[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 30 decembrie 2009

Ta Too or not Ta Too ?

Va invit la o dezbatere legata de tatuaj. Argumente pro si contra. Ti-ai face? De ce? Sau de ce nu? E tatuajul o forma de mimetism? Te scoate din multime? Sau e o declaratie de personalitate pe care doar imprimandu-ti pielea ai putea sa o faci? E o atitudine? Sau o platitudine? Regreti ca l-ai facut? Stii sa-l porti sau te jeneaza? Nu e o tema noua, dar aceasta dezbatere serveste unui post viitor legat de un "shop de underculture" pe care vreau sa vi-l prezint. Declar dezbaterea deschisa. Ta'Too or not Ta'too?

63 de comentarii:

  1. eu sunt pro tatuaje!
    fiecare e stapan pe propriul sau corp si are dreptul de a-si face orice, in anumite limite. un tatuaj poate sa vindece; un tatuaj poate sa dea curaj, putere, sa creasca increderea in sine. un tatuaj facut intr-o zona mai putin vizibila nu are de ce sa ii deranjeze pe cei din jur. nu polueaza, nu ucide (cum fac tutunul, drogurile, alcoolul).
    cu toate astea, traim intr-o tara mult prea conservatoare, inca. o Romanie in care oamenii cu tatuaje sunt priviti ciudat..

    RăspundețiȘtergere
  2. e o atitudine...care dupa un timp mai lung sau mai scurt...iti dai seama ca e o platitudine (de un moment sau altul) :)

    omul se trasnforma si depaseste "anumite cochilii", care-l fac sa se vada prin o conceptie sau alta

    asta in cazurile fericite.:) in rest...e automat un mimetism direct, da;
    si se face pt aderenta...la un grup sau altul; de fapt se fac multe astfel, din cauza asta adica, nu numai tatuajul

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu de 7 ani am doua tatuaje. le iubesc. consider ca e o forma minunata de exprimare. daca ar fi dupa mine m-as tatua toata dar nu cred ca lumea de pe la noi ar fi la fel de open minded.
    parintii mei cand le-au vazut au fost foarte suparati. mi-au zis ca doar puscariasii au tatuaje :(

    RăspundețiȘtergere
  5. ....Trăiesc in New York de 6 ani. Vorbind de tatuaje este ceva normal acum. Si totuşi pentru mine sunt un No-No ( sunt si ardeleanca pe deasupra:) Nu comentez decizia nimănui dar a-si vorbii de alegerea mea: nu sunt o conservatoare, si nici nu ştiu dacă asta contează, stiu insa sigur ca trebuie sa "simţi" ca vrei un tatuaj ! Explicatiile "de ce " si "pentru ce" sunt "explicatii". Eu nu simt aceasta necesitate si cred ca locuind aici i-mi intaresc convingerile. Ziceam ca nu comentez... am mintit :) ...Sunt multe tatuaje pe care le vezi si ele par urate sau frumoase, dar pentru cine?! Nu eu le-am ales sau le port, deci... Ideea este
    Tudor, din ce punct de vedere ai vrea sa comentam? Dacă
    suntem de acord, dacă ne plac, dacă e sănătos ( inclusiv
    mental)?! Un lucru cred ca este cert: cine si le face - le are,
    si le are pentru mult timp, asta cred ca ar fi o chestie de reflectat.
    ... Nu ştiu de ce ne credem indreptatiti sa "comentam" ( inclusiv eu) O freza mai ușchită sau un fashion mai "zmucit" sau un corp mai rahitic , alea nu ne sar in ochi?! Ba da. Aaa, alea nu sunt "permanente". Hai sa fim seriosi
    ca nu vedem din prima situaţia ci doar imaginea. Hei,
    ... sunt ALE LOR ! ASA ar trebui sa gândim ( dacă a-ţi făcut-o deja, i-mi cer scuze ca mă agit atât) Glumind, vroiam sa spun ca eu ii iau pe cei cu tatuaje ASA cum vin, mă întreb si eu ( in funcţie de culoare si mărime ) cum de au decis.... Dar eu NU SIMT ( de a-mi face un tatuaj mă refer :)
    Poate traind aici vorbesc din alta perspectiva. Da si nu. Acasă aveam conservatorism si aici am " de toate". Dar va spun ceva: omul e pe peste tot acelaşi ( dacă e om,
    bineinteles) Ochii- vad, lucrurile le analizam atât cât ne duce capul indiferent cum ne influenteaza "Gherghina" sau cum vorbeşte "John" !
    Cred ca am lungit ideea ( chiar sunt sigura, dar suna mai frumos cu "cred").
    Tudor, ti-am descoperit blogul cautand fețe "cunoscute" pe
    net... Le-am înlocuit cu rândurile tale si monitorul meu e mai frumos !!! Am avut ghinionul (chiar placerea) sa comentez chiar de tatuaj, dar ideea ca scriu AICI a meritat imbarligarea de cuvinte ;)
    mersi ca existi

