[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 29 decembrie 2009

Sa nu uitam cine a fost Enescu.

Multa lume sustine ca Enescu a fost un mai mare violonist decat compozitor. La Bucuresti, anul acesta, Maxim Vengerov a spus pe scena festivalului Enescu ca acesta a fost idolul lui in materie de vioara. Am ales aceasta bucatica pentru ca e toata Romania in ea, plus geniul lui Enescu. Bucurati-va!

13 comentarii:

  1. Romania a avut talente foarte mari.
    Nu comentezi nimic in legatura cu show-ul de la cerbul de aur vazut din fata Tv-ului?;;)

    RăspundețiȘtergere
  2. este unul dintre oamenii cu care romania se mandreste. insa asta doar cand e festivalul. asa stim noi se ne apreciem valorile. brancusi, ionesco,...

    RăspundețiȘtergere
  3. tot respectul pentru un asemenea geniu ce si-a finalizat doar o parte din proiecte, nu respect pentru cei care nu i-au respectat multe dorinte dupa moartea sa

    RăspundețiȘtergere
  4. Tudor,

    Nu cred ca Enescu interpreteaza. Sunt unii care pun pe youtube filmulete cu muzica , aud ca e Ciocarlia si cred ca e a lui Enescu pentru ca e singurul de care au auzit si putem fi dusi in eroare de asta. Enescu ma indoiesc ca ar fi cantat cu taraf in spate!*se aude taraful.Si cu atat mai putin sa faca o inregistrare, atunci nu era chiar simplu lucru. Si nu ar fi cantat cu taraf nu din orgoliu, ci pentru ca dorea sa se rupa de pe el eticheta folclorului cules sio sa ramana cea a folclorului inventat, parlando rubato.

    Uite, sonata lui Corelli, de pilda, e interpretarea lui si e splendida.

    http://www.youtube.com/watch?v=vUevUF31npw

    RăspundețiȘtergere
  5. @ darie ducan Enescu a cantat adesea cu taraf in spate si a facut-o chiar si in timpul razboiului. Adesea s-a spus ca tuseul lui de arcus vine de la lautarii romani. S-a facut de multe ori o comparatie in sensul acesta. El era indragostit de muzica lautareasac lucru care se simte in opera lui. Vezi capriciul nr 1 interpretate excelent de remus azoitei anul acesta in festival.

    RăspundețiȘtergere
  6. Tudor,
    Da, cunosc Capriciul roman, daca la el te referi,terminat de Cornel Taranu, doar ca acolo e folclor inventat de Enescu, in spiritul romanesc, ca in sonata a 3 a, nu cules. Aici e si marea forta enesciana, de a crea folclor si totodata lucrari nefolclorice. De la romanul minim(ce maret totusi!) a ajuns la romanul maxim, coexistand maretiile fiecaruia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine a fost Enescu?

    http://s4h.ro/9qm6

    RăspundețiȘtergere
  8. @dragos sa stii ca nu esti comic cand faci pe-a prostul. Daca chiar nu stii cine e, documenteaza-te si tine-ti nestiinta si ignoranta pt tine, nu o afisa in public ca nu-i nimic de lauda.

    RăspundețiȘtergere
  9. http://www.erepublik.com/en/referrer/konnarcis3
    "Ungaria si Bulgaria au atacat Romania!"
    Intrati si ajutati Romania!

    RăspundețiȘtergere
  10. Da e un geniu G.Enescu dar inafara de rapsodia romana ce alte lucrari celebre mai are?

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca a spus Cadar Katalin ca Enescu e geniu., inseamna ca e, chiar daca are numai Rapsodia romana scrisa si nici aia nu prea a lui...zau asa.

    RăspundețiȘtergere
  12. George Enescu a fost de asemenea un mare dirijor.
    El uimea publicul pentru ca avea o memorie uimitoare si rareori se uita pe partiturile din fata sa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Frumos...ma intreb oare dintre cei care merg la Sinaia, si nu sunt putini, cati au vizitat casa memoriala de la Cumpatu ? E superba, si goala... la casa lui Mozart te calcai pe picioare...si iar imi vine sa plec...
    La Multi Ani !

    RăspundețiȘtergere