergere
  11. In plan spiritual Iubirea nu vrea nimic ea doar exista :)se manifesta in toate Iubirile din care, gresind se invata pana se ajunge la forma de Iubire din noi care se vrea doar impartasita- spatiul in care dispar proiectiile.

    RăspundețiȘtergere
  12. ...si te cauti in sufletul iubitului, te cauti si dai de o oglinda..el e asa cum vrei tu sa crezi ca e..e de fapt reflectarea ta la "primele intrebari simple"..oglinda se uzeaza, se crapa, se sparge..si potzi sa sangerezi chiar. Stie cineva numarul de la Apel SOS suflete?

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca ai gandit toate astea inseamna xca stii ce simti si ce vrei, si nu nteleg de ce ti e maiusor sa le scrii decat sa i le spui in fata, "ei" ? Poate pentru ca vrei iubirea ideala descrisa de romantici si nu o iubire ideala "izvorata" din tine... sau poate ca n ai gasit acea fata inca, careia sa i spui orice, tot. asa ca ... keep walking and sing and cry on the stage and fuck yourself in your own bathroom :)))) am incheiat cam dur..iarta ma! O zi minunata-mai stii, poate chiar ti se va ntampla o minune;) pup

    RăspundețiȘtergere
  14. @mariana, " În iubire eu-l lui devine eu-l tău...Tu nu mai trăieşti, fiindcă trăieşte el în tine" asta nu e empatie.

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Camelia, da, nu e empatie, e iubire. Afirmaţiile referitoare la empatie se terminaseră odată cu punctele de suspensie :)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Mariana, si cum e sa traiasca doua Euri intr-unul singur?

    RăspundețiȘtergere
  17. Cum ratam iubirea...iubirea ne moare pt ca de multe ori poate nici nu e iubire.poate ar trebui mai intai sa o definim....Ce este iubirea adevarata?.....poate in neincetata noastra dorinta de iubire ne agatam uneori de lucruri si spunem 'e iubire'....si uneori faptul ca noi nu suntem sinceri cu noi insine poate ucide iubirea cred eu.
    Pe de alta parte gelozia distruge tot.Teama ucide iubirea.
    Azi un pic, maine un pic pana cand iubirea este anihilata de frica.
    La 18 ani ai mei nu am trecut prin atatea incercari ca tine si sunt inca naiva, crezand in iubirea adevarata.Care nu moare. Atunci cand iubesti pe cineva, exista pasiune, exista o scanteie, gata sa aprinda mereu focul din tine, o licarire ciudata in priviri, o stare de beatitudine, de fericire inexplicabila, te simti bine, te simti implinita, te simti iubita. Faci tot posibilul incat sa-i fie bine persoanei de langa tine, voua impreuna, si cum spunea cineva, sa iubesti inseamna sa poti renunta la tot, dar la ABSOLUT TOT pentru acea persoana. Si ea la randul ei te face sa crezi si sa simti ca tu esti cea mai importanta pentru ea. Sa simti ca chiar si atunci cand nu e langa tine, e cu tine, in gandul tau, in sufletul tau.
    Totusi m-ai pus putin pe ganduri. E posibil ca nici dupa ani intregi sa nu cunosti absolut totul despre o persoana, sa crezi ca stii totul despre ea, dar sa te inseli...oare se poate intampla ca dupa ce ai iubit pe cineva din tot sufletul sa realizezi ca e un strain langa tine ?
    Asta e parerea mea despre iubire. Mi-as dori ca peste 10 sa pot citi aceste randuri cu aceiasi ochi de copil, care nu a cunoscut moartea iubirii. Dar sa cunosc iubirea. Pentru ca "Omul are nevoie de dragoste. Viata fara duiosie si fara iubire nu e decat un mecanism uscat, scartaitor si sfasietor." (Victor Hugo)

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Camelia, hai să spunem că afirmaţia mea e una plastică, poetică şi nu psihologică. Dacă o luăm strict psihologic, evident, fiecare cu eu-l lui şi atât. Dar în iubire se întâmplă lucruri, aş spune, neobişnuite. Ajungi să îl cunoşti pe celălalt şi să te identici atât de mult cu eu-l lui, încât pare că eu-l tău nu mai contează, nu mai există...parcă ar fi murit. Iar când se întâmplă şi reciproc, e minunat.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cand doi iubesc, cand se iubesc, isi contopesc sufletele, identitatile, se completeaza fara a se schimba unul pe celalalt, dupa principiul yin-yang. Perechea nu trebuie sa fie copie, ci sa vina in completarea noastra, ca suflete.