    sent from my iPnone

    RăspundețiȘtergere
  6. Pro!! Always was, always will be!
    Am! Facut acum vreo 2 ani.. Cand eram 'mic copil si fara cap'. Nu ca acu as fi cine stie ce. Dar nu regret. Pentru ca am stat vreo cateva luni bune inainte de a-l face, sa ma gandesc bine de ce vreau sa il fac, ce reprezinta, si mai ales sa ma obisnuiesc cu ideea ca odata facut, nu il mai dau jos... Si sa caut poza pe net - am gasit`o intr`un tarziu, si pe aia am facut`o... Super multumit si mandru de ce a iesit!
    Am stat sa caut (inainte de a il face) metode de a-l scoate mai apoi daca mi se va lua de el... rezultatul? Cica nu stiu ce sedinte de terapie laser, care ti`l prajeste efectiv... raman cicatrici.... naspa! Si am hotarat ca daca e sa mi`l fac, nu il mai dau jos nici de nebun.
    De facut l`am facut la Sibiu la Transylvania Tattoo - salon detinut de Ovidiu Popartan - unul dintre, daca nu cel mai bun tatuator din tara... Nu e bine sa il faci la vecinu` Costica! Riscurile sunt vaste in multe domenii!
    Argumente pro? Neaparat sa insemne ceva pentru purtator. Sa nu fie facut din copilarie, sau ca 'e la moda', sau ca 'da bine'! Sigur regreti apoi.. intr`un final. Neaparat sa iti alegi bine locul unde doresti a-l plasa.. Si asta tine de fiecare. Daca eu am vrut pe umar, ca sa il pot ascunde la o adica cu o camasa cu maneca scurta, la cine stie ce intrunire mai.. selecta.. a fost ca am ales eu. Si mai ales - neaparat sa fie acolo zi de zi pentru tine, ca atunci cand il privesti in oglinda - sa te faca sa zambesti strasnic, oricand l`ai privi. Nu doar 'sa faca parte din peisaj'.
    Argumente contra? Dap, cum spunea '5 zambete' - traim intr`o romanie in care oamenii cu tatuaje sunt priviti ciudat.
    Si primesc etichete. Sau sunt clasati drept 'slabi de inger'... Sau luati drept prosti care nu pot sa iasa altfel in evidenta. Hopa, aici ii contrazic pe aia care spun asa... Nu e nevoie de tattoo ca sa iesi in evidenta - majoritatea colegilor mei inca habar nu au ca as avea tattoo - asta nu ma impiedica sa ma inteleg foarte bine cu ei.
    Inca unul ar fi mentalitatea de roman comunist.. 'A, are tatuaj, ca tiganii.. ca hotii.. ca puscariasii...' What the fuck?!!! De unde si pana unde?
    Totul tine de cultura in viziunea mea.. Si de mentalitatea fiecaruia, ca sigur nu urmareste fiecare 'spiritul de turma' - unii mai iau decizii si pe cont propriu! Iar cultura romanului nu a fost sa isi faca tatuaje - sau cel putin a uitat`o, pentru ca vechii daci isi insemnau trupul cu fel de fel de poze si semne.
    Am facut un intreg roman - scuze Tudor si restul daca v`am plictisit!! asa ca voi incheia aici... Si ca sa raspund la intrebare inca odata - da, pro tattoo!! Din un milion de motive! Si inca mai vreau. Dar mai astept cuminte, sa apara un motiv foarte bun sa imi fac altul. Iar candva, intr`un viitor indepartat, imi voi face unul si din simpla placere.

    P.S. - Am redescoperit 'Vama Veche - La radio'... Si o ascult de zor! Super tare! Nu ma mai satur de ea!

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt pro pentru că mie îmi plac,dar sunt pro pentru cele făcute pentru sine ca să te reprezinte sau să reprezinte ceva din viaţa ta,nu pentru ca să ieşi în evidenţă.Şi îmi doresc şi eu un tatuaj ceva mai ascuns pentru că nu toată lumea ar privi cu ochi buni gestul meu şi m-ar cataloga drept...ciudată sau mai ştiu eu ce...

    RăspundețiȘtergere
  8. chiar e o tema buna. iar eu sunt chiar in momentul in care imi pun aceasta intrebare. o sa imi fac tatuaj pentru ca imi place idee foarte mult. e greu sa ma decid ce o sa imi fac pentru ca inevitabil toata viata o sa ma urmareasca acel desen. si locul in care o sa il fac conteaza pentru ca in romania inca mentalitatea este o problema. daca il ai foarte la vedere si si vede risti sa ajungi imediat etichetat. sa te judece cineva. ideea e ca sunt pro tatuaje. imi plac enorm, sunt o forma frumoasa de exprimare. e o furie pe care o exprim prin arta, prin frumos, prin ceva care poate sa fie vazut de toti. o sa imi fac cat de curand unul

    RăspundețiȘtergere
  9. Pro.Nu am niciun tatuaj. Nu pentru nu imi plac, ci pentru ca vreau unul care sa ma reprezinte deoarece imi va fi alaturi toata viata. Fiecare e liber sa faca ce vrea cu propriul corp. Mie imi plac tatuajele micute facute in locuri mai putin vizibile. Tatuajele mari care iti acopera corpul nu ma atrag.
    Unele tatuaje sunt adevarate opere de arta, depasind uneori si cele mai incredibile limite ale imaginatiei. Deci sunt pro.AS vrea sa aud si parerea ta Tudor. Tu ai vreun tatuaj?

    RăspundețiȘtergere
  10. Against:)
    Pentru simplul motiv ca am experimentat o senzatie ciudata cand am intalnit, tot prin NY, doamne in varsta care isi dezveleau pielea zbarcita pentru a scoate la iveala tatuaje verzi. Sigur, tine de intelepciunea fiecaruia cum le poarta, dar oamenii se schimba si tatuajele ajung sa nu mai reprezinte ce au fost initial si te limiteaza, te incadreaza, te eticheteaza: esti numai "atat" intr-un moment anume. Nu, multumesc, sunt mai mult decat atat.

    RăspundețiȘtergere
  11. tatuajele cea mai veche forma de arta.. Se spune ca un om se tatueaza pe locul unde chiar are nevoie energetic de acest lucru, dar nu cunosc amanunte.
    mie imi plac cele finute, care spun ceva despre persoana.
    mi-as face unul mic m-am tot gandit intr o perioada dar cum sunt prea senzitiva la ace..la dureri am renuntat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tudor, iti doresc un an luminos si frumos ca si tine! La multi ani! :)


    P.S. tocmai vreau sa-mi fac un tatuaj :D
    Eu sunt pro! :>

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu votez pentru!Am avut un tatuaj pe care mi l-am facut,inconstienta fiind,doar pentru ca ma atragea ideea de a avea unul.Cand m-am marit putin,mi-am dat seama ca nu ma reprezenta in niciun fel,asa ca am facut un altul peste el.Pot spune ca de data asta l-am ales pentru semnificatia lui si sunt mandra de el,pentru ca de fiecare data cand il privesc imi amintesc ca sunt o persoana puternica,ca pot trece peste orice si ma pot ridica oricand deasupra problemelor,ma pot reinventa.Da,este legat de mitul pasarii Phoenix...
    daca mi-as mai face unul?Bineinteles ca da!Nu pot spune ca mi-as tatua tot corpul,pentru ca prefer locuri care nu sunt la vedere.
    Pentru mine tatuajul este micul meu secret,este ca o lenjerie din dantela care te face sa te simti speciala,chiar daca ceilalti nu o pot vedea;este doza de mister de care aveam nevoie intr-o perioada in care acesta este din ce in ce mai putin apreciat.

