[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 18 decembrie 2009

Doua mari evenimente

Doamnelor si domnilor, doua momente istorice se petrec astazi sub ochii dumneavoastra stupefiati. Kelemen Hunor e pe cale sa devina Ministrul Culturii si Cultelor si Tudor Chirila foloseste metroul.

Masina mea primeste astazi binemeritata odihna de sarbatori, in timp ce eu ma voi amesteca printre bucurestenii zambitori si fericiti ca zapada se asterne peste minunatul nostru oras nestanjenita de interventiile prea brutale ale utilajelor de dezapezit.

Situatia atipica a celor doua evenimente sus mentionate e sintetizata de vecinul meu, domnu' Buzea, pe care, dupa ce i-am cerut in prealabil o lopata, l-am intrebat: - Nu dam zapada si aici pe alee? La care el a raspuns placid: - Cine, eu? Ce dracu'?

13 comentarii:

  1. :)) asa au zis mai toti, cand au vazut zapada? "cine? eu sa o dau? Eee dracu! las ca o dau altii" si tocmai de asta am cazut eu azi in drum spre munca de vreo 3 ori, ca in filmele cu prosti :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Adica un maghiar Ministrul Culturii la romani?? asta chiar ca e stupefiant!!!credeam ca romanii tin la eticheta macar..
    metroul e buun zilele astea..

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceea ce ai spus mi-a adus aminte de o chestie foooarte adevarata "Au fost odata 5 oameni care se numeau: CINEVA, ORICINE, NIMENI, TOTI si ALTUL.
    Intr-o zi cei 5 au fost confruntati cu o problema deosebit de importanta si de aceea s-au hotarat sa fie facuta de TOTI.
    Insa, cum TOTI era sigur ca CINEVA o va face, iar CINEVA se baza pe NIMENI, in final NIMENI nu a facut-o deoarece era evident ca ORICINE ar fi fost in stare sa o faca.
    Atunci CINEVA s-a suparat foarte tare caci era o treaba pentru TOTI. Insa TOTI i-a sugerat lui CINEVA sa-l oblige pe ALTUL sa faca ceea ce NIMENI nu a fost dispus sa faca, desi ORICINE ar fi putut. Concluzia: Treaba trebuie facuta intotdeauna de ALTUL!"
    Deci noi, romanii nu am auzit de puterea propriului exemplu, ci asteptam sa vina cineva sa faca si treaba noastra. De ce dracu' sa luam masuri cand puteam astepta sa ne pice salvarea din cer?
    Din cauza asta ne aflam in aceasta situatie. Bucurestiul si jumatate de tara e sub zapezi... Noi aici la Buzau suntem complet izolati si nici macar metrou nu avem. Stam cu masinile la semafoare la cozi infernale, nici politia sau salvarea nu poate sa treaca deoarece la fiecare intersectie ramane cate o masina blocata in zapada... Intr-un orasel atat de mic e mai simplu sa te deplasezi pe jos.Deci te invidiez ca beneficiezi de metrou.
    Pe de alta parte,pentru ca mie imi place sa caut o parte buna in orice lucru rau si sa vad mereu partea plina a paharului, Tudor , acum ai parte de Craciunul alb al copilariei tale. Si e alb cum nu a mai fost de mult, totul e ca in povesti.Înalbiţi de zăpada ce acoperă până şi negrul asfalt vedem totul mai pur.Sau asa ar trebui...

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Deea chestia aia adevarata de care ti ai adus aminte e din cartea Aventurile lui Oricine-Richard Bandler cumva?

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Camelia: si eu voiam sa intreb acelasi lucru. desi parca nu-mi amintesc sa fi citit asta acolo, dar "oricine" m-a dus cu gandul la ea. oricum, interesanta carte :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Si ce are la ei maghiari?:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e din acea carte , desi are o oarecare legatura cu subiectul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Kelemen Hunor ministrul culturii....treaca-mearga situatie atipica,dar Tudor Chirila cu metroul....nu mi se pare deloc atipic.O spui de parca Dumnezeu ar fi facut asta.Tudore, esti om inainte de toate.Mi-ar fi rusine sa o spun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa-l stapanim sanatosi pe dl. Buzea, in arhetip!

    RăspundețiȘtergere
  11. Si daca Hunor e ministrul culturii, ce? Ma rog ce e asa.. stupefiant in asta? O duci tu mai bine sau mai rau daca ministrul culturii e roman sau e de origine maghiara? Ma indoiesc de faptul ca o sa simti cine stie ce mari dezamagirii sau satisfactii in functie de asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ei lasa, ca altii plangeau dupa un neamt ca prim-ministru, nu inteleg ce au cu maghiarii. La ei in tara e f dragut, desi si eu am o problema cu cei autohtoni, mai ales cu incapatanarea lor de a nu vorbi romana.
    Da, stiu cum e cu deszapezitul, dar ma amuza sa ii vad cum se chinuie sa dea zapada la o parte de pe masini ca dupa sa consume carburant invartindu-si rotile in gol, in loc sa puna mana pe o lopata sa se scuteasca de timp pierdut si bani aruncati aiurea. Deh, romanul s-a obisnuit cu statul sa faca, statul sa intervina. Asta e. Din pacate, gandirea comunista in care statul iti dadea de toate si facea de toate inca persista. Cum ne asternem, asa dormim!

    RăspundețiȘtergere