    Frica este elementul care distruge orice, o piedica pe care noi ne-o fabricam si culmea, insoteste cele mai frumoase sentimente. Pt. ca ne blocam sentimentele, gandurile pe care le-am avea, faptele pe care le-am face, atunci cand nu stim rezultatul final.

    De fapt asta este frica- sentimentul cu o proiectie incerta in viitor.

    Putem combate frica incercand, avand curaj si fara a ne imagina diverse scenarii. Pt. ca si posibilele scenarii pe care ni le facem atunci cand pornim la drum cu frica reprezinta piedici reale. Dupa mine, principalii dusmani ai oamenilor sunt: gandurile, teama si ei insisi.

    Si ascultand acum piesa celor de la Taxi- "Niste raspunsuri", mi-am dat seama ca de fapt iubirea e atunci cand primesti raspunsuri din partea persoanei iubite la intrebari pe care nu i le-ai pus niciodata, poate doar mental.

    Despre sufletul pereche am gasit un text frumos,pt cei care vor sa il citeasca: http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=4640

    RăspundețiȘtergere
  20. @Mariana "Ajungi să îl cunoşti pe celălalt şi să te identici atât de mult cu eu-l lui, încât pare că eu-l tău nu mai contează, nu mai există...parcă ar fi murit. Iar când se întâmplă şi reciproc, e minunat."

    Scrisa la modul general nu stiu daca ai trait asta sau in general tinzi spre..dar iti doresc sa traiesti Iubirea pe care ti-o doresti:)

    RăspundețiȘtergere
  21. de ce spui ca o ratam? eu cred ca o cautam, incercam sa o descoperim...
    sunt de acord cu ce spui despre marea provocare a iubirii...este cu adevarat o provocare sa aflam tot despre cel de langa noi fara sa il judecam...depinde mult de nivelul spiritual al fiecaruia...este o munca interioara de o viata...

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Camelia, aş putea spune că am momente când simt aşa, şi momente când tind spre...
    Mulţumesc de urare! Asemeni!
    Şi ca să nu ocupăm aici spaţiul, te invit cu mare drag pe blogul meu, Psalmdedor! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  23. Ratam iubirea din lipsa propriei responsabiliati, pentru ca ne-am obisnuit si e mult mai comod sa aruncam vina pe altcineva.... (partener, societate, parinti, educatie etc)
    In momentul cand constientizezi ca esti singurul responsabil pentru existenta ta,atunci daca nu-ti place ceva, poti renunta; daca ceva nu e adevarat, poti evita;sau daca-ti place ceva ,poti adopta; esti liber, frica dispare si odata cu ea dispare calea ce duce spre suferinta. IUBIREA INSOTITA DE RESPONSABILITAE, iti acorda libertatea de care ai nevoie si te ajuta sa fii tu insuti; e calea spre fericire.Foarte putini oameni stiu cum sa iubeasca, dar cu totii stiu ca au nevoie de iubire, cu totii...Fac compromisuri si traiesc impreuna, dar nu se iubesc, de fapt ei nu pot trai singuri! "Oricat de dureroase ar fi experientele iubirii, patrunde in iubire fara sa eziti,pentru ca, daca o eviti-asa cum o fac majoritatea oamenilor-vei ramane blocat in ego.Viata nu va mai fi un rau care curge spre ocean, ci va deveni o mlastina"
    Cum ratam iubirea?! Daca nu o poti vedea in priviri, daca nu o poti simti in gesturi, cu siguranta nu vei putea intelege ce ea din cuvintele mele...

    RăspundețiȘtergere
  24. Eu am scris putin despre Cum crestem Iubirea daca va intereseaza e la mine pe blog.:)

    RăspundețiȘtergere
  25. Intrebare : de ce as dori sa stiu totul despre celalalt ? Ar fi de ajuns sa stiu totul despre mine :)

    RăspundețiȘtergere
  26. Mi-a placut ce ai scris pentru ca este adevarat. Insa nu multi, sunt cei care recunosc ceea ce ai scris tu aici pentru ca prefera sa se imbrace cu iluzii crezand ca viata e mai frumoasa. Iubirea este un EL si o EA care pur si simplu sunt dezbracati de tot, de mecanismele societatii, de resentimente, de frica de a-l rani pe cel/a de langa noi, de mocirla interioara. Multa bafta in continuare;)

    RăspundețiȘtergere
  27. povestile pentru copii incep cu" a fost odata ca niciodata", povestile pentru oamenii mari sfarsesc cu " asa a fost sa nu fie.."