    RăspundețiȘtergere
  14. pai e simplu ..daca acel tatuaj te face sa te simti mai sexi, mai bun , mai special..fa l fara sa mai stai pe ganduri. Intrebarae este ptr cine l faci..daca e pentru tine(ma refer la oameni , in general)..e trist ca ai nevoie de o figurina imprimata pe pielea ta cu stiu eu ce mesaje speciale, ca sa te simti special. Daca e ptr cel / cei de langa tine e la fel de trist ca ai nevoie de asa ceva ptr a te face placut..da' daca nu i cale de scapare fa l ...in fond fiecare din noi suntem raspunzatori de faptele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu sunt PRO! De ce? Pentru ca fiecare are dreptul de a alege ce face cu corpul sau, si fiecare e liber sa-si picteze durerea sau fericirea pe propria piele, nu doar in inima. Eu am doua tatuaje si sunt foarte mandra de ele. Amandoua sunt in zone relativ vizibile, dar pe care totusi nu le poate vedea chiar oricine. Le iubesc pentru ca DA am cautat ceva reprezentativ si negasind, am incercat o combinatie, pana mi`a reusit. Nu am stat pe ganduri cand l`am facut si nici nu cred ca ar fi cazu ca cei ce vor sa isi faca sa se gandeasca prea mult la asta. O data ce te-ai gandit la a`ti face unul, nu vad de ce sa te cramponezi apoi de prejudecatile altora,camuflate in scuze proprii pe care o sa-ti fie foarte usor sa le inventezi ...

    RăspundețiȘtergere
  16. mie imi place de mine. asa, fara tatuaj.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cand faci un tatuaj,il faci pentru tine.Nu cred ca ar trebuii facut un tatuaj pentru a iesi in evidenta,ci pentrul bunul tau plac.E o atitudine,un fel de a fi.Binenteles,in Romania orice e privit ciudat,poate chiar de aia ar fi interesant sa ai un tatuaj.

    Fiecare forma de arta este interpretata de oameni diferit.Problema e ca,unii isi asuma o personalitate care e opusul a ceea ce sunt ei cu adevarat.

    Inainte sa iti faci un tatuaj tre sa sti bine cine esti,ce te reprezinta,si sa te gandesti daca peste 30 de ani vei purta cu aceias..."mandrie" desenul respectiv.Eu mi-as face tatuaje,insa,doar cu desenele mele!

    RăspundețiȘtergere
  18. Pro! Imi plac cele facute la incheietura mainii, pe sira spinarii si pe deget. Mi-as face unul micut la incheietura mainii, e un semn care pt mine reprezinta ceva, semnul sacru OM (Aum).

    @Camelia: e interesant ce zici tu. Si eu tind sa cred asta. Dar oare chiar ajuta la ceva?

    Aici am gasit semnificatii ale locului in care cineva isi face un tatuaj: http://www.madone.ro/21-12-2008/Tatuajul-tau-vorbeste-despre-tine.html

    RăspundețiȘtergere
  19. tatuajele sunt ok. conteaza doar igiena salonului si talentul artistului. si, bineinteles, sa nu te razgandesti dupa. sunt ca un accesoriu, daca stii sa porti o pereche de cercei, nu ar trebui sa fii stangaci cand vine vorba de a-ti afisa tatuajul. si-as vrea si eu o mica betty boop, numai inca n-am gasit omul potrivit pentru a o executa. :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunt pentru. E o forma de arta prin acre poti aduce un zambet pe buzele celui caruia ii faci tatujaul. Nu stiu daca mi-as face un tatuaj, dar sunt sigur ca daca as avea sansa as vrea sa fac si tatuaje adevarate. Pana acum am facut cateva incercari pe mainile colegilor:))
    Tatuajul e ceva imporant, te urmareste toata viata, e acolo, e o parte din tine, odata ce l-ai facut inseamna ca l-ai acceptat, ca ceea ce el reprezilta e o frantura din tine, si asta conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  21. Nu sunt impotriva lor si apreciez un tatuaj facut cu gust, dar nu mi-as face. Imi consider corpul o opera de arta asa cum e... nu e doar o panza pe care sa expun altceva.
    Ca s-ar uita oamenii urat la mine... nu cred ca mi-ar pasa! Daca vreti sa va faceti un tatuaj, nu cred ca parerea celorlalti ar trebui sa fie ceea ce va opreste.

    Am cateva cicatrici pe corp si sunt destul de mandru de ele... sunt parca fotografii pe care le port tot timpul cu mine, fotografii care imi aduc aminte de diferite momente ale vietii mele, de cum ma simteam atunci, de cat de curajos sau de nesabuit eram si imi aduc aminte sa fiu mai atent sau sa nu ma cert cu nimeni in timp ce ma catar in copac (a iesit o cicatrice interesanta atunci :D)....
    Cred ca un tatuaj ar putea face acelasi lucru, dar cred ca mi-as desconsidera intr-o oarecare masura corpul daca mi-as face unul... l-as transforma in hartie de desen... Dumnezeu ne-a facut unici si nu prea vad ce am putea sa facem pentru a-i imbunatatii opera. Oricum.. e o tema pe care se poate discuta la nesfarsit si concluzia la care ajungi e mereu aceeasi: doar tu poti deciede daca iti faci sau nu un tatuaj...

    RăspundețiȘtergere
  22. Pro tatuaje!
    Mi-as face unul pentru ca mi se par foarte cool, e o modalitate de a iesi din anonimat, de a te exprima. Dar uneori se si exagereaza, adica mi se pare ok o persoana care are 3-4 tatuaje, dar in momentul in care te tauezi pe tot corpul mi se pare vulgar. Eu una mi-as face un tatuaj, dar cred ca am sa astept sa fiu la casa mea pentru ca mama nu ar suporta sa ma vada tatuata!:)

    RăspundețiȘtergere
  23. Imi plac. Si mereu imi vor placea. De ce? Sunt o atitudine. Facute cu gust,asortat cu personalitatea ta, special desenate si gandite de tine, atunci da, sunt o atitudine. Si devin platitudine, cand sunt luate din bulkul de cataloage trase cu copy-paste, si care le alegi doar pentru ca X-ulescu are si el. Si nu ti l-ai pictat "for life" decat pt ca "ai simtit". De ce altceva ai pune pe tine un tatoo?

    RăspundețiȘtergere
  24. pro!
    e corpu tau si daca tu crezi ca o sa te simti mai bine cu un tatuaj, de ce nu?

    vreau sa imi fac unul, care sa ma reprezinte. dar mai incolo un pic :)

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu am nimic impotriva tatuajelor, dar nici nu sunt un fan al lor. Am avut si eu un moment de "sclipire" sa-mi fac un tatuaj, dar mi-a trecut repede. Si acum ma gandesc cum as arata la vreo 70 de ani cu un tatuaj (probabil acoperit partial de pielea curgatoare). In schimb am prietene care si-au tatuat cate un simbol care le reprezinta. Sunt tatuaje mici, discrete, care nu sunt batatoare la ochi. Si daca stii sa le porti, arata chiar foarte bine.
    Am auzit in schimb conceptii cum ca un tatuaj il faci doar pentru tine, doar ca sa stii tu si eventual prietenul/prietena de el. Mie mi se pare putin aberant. Deoarece la fel ca si un blog: multi spun ca si-au facut un blog pt ei. Nu. Daca vrei sa scrii pt tine, atunci o faci in WordPad, in Word sau in propriul jurnal care-l tii sub perna. La fel e si cu tatuajul. Daca vrei un desen pt tine, atunci fa-l in paint, puneti-l pe desktop sau fa-ti o poza si tineti-o in portofel. Tatuajul mi se pare ca e un accesoriu pe care-l porti ca sa te personalizezi, ca sa iesi oarecum din tipar, ca sa fii putin diferit fata de cei din jurul tau. Si ca sa reusesti asta, trebuie ca cei de langa tine sa ti-l vada.
    Imi spunea cineva ca si-ar face un tatuaj in zona inghinala. Nu stiu daca zona este aleasa din motive sexuale, dar mie una, nu mi se pare deloc incitant sa lingi o pata de cerneala.
    Cam asta e parerea mea. Un tatuaj micut, discret, in zone relativ vizibile iti poate intari personalitatea. Dar depinde totusi si de ce desen alegi sa-ti tatuezi. Ca poti foarte usor sa cazi in extrema cealalta, a ridicolului.

    RăspundețiȘtergere
  26. depinde de tatuaj...
    personal nu stiu daca mi-as face,dar ceea ce stiu sigur e ca imi place cand vad la altii un tatuaj...dar repet nu orice fel de tatuaj!un tatuaj ii poate scoate pe multi de cele mai multe ori din anonimat...insa ma declar neutra...!merg pe principuil "ce e mult strica","putin si bun".

    RăspundețiȘtergere
  27. pai.tatuajul,dupa parerea mea,e o forma de exprimare a personalitatii.Eu astept cu nerabdare varsta cand o sa am permisiunea parintilor sa`mi fac un tatuaj.Ma gandeaam la inceput la un text scris pe fata(obrazul drept),dar s`ar putea sa fie prea vizibil.Nu prea conteaza,dar traim intr`o tara in care anumite forme ale exprimarii personalitatii nu sunt luate ca atare,s`ar putea pentru unii sa fie un impedimt.Poate nu sunt persoana potrivita sa comentez,avand in vedere ca am doar 13 ani,dar totusi mi`am spus parerea.

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu am nimic impotriva tatuajelor. Fiecare e liber sa decida asupra aspectului propriului corp. Cred ca tatuajul este o forma de arta, iar atunci cand te decizi sa iti faci unul trebuie sa te gandesti bine daca nu o sa regreti mai tarziu. De asemenea, tatuajul trebuie sa arate bine si sa nu fie foarte mare, sa te reprezinte, sa nu fie intr-un loc vizibil si sa fie facut intr-un salon specializat pe treburi de genul asta, etc. Personal nu m-as tatua, dar poate cu timpul ma voi razgandi.

    @r_zv_n : si eu am "tatuaje naturale" pe mana stanga. imi place sa spun ca reprezinta cumintenia mea de cand eram mica.

    Tudor, tie iti doresc un an nou plin de fericire, iubire si realizari! Felicitari pentru tot ceea ce esti si faci.

    RăspundețiȘtergere
  29. Cred ca tatuajele sunt in mare parte un mod de a te exprima, sau pur si simplu o dorinta de a iesi in evidenta. Tatuajele, dupa parerea mea, incep sa devina un "trend". E pacat pentru ca multi fac tatuaje, cum spune si luc_rockit pentru a adera la un grup, iar prin conformarea regulilor acelui grup, majoritatea dau dovada de lasitate. Nu au curaj sa fie ei insisi si se tem ca vor fi respinsi de membrii grupului pe care ei il considera "cool". Dupa parerea mea persoanele care au o influenta atat de mare asupra unui om incat sa-l faca sa-si schimbe personalitatea, sunt demne de dispret. As vrea sa spun mai multe dar cred ca ma opresc. Personal, nu am si nu mi-as face tatuaje, cu toate acestea nu am nimic impotriva celor care-si fac, atata timp cat sunt facute de placere si din dorinta lor propie, nu din dorinta de a te integra.

    RăspundețiȘtergere
  30. laud un tatuaj bine lucrat..dar nu imprimat pe mine.nu mi ar placea sa am un tatuaj.daca mi place un desen, o forma sau consider ca mi se potriveste , ,,ma caracterizeaza`` vreun desen , atunci il voi pune pe o coala si l voi pastra , il voi inrama.
    am o tema draguta pentru melomani : 3 note muzicale dupa ureche :)