    RăspundețiȘtergere
  28. Oare iubirea este perfida sau 'purtatorul'? Iar ideea de intelegere a nevoilor este utopica la un moment dat, pentru unii..Intervine egoismul si intrebari de genul:'Dar de ce numai eu sa-l inteleg?'Cred ca iubirea este un sentiment cu care lupti toata viata..Si de multe ori, ea este cea care ajunge sa ne rateze.Fie suntem prea lasi ca sa o traim, fie ne este frica sa o traim pentru a nu o deforma. De fapt, pentru a nu-i deforma imaginea creata de-a lungul unei vieti..

    RăspundețiȘtergere
  29. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  30. Iubirea adevarata... exista, dar intr-o prea mica masura. Totusi, cei care reusesc sa o gaseasca intr-un final sunt niste norocosi... iar atunci incepe adevarata provocare. Idealurile nu supravietuiesc in societatea actuala sau sunt pentru cei naivi; o persoana se cunoaste in timp, inveti treptat sa o intelegi si sa o apreciezi la adevarata valoare. Un abis... se umple doar cu dragoste si intelegere.

    RăspundețiȘtergere
  31. ...se numeste empatie; si delicatete; si buna crestere; si echilibru; altfel nu e nimic decat razboi dupa ce trec hormonii.

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  33. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  34. Dar de ce n-ai vrea sa ramana ceva aspirational? Gandeste-te cu ce ramai dupa ce posezi ceva dorit... Cel mai apropiat lucru de iubirea spre care aspiram noi, e prietenia. Dar acea iubire se castiga si presupune responsabilitate, intelegere, respect si ea apare intre entitati egale, unite de un ideal comun. Trebuie sa treci testul evolutiei tale pentru a o dobandi. By the way, esti so romantic...:) Lasa ca vine si vremea sufletelor pereche.:) Dar tii minte ce s-a intamplat cu Romeo si Julieta, nu?:P

    RăspundețiȘtergere
  35. ...Norocosi cei care rostesc macar acele intrebari simple de inceput.

    RăspundețiȘtergere
  36. iubirea...un sentiment pe cale de disparitie...asa este..de cele mai multe ori o ratam...si parca a devenit totul ca un mecanism...ca niste legi...ca un intreg proces de desfasurare...putina lume face ceva pt ca asa simte..majoritatea spun si fac lucruri simtindu'se obligati.."hai sa'i dau un mesaj k se supara pe mn si'mi da papucii"..sau chestii de genul...din pacate timpul nu'mi permite sa continui comentariul...asa ca am sa inchei cu o mare rugaminte la tine,Tudor..as dori sa'ti cer un sfat in legatura cu o situatie in care ma aflu:colegul meu de banca este foarte indragostit de mine..el nu e ca ceilalti baieti..el e sincer,sensibil,romanitc..e inteligent si mi'a dovedit ca tine la mine sincer..insa nu stiu de ce..dar nu simt ca sunt indragostita de el..vorbeste,se poarta foarte frumos si il apreciez si respect mult pt asta...dar totusi..nu ma simt indragostita..el insista si lupta pt mn..iar eu tin la el..dar sunt foarte nesigura..ar trebui s iau o decizie pt k nu vreau sa sufere!!..nu vreau s'l resping,dar totodata vreau s'l am langa mine...nu situ ce s fac...nu vreau s ma joc cu el...tu cum crezi ca ar trebui sa procedez?...astept raspuns..multumesc!:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  37. iubirea...un sentiment pe cale de disparitie...asa este..de cele mai multe ori o ratam...si parca a devenit totul ca un mecanism...ca niste legi...ca un intreg proces de desfasurare...putina lume face ceva pt ca asa simte..majoritatea spun si fac lucruri simtindu'se obligati.."hai sa'i dau un mesaj k se supara pe mn si'mi da papucii"..sau chestii de genul...din pacate timpul nu'mi permite sa continui comentariul...asa ca am sa inchei cu o mare rugaminte la tine,Tudor..as dori sa'ti cer un sfat in legatura cu o situatie in care ma aflu:colegul meu de banca este foarte indragostit de mine..el nu e ca ceilalti baieti..el e sincer,sensibil,romanitc..e inteligent si mi'a dovedit ca tine la mine sincer..insa nu stiu de ce..dar nu simt ca sunt indragostita de el..vorbeste,se poarta foarte frumos si il apreciez si respect mult pt asta...dar totusi..nu ma simt indragostita..el insista si lupta pt mn..iar eu tin la el..dar sunt foarte nesigura..ar trebui s iau o decizie pt k nu vreau sa sufere!!..nu vreau s'l resping,dar totodata vreau s'l am langa mine...nu situ ce s fac...nu vreau s ma joc cu el...tu cum crezi ca ar trebui sa procedez?...astept raspuns..multumesc!:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  38. iubirea...un sentiment pe cale de disparitie...asa este..de cele mai multe ori o ratam...si parca a devenit totul ca un mecanism...ca niste legi...ca un intreg proces de desfasurare...putina lume face ceva pt ca asa simte..majoritatea spun si fac lucruri simtindu'se obligati.."hai sa'i dau un mesaj k se supara pe mn si'mi da papucii"..sau chestii de genul...din pacate timpul nu'mi permite sa continui comentariul...asa ca am sa inchei cu o mare rugaminte la tine,Tudor..as dori sa'ti cer un sfat in legatura cu o situatie in care ma aflu:colegul meu de banca este foarte indragostit de mine..el nu e ca ceilalti baieti..el e sincer,sensibil,romanitc..e inteligent si mi'a dovedit ca tine la mine sincer..insa nu stiu de ce..dar nu simt ca sunt indragostita de el..vorbeste,se poarta foarte frumos si il apreciez si respect mult pt asta...dar totusi..nu ma simt indragostita..el insista si lupta pt mn..iar eu tin la el..dar sunt foarte nesigura..ar trebui s iau o decizie pt k nu vreau sa sufere!!..nu vreau s'l resping,dar totodata vreau s'l am langa mine...nu situ ce s fac...nu vreau s ma joc cu el...tu cum crezi ca ar trebui sa procedez?...astept raspuns..multumesc!:*>:D<

    RăspundețiȘtergere
  39. @ Miss<3chirila: macar da-i o sansa, incearca sa-l cunosti mai bine, nu ai nimic de pierdut, poate doar de castigat. daca e sincer,sensibil,romantic si inteligent, pare baiatul perfect. Si probabil ca el chiar are aceste calitati din moment ce tu nu esti indragostita si nu-l ridici pe un piedestal si nu il vezi cu alti ochi. Poate tocmai de-asta nu poti sa te apropii mai mult de el, pt ca pare perfect si stii ca te place:) Incearca! oricum eu am auzit ca dragostea vine pe parcurs, dupa ce ajungi sa cunosti pers. respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  40. Dar "e oare cineva care sa-mi poata da asa ceva macar de ziua mea?". Lumea imi spune ca sunt idealista, naiva sau poate chiar ciudata fiindca mai cred intr-o astfel de iubire. Mi-am parasit o singura data sufletul si da, "lumea ma felicita":). Dar n-am reusit sa ma mint pe mine insami. N-am putut sa las sarutul sa devina buna ziua si la revedere.
    M-am indragostit insa de doua ori, cred ca am fost norocoasa.

    Poate ca e important si momentul in care ne gaseste intalnirea.Nu cred insa ca se poate sa fim din aceeasi lume si astfel sa avem aceasta capacitate de intelegere a celuilat fara sa intuim macar. Dar cu siguranta, frica si iubirea nu pot coexista.

    RăspundețiȘtergere
  41. Carmen, daca ti-as spune ca iubirea, frica si ura sunt de fapt acelasi lucru, IUBIRE...tu ce ai spune?:)

    RăspundețiȘtergere
  42. Ramona, cred ca din cauza fricii ratam momente care poate nu se mai intorc niciodata. Si nu numai in iubire. De ura nu prea pot sa vorbesc. Dar oricum, cred ca cele doua o submineaza pe a treia.