    RăspundețiȘtergere
  31. L-am intalnit in 2002 pe Millenium Bridge, LDN. Eu alergam, el mi-a facut o poza. M-am oprit, putin intrigata. M-a intrebat daca sunt de acord sa ma tatueze. Pana sa apuc sa raspund, m-a lamurit ca vrea sa tatueze conturul meu alergand, pe altcineva. Avea un client care avea cancer si isi dorea sa poata alerga un maraton, asa ca acum vroia un tatuaj cu un alergator de maraton. Mi-a spus ca de o saptamana "pandeste" alergatori pe malul Tamisei si ca m-a ales pe mine. Am fost in atelier cand l-a tatuat. E silueta mea alergand, cu South Bank in background. L-am intalnit in atelier pe Tom si am continuat sa alerg pe bratul lui urmatorul an si 7 luni, pana ce si-a alergat propriul maraton catre o lume...mai buna? Cu Dave ne-am inceput propriul maraton prin viata, trei ani in care am trait in jurul lumii, in peste 50 de tari. Nu exista cuvinte pentru ce mult am trait, cat de frumos am trait, cat am insemnat unul pentru celalalt si pentru cei din jurul nostru. Dupa trei ani ne-am hotarat sa mergem pe drumuri aparent divergente. Nu fara sa ne lasam o ultima amintire tangibila a ceea ce a fost. In trei ani, am petrecut destul timp in atelierele in care tatua, cat sa invat cum se fac, fara a avea dorinta sa incerc sa tatuez, sau sa fiu tatuata. Cumva, atunci, la final, a fost just right. Urma sa ne tatuam reciproc, fiecare alegand, pentru celalalt, un singur cuvant. Pe el scrie acum "unforgettable", pe mine scrie "unprecedented" - eticheta, cliseu, arta, moft, act spontan de tinerete? Definitiile sunt atat de mult cat sunt ochii privitorilor - pentru mine este o declaratie de dragoste si de viata la fel de reala, arhivata si pretuita precum primele scrisori de dragoste pastrate intr-o cutiuta de lemn in casa parintilor, sau "acea" declaratie de dragoste pastrata intr-un scrin virtual in fiinta mea.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt total PRO! In 2 ani mi-am facut si eu 5, dar sunt micute, finute si ma reprezinta in totalitate. Sunt in anumite parti ale corpului care sunt foarte putin expuse lumii, in concluzie, nu mi le-am facut sa ma laud cu ele, mi le-am facut pentru mine. Si pot spune sincer ca de cand le am ma simt mai bine, iar zonele in care le am, sigur nu se vor zbarci daca voi ajunge la batranete.
    Cred ca nu este nimic rau in a te tatua, chiar daca unele biserici interzic tatuajul, pentru ca este considerat ca un semn al diavolului...interesant punct de vedere. Oricum, nu sunt satanista, le am penrtu ca imi face placere sa stiu ca le am.

    RăspundețiȘtergere
  33. Sunt pro tatuaje. Desi nu am niciun tatuaj, imi doresc foarte mult unul, deja am cateva variante si abia astept sa se concretizeze totul. Sunt de acord cu 5zambete, un tatuaj poate vindeca, poate schimba un om, oferindu-i curaj si incredere in sine. Sunt de parere ca dupa ce iti faci un tatuaj, la scurta vreme, incepi sa iti doresti inca unul. Desigur, nu imi plac tatuajele pe tot corpul. In primul rand il faci pentru tine, de aceea mi-as face intr-un loc mai putin vizibil. :)

    RăspundețiȘtergere
  34. si eu tot pentru sunt :) l`am primit cadou pe 6 decembrie 2009 de la tatal meu. sper sa nu regret tatuajul in sine pentru ca ideea de tatuaj nu o sa o regret mai mult ca sigur, deja am programare pentru al doilea. tare mi`e frica sa nu devina un viciu ;)) dar ar fi un viciu ok nu ca tutunul sau alcoolul. have a good night :*

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  36. Eu nu sunt nici pro nici contra.Totusi, inclin sa cred ca tatuajele, pierce-urile, mai mult decat a fi ceva ce tine de "arta", sunt utilizate de catre multi ca o forma de protest sau de refugiu.
    Sunt oameni care, avand probleme cu familia, iubitul/iubita, prietenii, etc.,in loc sa se descarce si sa incerce sa-si rezolve problema, isi ingroapa frustrarile si problemele in asa ceva.(desigur, exista si cazuri in care oamenii nu au cu cine sa vorbeasca, si cui sa i se confeseze pentru a se descarca.dar pentru asta exista psiholog).Neavand cum sau pur si simplu nevrand sa-si rezolve necazurile, sau daca nu au nici macar posibilitatea de a se destainui cuiva, unii se simt singuri, incompleti...si atunci se "completeaza" cu un tatuaj sau un pierce.
    Mai sunt si cazuri gen "imi tatuez pe un deget numele iubitului meu Trilu", in ideea ca asa persoana in cauza va demonstra constanta si intensitatea sentimentelor fata de celalalt.Sincer, chestiile de genu mi se par niste prostii;adica nu iti poate garanta nimeni ca vei trai fericit tot restul vietii cu acea persoana.Se poate sa va certati de exemplu.Si atunci ce faci?Iti pui leucoplast pe tatuaj?Sau poate din varii motive dupa o zi, o luna, un an, doi, trei, va despartiti.Doar n-o sa-ti tai degetul, nu?In plus, legat de treaba cu tatuatul numelui persoanei iubite, nu cred ca, avand ca ajutot un ac si niste cerneala(si de obicei un tip usor fioros ce iti arata niste modele ce si le-a facut si el), poti demonstra ceea ce simti.Asta nu inseamna nimic.La fel cum daca te certi cu prietenul/prietena nu inseamna ca nu il/o mai iubesti, si cum, nici daca nu te certi, nu inseamna ca il/o iubesti(ce bine ca nu e asa si iubirea e defapt...desi aparent simpla, mult mai complexa in realitate)
    Toate astea mi se par niste acte de usor....teribilism, in cel mai bun caz, o modalitate pentru cei ce se simt incompleti, de a se "completa".
    Ma intreb cati dintre cei care recurg la astfel de exprimare, si-ar mai fi facut tatuaje sau si-ar mai baga pierce-uri daca s-ar fi nascut cu gauri prin nas, sprancene, limba, etc. etc., sau cu diferite pete sau deformatii gen tatuaj sau pierce.E ciudat cum daca oamenii se nasteau cu anumite chestii de genu dadeau vina pe divinitate, dar asa, nu e niciun bai ca se auto-mutileaza(exagerez putin cand spun mutileaza,dar...oamenii sunt ciudati);simpla curiozitate...

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu mi-as face fiindca nu ma reprezinta dar admir un tatuaj cand il vad pe corpul cuiva si este frumos,bine executat si purtat cu atitudine potrivita sau daca este un mesaj sau o forma de protest a celui care il poarta dar totusi nu imi plac care isi fac tatuaj doar sa traga atentia asupra lor in acest mod daca inteligenta lor nu ii ajuta sau in alt mod nu prezinta interes pentru cei din jur.

    RăspundețiȘtergere
  38. ta too ..4 sure..eu am doua proaspat facute asta vara..si le ador!! mi-as mai face ..dar inca nu am gasit locul potrivit si nici creatia ..ca deh...e in functie de loc...

    RăspundețiȘtergere
  39. Tatuajele sunt ceea ce era parul lung acum 10 ani. O moda, o forma de rebeliune, un mod de a te diferentia de cei dinaintea ta. Nu cred ca un tatuaj te poate reprezenta o viata intreaga. In 5 ani, in 10 ani vei fi o alta persoana, chiar daca asta pare incredibil la 18 ani :)

    Vad ca sunt multe pareri pe aici cum ca societatea romaneasca nu e pregatita pentru tatuaje. Un mod gresit de a pune problema. Si dincolo e la fel. Nu are nimic de a face faptul ca suntem 'comunisti' cu dispretul pentru cei tatuati. E doar un alt conflict intre generatii, dar probabil ca cei mai multi care au postat sunt parte din generatia teribilista.

    Ce cred eu? Imi plac. La fel cum mi-a placut sa am si parul lung la un moment dat. Dar nu mi-as face unul definitiv pentru nimic in lume. In fond si la urma urmei te mai saturi si de Picasso, d-apoi de o chestie tribala :))

    RăspundețiȘtergere
  40. hai sa ne facem tatuaje de-an curului...sa ne vada la angajare sau cand o data in viatza ta dai cu ochii de un om serios si conservator...puiii mei, parerea mea ca daca esti boschetar fa-ti tatuaje de sus pana jos, daca nu...se vad al dracu de urat la 50 de ani si nu mai zic cat ai de pierdut de pe urma lor la prima impresie, (esti adesea confundat cu vreun puscarias sau o curva)..care-s avantajele tatuajelor? Te remarca Gicu de la 2? :)) ce minte aveti...jale

    RăspundețiȘtergere
  41. Imi doresc un tatuaj, dar sunt constienta ca va ramane doar in stadiul asta: de dorinta. De ce? Pentru ca vreau acel tatuaj psihologic. Poate suna pompos, dar pentru mine acel tatuaj ar insemna un act de bravada. O declaratie de nonconformism, o dorinta de a iesi din tiparul in care sunt incadrata, o dorinta de a fi diferita... Acel tatuaj m-ar face pe mine sa ma percep diferit, inainte de a o face ceilalti. Dar nu-mi voi face acel tatuaj, pentru ca am incercat cu cele de cateva zile si am observat ca dupa un timp nu ma mai simt confortabil cu ele. Aiurea nu? De multe ori ajungem sa regretam alegerile facute, si de ce sa ne uitam toata viata la acea alegere?:)).

    RăspundețiȘtergere
  42. ÎMI PLAC TATUAJELE - PENTRU CĂ OAMENII CARE LE CREAZĂ SUNT NIŞTE ARTIŞTI. ÎMI PLACE IDEEA DE A DESENA PE CORP... CHIAR DACĂ E VORBA DESPRE UN DESEN PERMANENT. CEI CARE POARTĂ TATUAJE SUNT DIFERIŢI, CĂCI AŞA SUNT OAMENII, IAR MOTIVELE PENTRU CARE AU TATUAJE SUNT LA FEL DE VARIATE, DE DIFERITE. MI-AŞ FACE TATUAJ, DAR MĂ REGĂSESC ÎN ATÂT DE MULTE ŞI ÎMI PLAC ATÂT DE MULTE CULORI ŞI DE FORME, ÎNCÂT NU M-AŞ PUTEA DECIDE CE ANUME SĂ-MI FAC... ODATĂ MĂ GÂNDEAM SĂ-MI TATUEZ CHEIA SOL, PENTRU CĂ SUNT O DEVORATOARE DE MUZICĂ... DAR CHIAR ŞI-AŞA... ÎMI PARE CĂ NU AR FI DE AJUNS. CUNOSC OAMENI CU TATUAJE, UNA DINTRE CELE MAI BUNE PRIETENE ALE MELE ARE TATUATĂ O LIBELUĂ PE OMOPLAT ŞI MAI AM O PRIETENĂ, CARE ŞI-A TATUAT UN ÎNGER MIC, DAR NU-MI MAI AMINTESC SIGUR UNDE PE CORP (POATE PENTRU CĂ NE-AM MAI ÎNTÂLNIT DE CEVA VREME). SUNT PRO TATUAJE PENTRU CĂ SUNT PRO OAMENI - ÎN SENSUL CĂ DACĂ UN TATUAJ TE FACE FERICIT, MAI ÎMPLINIT SAU MAI ŞTIU EU CUM... ATUNCI E OK SĂ AI UN TATUAJ. ŞI ÎNCĂ CEVA, DACĂ MI-AŞ FACE TATUAJ NU AŞ AVEA GÂNDUL CĂ "LA BĂTRÂNEŢE VA ARĂTA NASOL PE CORPUL MEU ZBÂRCIT", CI MĂ GÂNDESC CĂ AŞ FI, POATE, O BUNICUŢĂ COOL, PENTRU NEPOŢII MEI... CINE ŞTIE CE-O MAI APĂREA ÎN MATERIE DE ÎNFRUMUSEŢARE CORPORALĂ PÂNĂ ATUNCI; IAR DACĂ NU VOI FI O BUNICUŢĂ COOL, ATUNCI TATUAJUL ÎMI VA FI O AMINTIRE PERMANENTĂ A CINE AM FOST ÎN TINEREŢE. OAMENII SE SCHIMBĂ ÎN TIMP, DAR ASTA NU ÎNSEAMNĂ CĂ TREBUIE SĂ NE TEMEM DE SCHIMBARE :) ÎN FOND, ŞI TATUAJL E O SCHIMBARE A TA. AŞA CUM SCRIA CINEVA, PRINTRE COMENTARIILE ACESTEA, ŞI EU CRED CĂ TREBUIE SĂ SIMŢI O DORINŢĂ LĂUNTRICĂ PUTERNICĂ PENTRU A-ŢI FACE UN TATUAJ (ASTA DACĂ EŞTI GENUL CARE VREA SĂ FIE REPREZENTAT MĂCAR CU UN CÂT LA SUTĂ PRIN TATUAJUL SĂU) NU MĂ REFER LA PUŞCĂRIAŞI SAU ALŢII DE GENUL... CARE ÎŞI FAC TATUAJ APROXIMATIV 100% DOAR PENTRU CĂ CEI DIN MEDIUL ÎN CARE EI TRĂIESC AU LA RÂNDUL LOR TATUAJE. MĂ REPET, TATUAJUL NU E CEVA NEGATIV, EL SINEA LUI. E NEGATIV, DACĂ NU ÎL VREI, NU ÎŢI TREBUIE ŞI NU VREI SĂ ÎŢI FACI. E CEVA BUN, POZITIV, DACĂ ÎŢI ADUCE BUCURIE, ÎMPLINIRE ETC. CEEA CE CREDEM NOI DESPRE IDEEA "A-ŢI FACE TATUAJ" NU E STRÂNS LEGAT DE TATUAJ ÎN SINE... SUNT DOAR NOI, CARE CATALOGĂM ORICE.

    RăspundețiȘtergere
  43. Pro! Nu mi-am facut inca dar stiu ca imi voi face! Se poate chema o atitudine desi mai mult e o stare de spirit. Si aici nu ma refer la I feel like it azi si maine sa regret ci la o stare generala, vrei sa zici ceva cu acel tatuaj, vrei sa insemne un moment anume sau un lucru din viata ta. Am fost in state pentru o perioada si acolo tatuajele erau la ordinea zilei. Cand priveam oamenii pe strada, din 10 persoane sigur 7 aveau tatuaje si 5 din ele mai mult de unul. Asa ca depinde si de societatea in care traim si cum sunt inspirate conceptile unei persoane. Nu pot zice ca vreau tatuaj doar fiindca am intrat in contact cu civilizatia americana si e un moft, am vrut unul inca de cand eram mica, numai ca nu mi s-a ivit ideea perfecta pentru el si ocazia sa mi-l fac :). Oricum, final pro tatuaje daca asa simti ca vrei, nu ca asa e moda, asta mi se pare cel mai prostesc mod de a iti dori un lucru atat de "serios" si "definitiv".

    RăspundețiȘtergere
  44. I am definitely pro tatoo!

    Mi se pare un mod de a te exprima ,fiind o arta deasemenea. Iti da incredere de sine, curaj., poate sa vindeci ranile sufletului sau pur si simplu un mod de a te afirma.



    Am si eu o intrebare.
    Este adevarat ca maine veti sustine un recital in Piata Constitutiei?

    Daca da mai multe informatii cum ar fi ora la care il veti sustine?
    Va rog mult.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  45. Eu sunt pro tatuaj (pt cine vrea sa-si faca, nu pt toti) si am tatuaj. L-am facut pt ca pur si simplu aveam nevoie sa-mi dovedesc mie ca sunt in stare sa port un tatuaj. L-am facut pe spate, pe coloana, chiar sub ceafa, e un semn tribal care inseamna regenerare, continuitate, viata vesnica. Durerea a fost placuta si necesara la momentul ala, a fost ca un purgatoriu de unica folosinta. Ma simt genial cu el, este la spate, nu-l vad decat daca ma straduiesc, in oglinda, aproape ca uit de el; nu a fost nimeni care sa nu mi-l admire...So, I'm proud of my tatoo. Cine vrea tatuaj, sa-si faca! Dar nu de dragul de a avea un tatuaj, ci pt ca asta simte si crede el ca modelul se muleaza personalitatii lui. Totusi, un tatuaj e ca si cand ai purta aceeasi bijuterie zi de zi...deci trebuie sa te gandesti ca o data facut, acolo ramane.

    RăspundețiȘtergere
  46. Clar PRO! Mi se pare o forma de exprimare, este in fond si la urma urmei o arta.

    RăspundețiȘtergere
  47. Total offtopic dar http://www.youtube.com/watch?v=2NcXx7DhjYg.
    Pe mine m-a bine dispus :).

    RăspundețiȘtergere
  48. Am intrat la Palma de Mallorca intr-un salon de tatuaje fiind siguri ca intram intr-o cafenea - galerie-foto . Psihologul graficianul si pictorul superamabili, ne-au invitat la carafa lor de ceai cu gheata chiar daca nu ne stigmatizam. Faceau desenul in functie de personalitatea fiecaruia , pentru cei cu evolutie rapida, foloseau pigmenti samipermanenti, adica in un an disparea tatuajul pe care l-ai fi detestat. Lasau timp de gandire 24 de ore sa-ti raspunzi la de ce si mai ales cum iti va influenta evoluia . Jumatate renuntau.

    RăspundețiȘtergere
  49. ,,A mai trecut un an"...Te aşteaptă aici un dar de suflet şi o urare caldă, din toată inima!
    Ia darul şi dăruieşte-l tuturor apropiaţilor inimii tale! La mulţi ani!

    RăspundețiȘtergere
  50. Eu am 30 de ani si niciun tatuaj. Anul acesta m-am hotarat sa imi fac unul dar il voi face vara viitoare, vreau sa am timpul sa ma gandesc bine ce sa reprezinte si in ce loc sa fie. Nu vreau sa fie intr-un loc extrem de vizibil, adica in principiu va fi cu siguranta acoperit de niste haine office, chiar si vara :-) Pentru mine acest tatuaj reprezinta un soi de iesire din uniformitate, simt ca sunt prea serioasa pentru cei 30 de ani ai mei :-)

    RăspundețiȘtergere
  51. Eu cred ca tatuajul e un mod de a-ti arata personalitatea,sau in alte cazuri ca faci parte dintr-o banda.
    Daca o sa am ceva important sa arat, care mi-a marcat viata, poate as recurge la un tatuaj. :)

    RăspundețiȘtergere
  52. Tatuajele sunt o arta. Nu cred ca mi-as face vreodata unul pentru ca Dumnezeu ne-a dat un corp de care ar trebui sa fim mandri asa cum este dar nu sunt nici contra lor. Fiecare e liber sa face ce vrea. Am vazut tatuaje foarte reusite si expresive cum spunea si 5zambete "un tatuaj poate sa vindece".
    Cred ca este chiar ceva frumos. E ca un tablou doar ca il ai pe pielea ta pentru totdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  53. "-Doamna, de ce ati ales sa va tatuati un Archaeopterix?
    -A fost un fluturas, initial..."

    ...Deh, se mai intinde, se mai lasa , se mai rideaza si... se transforma arta in ...Jurassik Art.

    E o optiune personala.
    In ceea ce ma priveste, n-o agreez.

    RăspundețiȘtergere
  54. Eu nu-s de acord, dar daca altii isi fac, e parerea lor.

    RăspundețiȘtergere
  55. Ador tatuajele. D-asta si am un site prin care promovez aceasta arta - despre-tatuaje.com
    Pacat insa ca foarte multi nu au educatia necesara pentru a intelege o arta.

    RăspundețiȘtergere
  56. pro tatuaje , si asta pentru ca am unul care de fapt e compus din 2 stele negre si altele mai mici in jur.
    nu il regret si nu o sa o fac niciodata pentru ca e singurul lucrul palpabil care mi-a ramas amintire de la cea mai buna prietena a mea care avea exact la fel ca mine ,pentru ca ni le-am facut in aceasi zi si acelasi model ,tocmai ca sa ne aducem aminte una de cealalta.si sincer , acum cand ea nu mai ...ma uit la el si simt ca e cu mine , si barem in felul asta stiu ca macar...ceva de la ea o sa imi ramana toata viata mea.

    si nu cred ca devine o platitudine , asta depinde si de tatuaj de felul in care , imprejurimile in care ti l-ai facut , ca daca il ai dupa ce ti-ai tras-o hardcore cu un manelist / cocalar /punker / etc si ti l-ai facut la betie , atunci da..regreti..BIG TIME

    dar oricum , mie imi place , si da mi-as mai face..dar nu stiu cum ar reactiona ai mei..
    poate la 18 ani...
    cine stie

    RăspundețiȘtergere
  57. Pro. Mi-am dorit unul din adolescenta, cand desigur adultii din jur au zis ca e nebunie specifica varstei. Au trecut vreo 10 ani de cautare de model perfect, l-am gasit, mi-am facut tatuajul. Imi e tare drag si nu vad nici un motiv pentru care m-as razgandi sau plictisi mai incolo; e parte din corpul meu, e ca si cand as zice ca o sa ma plictisesc de forma mainilor si o sa vreau altele.

    RăspundețiȘtergere
  58. sunt de acord cu tatuajele! mi-am dorit unul din tot sufletul si mi l-am facut in vara care a trecut! e o mica cheia sol pe laba piciorului stang! mi l-am facut acolo pentru ca laba piciorului meu va arata intodeauna bine si nu ma voi plictisi de el nicicand! daca ma plictisesc ma incalt! e simplu, nu? oricum 6-7 luni p an uit ca il am si nu cred ca ma voi plictisi de el!

    RăspundețiȘtergere
  59. Si eu sunt pentru tatuaje, dar pana la un punct. Pentru o anumita categorie de oameni. Oameni mai dezinvolti, mai nonconformisti sau cu inclinatii artistice etc. Altmiteri, nu mi-ar placea sa vad niciodata un sef de stat tatuat. Sau un preot. Sau sa merg la serviciu si de sub tricourile colegilor mei sa vad iasind diverse infloritui verzi rosii samd. Deci, cand nu trebuie sa te supui unui protocol, un tatuaj e minunat :)

    RăspundețiȘtergere
  60. sunt PRO tatuaje pe pielea ALTORA :D

    in ceea ce ma priveste un maaare NU... din 2 motive: 1. m-as plictisi destul de repede de un anume desen (indiferent ce ar simboliza) si 2. pielea se modifica, adica slabim, ne ingrasam si tatuajul se deformeaza si poti ajunge sa ai pe piele o kestie nedefinita (asta stiu de la MIAMI INK:P)

    fiecare face ce vrea cu corpul lui :D

    bye :*

    RăspundețiȘtergere
  61. Mie imi plac foate mult tatuajele mici si simple, doar din contur, nu cele colorate.
    Mi-am dorit unul de foarte mult timp si tot nu am gasit ocazia potrivita sa-l fac si anul trecut, in data de 29.12.2009, am pus mana pe telefon, intr-o ultima incercare disperata de a da viata acestei dorinte si am sunat la un salon(nu dau nume..il gasiti pe blogul meu daca va intereseaza), am sunat, mi s-a raspuns la telefon si a doua a zi, in sfarsit, a capatat contur. Nu m-a durut sau poate m-a durut dar am fost atat de fericita sa vad imaginea prinzand contur incat nu am dat importanta durerii.
    Sunt foarte mandra de el, face parte din mine si pe zice ce trece mi se pare din ce in ce mai frumos.
    A dat cineva mai sus un link catre un articol despre locul in care este facut tatuajul. La mine se potriveste de minune si nu am citit inainte de a mi-l face despre locul unde este batut ci pur si simplu acolo l-am vrut si acolo l-am facut, ca acum sa fiu uimita ca si locul baterii tatuajului, pe langa tatuajul in sine, spune multe despre noi, despre ceea ce suntem si ceea ce ne dorim. In interpretarea lui generala pana si tatuajul ales de mine se potriveste cu locul unde a fost facut..ce coincidenta :D. Pe langa aceste interpretari eu l-am ales pentru ceea ce-mi inspira mie si nu pentru ca asa scrie pe net si mi se pare mie ca mi se potriveste.

    Deci sunt pro tatuaje...Alegeti cu sufletul, cu imaginatie si cu simplitate!

    RăspundețiȘtergere
  62. Si eu sunt de acord cu tatuajele. Ele sunt o moidalitate prin care iti poti arata personalitatea. Evident nu este absolut necesar, dar rau nu este.

    RăspundețiȘtergere
  63. PRO,dar sa nu fie facut la vedere...pentru ca la un moment dat,daca nu reprezinta ceva care sa te inspire sau sa fii simtit in acel moment ca il vrei cu adevarat,te vei plictisii...Eu am 2.Unul intr-un loc cu specific pitzipontzesc dar acum 8 ani nu era la moda sa tzi-l faci acolo(pe abdomen,mai jos putin, in dreapta).Si mai am unul, pe ceafa,micut,simbol chinezesc ce inseamna dragoste.Pe acela il ador pentru ca eu chiar cred k undeva mai exista dragostea adevarata si chiar cred in tatuajul meu.Ideea e sa nu il vezi toata ziua!!!
    Have a great day!!!

    RăspundețiȘtergere