    RăspundețiȘtergere
  43. Miss&It;3chirila - poate Tudor iti va raspunde..sau nu.., dar sfatul meu este sa-i spui colegului tau de banca, adevarul despre ceea ce simti pentru el sau sa-l faci sa inteleaga ca nu-l iubesti,daca intr-adevar nu-l iubesti!(fiind sensibil si inteligent, poate ca deja el simte.. si stie) Mai devreme scriam de importanta responsabilitatii... pe care te sfatuiesc sa o aplici,daca poti !
    Iubirea exista sau nu ! Calea de mijloc nu exista....Tu te vei simti eliberata, iar el( daca chiar te iubeste..)te va respecta si va aprecia ca nu l-ai mintit.
    Se intampla in viata sa ne indragostim de barbati care nu ne iubesc si sa fim iubite de barbati pe care nu-i iubim...dar Viata e perfecta !Chiar daca nu sunt toate asa cum ne dorim...
    Asteptam raspunsul tau....Tudor !

    RăspundețiȘtergere
  44. Teoria e perfecta.
    In practica, ar trebui sa iti fie suficient ca il iubesti. Si sa nu ai nici un fel de asteptari.
    Ca sa nu ai dezamagiri.

    RăspundețiȘtergere
  45. Multumesc frumos de sfaturi>:D<apreciez mult!:):)..si..sper din suflet sa'mi raspunda si Tudor:)

    RăspundețiȘtergere
  46. Sa fiu pe scurt ca altfel as scrie un sfert de roman , nu spun decat ca aceasta teama/frica/retinerea se caracterizeaza prin necunoscut..nu ne cunoastem indeajuns de bine partenerul! Nestiind cum va reactiona partenerul..nu vom stii daca pierdem sau ii castigam incredearea!
    Cred ca maxim 5% din cuplurile actuale stiu cu adevarat ce inseamna cuvintele: "Iubire","Te iubesc" care sunt cuvinte sfinte in limbajul cuplurilor, pentru restul de 95 %, aceste cuvinte sunt fictive,aruncate in bataia vantului numai pentru a amagi partenerul sau pentru a face sa se simta bine/a-l induiosa!
    Si ca sa inchei, in cupluri trebuie sa existe EGALITATE si RESPECT, doua lucruri fundamentale in viata ! Ceea ce la 70 % din cupluri nu exista. De ce? Orgoliul sa fie de vina oare?

    RăspundețiȘtergere
  47. e ratiunea mai presus de sentimente?...uneori da...uneori nu...si asa e scurta viata, de ce sa avem retineri, cand putem face ceea ce simtim,e de preferat sa-ti para rau pt ce nu ai facut decat pt ce ai facut...cu toate astea e importanta si ratiunea,in final iti dai seama ca ai dat tot ce aveai mai bun si ca nu ai primit nimic in schimb, asta nu pt ca asteptai,de ce? pt ca nu toti sunt facuti sa iubeasca si cu toate astea sunt iubiti enorm...si prostii nu isi dau seama...imi cer scz dar asta e adevarul!

    RăspundețiȘtergere
  48. Intotdeauna mi-am dorit un barbat in fata caruia sa imi pot deschide sufletul total... Fara teama. Multi mi-au spus: " Nu asa se pastreaza iubirea!"
    Dar, de ce trebuie sa ascunzi ceea ce vrei? De ce trebuie sa-ti ingropi cele mai arzatoare dorinte?...
    Am indraznit sa MA arat... asa cum sunt.
    Si? S-a speriat. A fugit. Sau, poate l-am scarbit.
    La inceput eram femeia perfecta pentru el, tot ce si-ar fi putut dori. Intr-un final mi-a spus ca nu ma place.
    Si atunci? Ce folos?
    Nu mai bine minteam, nu mai bine jucam teatru? Nu insemna asta ca ma interesa cu adevarat ceea ce isi dorea el?
    Nu asta ar fi insemnat ca il iubeam cu adevarat?
    Cum am putut fi atat de egoista incat sa sper sa fiu iubita pentru MINE?
    Cand m-as fi putut modela in functie de cerere, nu?... Poate el ma "vedea" intr-un fel complet diferit; poate avea o alta impresie despre mine...
    Am indraznit sa fiu eu insami.
    Am citit cate ceva despre " psihologia masculina"... Surpriza ( sau nu)! Barbatilor le plac femeile "cool"... Ei bine, eu nu sunt cool! Sunt prea visatoare, prea iubitoare si prea toleranta sa fiu cool. Pe de alta parte, trebuie sa fii feminina! Dar daca esti cu adevarat feminina, insemnand ca te comporti tipic, femeieste, esti categorisita drept isterica, prea emotionala, lacrimogena, enervanta, patetica, so uncool, etc.
    Si asta e doar un exemplu de paradox. Lista poate continua, dar nu am de gand sa plictisesc pe nimeni...
    Doar ca uneori ma simt atat de singura; intr-o lume care imi da senzatia ca nu voi gasi niciodata ceea ce caut, ca nu ma voi simti niciodata implinita... ma simt goala si trista.
    Eu ii spuneam: " Te iubesc". El mi-a raspuns: " Termina cu porcaria asta!" ... Ce iti mai ramane, decat sa te revolti sau sa afisezi un zambet amar?... Poate: " Scuzele mele... nu sunt scorpia manipulatoare de barbati, materialista si rece care credeai ca sunt!"

    RăspundețiȘtergere
  49. Cautarea spiritualitatii in celalalt, speranta a ceritudinii propriei spiritualitati. Gasibila numai in noi. Daruibila, odata ce-am gasit-o, celuilalt.

    RăspundețiȘtergere
  50. Unul dintre marile "handicapuri" ale omului este nevoia, cel putin stupida, da a trai dupa un tipar. Cerem libertate si ne incorsetam in extensiunea ei. Cerem fericire si ne impiedicam in tiparele unei "maniere de a trai" impusa de mediocritate. Paradoxal, nu e asa?Fugim de monotonie, stiind ca monotonia ucide dragostea dintre noi, si totodata ne aruncam continuu si constant in bratele ei. Oare de ce? Pentru ca ne e frica sa ne asumam viata, ne e frica sa ne impletim vise, ne e frica sa tintim sus. Ce saraci si demni de mila suntem!.. M-a pus pe ganduri articolul tau. Fusesem si eu candva o fiinta care traia dupa tipare, care isi justifica actiunile prin "asa trebuie sa fac, asa e normal". Pana cand am inteles ca totul e relativ, ca linia dintre normal si absurd e aproape imperceptibila. Si in fond fiecare are codul sau de normalitate. De atunci am invatat sa fac lucrurile pentru ca le SIMT. Si limita dintre nevoile aparente ale partenerului si cele reale e imperceptibila pentru un om superficial. Iar oamenii sunt prin natura superficiali. Cred ca ar trebui sa invatam sa privim in profunzime lucrurile, sa cautam in permanenta conexiunea dintre suflete si sa fim sinceri, sa intrebam si sa raspundem. Si sa invingem frica, frica de a patrunde in cel de langa noi, frica de a afla ce e in el, frica de a fi parte din el. De ce ne e atat de frica sa ne amestecam cu sufletul de langa noi? O fi oare sufletul nostru prea sarac sa inteleaga vitalitatea trupului de langa tine ca prelungire a trupului tau?

    RăspundețiȘtergere
  51. indraznesc sa spun ca am cunoscut iubirea, si am trecut pe langa ea cu sufletul plin de regrete, neincercand macar sa fac ceva. uneori poate fi prea tarziu, chiar si pentru iubirea adevarata. in timp ce eu traiesc in trecut, alt suflet isi traieste viata. poate resimte alaturi de mine regretul, dar ce a fost, nu va mai fi

    RăspundețiȘtergere
  52. Cred ca cel putin jumatate din cat am trait am stat cu teama de a nu trece pe strada pe langa cel care s-ar putea numi marea mea dragoste...
    Azi...continui sa raman la nesfarsit agatata de o relatie care nu mai merge de mult...o vad cu ochii mei... dar nu vrea sa o recunosc...
    Astia suntem...niste lasi... fugim de adevar, vrem mai mult si mai mult...dar nu cerem...
    Uneori nu-mi vine decat sa zic o injuratura, sa trantesc usa si sa plec...atat!

    RăspundețiȘtergere
  53. Dragoste e atunci cand i te daruiesti total.Ii daruiesti clipele in care il asculti,clipele in care il iubesti, clipele in care il urasti,clipele in care il ajuti,clipele in care tipi dupa ajutor,clipele in care il contrazici, clipele in care il sustii,clipele in care nu-l sustii,clipele in care doar il tii de mana, clipele in care ii asculti respiratia,etc.

    RăspundețiȘtergere
  54. You must also make sure that it signifies the bond between thomas sabo bracelet you and your partner, who have come from different ethnicity, discount thomas sabo bracelet background and of course have different personalities and way of thinking. And if you are looking for perfect ring then you must also make sure that the ring which have selected for cheap thomas sabo bracelet your bride must fulfil all her requirements in terms of style, design and metal. thomas sabo bracelet clearance You can find host of choices in wedding rings ranging from traditional to modern designs. You can also engrave some personal messages on your ring as a reminder and expression of your lifetime commitment. But no matter whether you are buying wedding rings that are already available in the market or you are designing your thomas sabo charm bracelet own ring it is good to allow your lady to select the ring for herself. This will help in you in your selection and you will be also satisfied that your lady will love the ring. Your lady will wear thomas sabo bracelets uk the ring everyday for her rest of the life. Hence you must make sure that you are selecting the best ring for her. thomas sabo charms bracelet And today you can find that thomas sabo sale uk there are many online jewellery stores offering wide variety of rings for affordable prices and has made the selection thomas sabo jewellery much easier for you. Celtic jewelry designs have a very thomas sabo silver ancient heritage. The history of Celtic Art is fascinating, rich with myth, folklore and mystery.

    RăspundețiȘtergere
  55. Iti citesc blogul iar pe fundal am "Vama Veche- Epilog" si "Vama - Bed for love". O mare diferenta, si totusi ambele trupe ma incanta .

    RăspundețiȘtergere
  56. profund si adevarat.ai un fel de a vedea lucrurile foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  57. adaug http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/despre-iubirile-fericite

    RăspundețiȘtergere
  58. Hence you must make sure that you are selecting the best ring for her. thomas sabo charms bracelet And today you can find that thomas sabo sale uk there are many online jewellery stores offering wide variety of rings for affordable prices and has made the selection thomas sabo jewellery much easier for you. Celtic jewelry designs have a very thomas sabo silver ancient heritage.http://www.kabbanet.ro/forum.php

    RăspundețiȘtergere
  59. Probabil cele mai pline de truisme si prejudecati fancy randuri pe care le-am citit vreodata. Asta daca generalizeaza. Daca e pur subiectivism, nimic de comentat.

    RăspundețiȘtergere
  60. Habar n-avem ce e dragostea, dar toți vrem să fim iubiți. Ca și cum n-am ști ce e matematica, dar ne-am apuca să calculăm structuri complicate pentru stâlpi sub care se vor adăposti vieți și alte iubiri. Și asta facem.

    RăspundețiȘtergere
  61. Vreau să-l apreciez pe Dr. WHITE pentru restaurarea căsătoriei mele cu vrajă, după 1 an de separare cu soția mea, cu ajutorul marelui jucător de vrajă Dr.
    WHITE soția mea se întoarce acasă și acum suntem fericiți împreună pentru totdeauna, încă o dată datorită doctorului WHITE El vindecă tot felul de boli și, de exemplu,
    1 VRAIE DE IUBIRE
    2 CÂȘTIGĂ EX ÎNAPOI
    3 FROTUL MIEREI
    4 VRAJA DE PROMOVARE
    5 VRAJA DE PROTECȚIE
    6 VRAIA DE AFACERI
    7 VRAJA MUNCĂ BUNĂ
    8 HIV SIDA. 9 Inel magic
    VRAJA LOTERIEI ȘI VRAJEA CASEI CURȚII Contactați-l pentru ajutor prin:
    WHATSAPP:
    +17168691327.
    E-mail: wightmagicmaster@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  62. Dacă ați fost dezamăgit de alte vrăjitoare și vindecători, care nu au reușit să ofere rezultatele dorite. Fii liniștit de data aceasta cu cel mai puternic și supradotaționat turnător de vrăji pe care îl poți întâlni vreodată. Veți găsi dragoste adevărată, vindecare, avere, vrăjitorie, magie neagră sau orice v-ați dori în domeniul vindecării native africane, a spiritelor și a strămoșilor.

    Contactați e-mailul său.

    wightmagicmaster@gmail.com

    WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere