[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Cred in iubire

Acum cinci ani Basescu spunea de alegeri : "Ce pacat ca Romania are de ales intre doi fosti comunisti". Acum, dupa cinci ani, afirmatia ramane in picioare.

Este foarte interesant ca niciunul dintre candidati nu s-a referit la ziua de maine, a alegerilor, ca la Duminica Sfantului Nicolae. Cu atat mai mult cu cat Sfantul Nicolae s-a aratat ca fiind ocrotitorul saracilor si al celor neputinciosi.

Este in afara legilor morale aceasta campanie si conduita candidatilor vine sa sustina cu tarie acest lucru. Sunt la fel de vinovati in fata noastra cei doi. Si nu pentru felul in care s-au luptat in aceste zile. Ci pentru faptul ca era nevoie de un singur lucru cu adevarat important: iubirea si respectul pentru oameni. Nu exista iubire in nimic din ceea ce spun sau fac Geoana si Basescu. Exista doar frica de a nu pierde.

Aceste alegeri nu sunt intemeiate pe dorinta de a castiga, ci pe frica de a nu pierde. Iar din frica nu s-a nascut niciodata nimic bun.

Sunt convins ca cel care ar fi aratat cea mai mica farama, samanta de dragoste fata de un popor chinuit ar fi castigat fara drept de apel inca din primul tur.

In absenta iubirii fata de aproape raman doar strategii subversive, acuze si o neostoita ura.

Mai grav este ca si noi, maine suntem fortati sa facem o alegere plina de lehamite, oricare ar fi candidatul care primeste votul nostru.

Cu toate astea, indemnul meu este sa mergeti si de data asta la vot. Nu va voi spune ce sa votati pentru ca nu cred nimic din ce se spune: nu cred ca noi suntem adevarata majoritate, nu cred in Romania bunului simt, nu cred in aliante atat de conjucturale.

Cred in iubire. Doar ca ei nu ne iubesc.

30 de comentarii:

  1. Tudor,

    Maine, 06.12.2009, de ziua “Sf. Nicolae”, mergem la vot.
    Mergem sa votam asa cum ne dicteaza constiinta fiecaruia dintre noi.
    Mergem sa votam cu speranta unei vieti mai bune si a unei sanse in plus.
    Mergem sa votam cu increderea intr-o tara normala, cu oameni respectuosi, cu politicieni care stiu sa impuna si, totodata, sa ofere, semenilor lor, cetatenii acestei tari, BUNUL SIMT, COMPETENTA si RESPECTUL neconditionat.

    Totusi, maine este si o zi de sarbatoare, ziua in care “mosul” aduce daruri, atatea cate mai poate, in fiecare casa de roman.
    Nu stiu, pot doar sa presupun, din punct de vedere electoral, cine va fi sa primeasca darul asteptat, seara pe la 9, dar stiu ca noi toti trebuie sa primim un dar simplu, anume OPTIMISMUL!

    Optimism pe care, de prea multa vreme nu-l mai avem si nu-l mai simtim. E, totusi, vremea lui!

    Si cum, in cursul diminetii, in bisericile noastre se spune “Crezul”, tot asa, inainte de a merge sa votam, cred ca ar fi util si necesar sa inlaturam patima, rautatea, agresivitatea, s.a.m.d., amintindu-ne ca exista si CREZUL OPTIMISTULUI. Cititi-l si apoi votati!

    Doamne ajuta!

    P.S. E un fel de LEAPSA. Daca vrei, da-o mai departe!

    http://constantin-brincus.blogspot.com/2009/12/crezul-optimistului.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Maine poate voi merge la vot. In momentul acesta, inca ma iau la tranta cu constiinta mea scarbita. Iubire din partea politicienilor? Ever! Singurele sentimente si manifestari profund umane pe care si le-au pastrat intacte sunt dispretul, aroganta, sfidarea, nesimtirea, hotia etc etc... Ce bine ca noi, ceilalti, putem iubi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar in cazul ideal ar fi iesit presedinte unul care ar fi dat dovada de dragoste fata de popor. In tara noastra e cam multa prostie..majoritatea voteaza partidul sustinut..pentru ei nu conteaza persoana sau ce face...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si nici nu ne vor iubi vreodata.Traim intr-o lume in care fiecare isi urmareste propriul interes.Si odata vazuti "sus" multi uita sa se mai gandeasca si la cei care au avut incredere in ei ca vor schimba "ceva"...in bine!

    RăspundețiȘtergere
  5. maine e un punct critic in constiinta noastra. sunt curioasa dar nu fara speranta..
    Iubirea e un concept prea maret in zilele noastre..a i pasa cuiva despre e deja ceva..

    RăspundețiȘtergere
  6. Exista doar frica de a nu pierde. E de-a dreptul disperare!

    E frumos ce-ai scris. (A trecut ceva vreme de cand citeam cu atentie fiecare post.) E frumos sa crezi in iubire. Iar din cand in cand intalnesti cate-o persoana care-ti arata chiar si pt. cateva minute ca ii pasa. Si atunci lumea toata pare mai buna.

    Sa vi-i aduca mosul pe cei dragi aproape : )

    RăspundețiȘtergere
  7. PS: raman la parerea ca inainte de '89 romanii (marea majoritate) stiau de cine sa se fereasca si pe cine/ ce (si aici ma refer si la ceea ce scotea mass-media) sa nu creada. Acum nu mai stim.

    RăspundețiȘtergere
  8. limbajul nonverbal al celor doi de la confruntare a fost edificator pentru mine si pt cine il citeste cu usurinta..cand se jura pe Biblie nu se bate cu mana pe ea..ca doar de asta li s a facut testul pt ca gestuile nu mint, sunt inconstiente...si cuvintele tebuie si o sa sunt cele care indica ce nu se va face niciodara

    RăspundețiȘtergere
  9. Si eu cred in iubire pentru oameni, si pentru biata noastra tara.Maine merg la vot desi orice as vota tara nu o sa o duca mai bine. Mi-as dori sa fim vreodata condusi de un om cu sentimente asa cum esti tu. Politica dupa parerea mea nu e doar strategie si marketing , ci in primul rand dragoste: De TARA si de POPOR. Doamne ajuta! o sa avem mare nevoie de ajutor. Asa capermite-mi sa te citez si sa le spun "Celor care cred ca lumea asta cu iubire va scapa
    Celor care cred ca Dragostea va mai schimba ceva" sa mearga si sa voteze cu speranta in suflet si cu dorinta unui viitor mai bun

    RăspundețiȘtergere
  10. "Este in afara legilor morale aceasta campanie si conduita candidatilor vine sa sustina cu tarie acest lucru. " O fi. Totusi unul dintre ei a avut mereu mai multa decenta in limbaj decat celalalt. Si a vorbit mai des ca un individ oarecare, nu doar ca un om politic. Parerea mea.. nu e nevoie musai de un presedinte care sa iubeasca oamenii necajiti din tara. Un bun umanitar si-ar irosi timpul la conducerea Romaniei. Ne-ar trebui om om care sa isi faca cu adevarat meseria, sa faca politica si sa o fara responsabil. La noi oamenii politici in majoritatea lor sunt afaceristi care fac zero politica dar isi urmaresc bine interesele personale. Un politician in sensul dex ne-ar trebui.

    RăspundețiȘtergere
  11. In plus, presedintele prea putin important e intrun stat care nu e prezidential. Mai mult conteaza oamenii din spatele lui, guvernul si parlamentul

    RăspundețiȘtergere
  12. Iti dai seama de cata iubire e nevoie acum sa se spele toata mizeria electorala adusa fie si de mahnirea proiectata de contradictiile din autobuze.. si nu numai... Trebuie sa inotam in mari de frumusete si de iubire.

    Cand cantam?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce mare dreptate ai in legatura cu cei doi candidati la presedentia tarii.
    Da, si eu voi merge la vot. Dintre doua rele sa speram ca o nimerim pe cea mai putin rea.
    De asemenea poate te-as contrazice la: "din frica nu iese nimic bun". Nu sunt de acord. Poate in cazul de fata frica nu are ce scoate bun, dar in general frica scoate tot curajul din om. Parerea mea :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Din pacate trebuie sa alegem dintre 2 rele, raul cel mai mic. Nici nu mai poate fi vorba de un presedinte cu suflet, iar iubirea...iubirea e un sentiment prea nobil pt ei.

    Cu Basescu ne-am lamurit ce poate, dar nici Geoana nu este mai bun si decat sa alegem ceva ce se poate dovedi mai rau, mai bine alegem raul cu care ne-am obisnuit, pana apare poate ceva mai bun.

    Numai bine, Tudor!

    RăspundețiȘtergere
  16. Eu nu merg la vot. Sa votez cu linistea "ca oricum va fi rau", e ceva ce nu pot accepta. Nu am linistea asta.

    Dar ii indemn pe toti sa faca ceea ce simt ei cel mai bine.

    Indiferent ce va vota fiecare sau daca va vota, faptul ca totul trece printr-un proces de constiinta si interpretare individuala, duce spre o stare de normal. Macar personala.

    Inca mai invatam ideea de colectiv.

    RăspundețiȘtergere
  17. o sa merg la vot imbracat cu o salopeta, cu manusi pe maini, masca la gura. ca sa nu fiu contaminat si mai rau de mizeria asta infecta de clasa politica care ne conduce. lehamite, sila, scarba, greata, mizerie, putoare, jeg, infectie, mocirla....astea sunt cuvintele care definesc perfect in 2009 clasa poltica romaneasca si implicit pe candidatii la presedentie. merg sa aleg intre un libidinos fara coloana vertebrala, ghidat de multi din spate, o marioneta cu 3 capete, o paiata de frma, care miroase a parfum scump dar nu poate sa puna picioarele in pamant fara sa fie ajutat de "atelele" vantu, voiculescu, iliescu si patrciu. si un marinar care a promis multe si nu prea a facut mare lucru. va sfatuiesc sa votati, pentru prima data. sa nu regretam. habar nu am daca mai conteaza.........

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu nu mai pot!!! Sincer!!! Sunt satula sa ma chinui sa aleg, dintre doi fooooarte rai, pe ala care cica e mai putin rau! Nu...atata timp cat unul nu are macar o farama de bun simt si de iubire pt popor, o faramaaaa atat, eu nu mai aleg!

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu nu voi merge la vot...la 20 de ani de la revolutie, unde am ajuns? Ma doare sufletul...Doamne ajuta-ne!

    RăspundețiȘtergere
  20. "Etica Nicomahica" ne invata cum sa ne gandim la Binele Suprem.Stiu si ei asta?

    RăspundețiȘtergere
  21. ...la ora actuala, in momentul de fata, azi, alegerea se face intre un patriot si un tradator..

    pe mine trecutul ma intereseaza sub forma de istorie, dar pentru mine important e 'azi'. azi. azi..
    nu am uitat de trecut, dar prefer sa traiesc in prezent...

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. nu-mi place manipularea! E nebunie sa-i dai votu in continuare lu unu care te-a prostit pe fata cu tupeu pana acuma; macar faci schimb!..
    insa pt ca a-nebunit lumea si s-a invrajbit aiurea, si aicea citez un "Anonim":

    "Ne uitam ca prostii cum fostii comunisti se bat pe ciolan, aratand cu degetu' unii spre altii."

    ..din cauza asta o sa-mi anulez votu, si sper sa iasa Basescu dar numai ca sa ajunga si Basescu la puterea lu Nastase si ca sa vada lumea de acuma incolo manipularea din orice directie vine, dupa ce o sa fie Basescu la fel ca Iliescu...10 ani presedinte.

    poate toate astea o sa fie ca niste lectii, cu variante tot adunate epuizate, si sa incepem intr-adevar sa ne conducem si sa actionam din "iubire"

    RăspundețiȘtergere
  24. copilarie si 20 de ani de la un alt decembrie.
    aveam 11 ani si 11 luni.in 16 ma intorceam cu vecina mea de la film cand am vazut primele coloane de manifestanti.apoi se tragea si mama mergea la servici la spitalul judetean. mi a fost frica sa nu mi pierd parintii. am fost fericita ca nu au iesit.nici eu nu am iesit. multa rusine. multa. dar am fost astazi la vot. macar atat sa fac pentru cei ce au murit. mi am spus parerea. ei asta vroiau. am indemnat pe toata lumea din jur sa faca la fel si am refuzat sa ma cert cand cineva nu vota la fel ca mine. 40,10% la ora 16 nu e rau, dar cei morti meritau mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  25. a iesit geoana. ne linisteste asta 5 a ani!

    RăspundețiȘtergere
  26. Tocmai am vazut "Micea Geoana presedinte" dupa dupa primele exitpoll-uri. I-am vazut alaturi de el pe Gigi Becali, Adrian Nastase si Ion Iliescu. Din pacate nu ne vom cunoaste niciodata istoria cu adevarat si este pacat mai ales pentru cei mai tineri ca mine pentru care comunismul este "un fel de socialism cum vor astia din Franta" (citat dintr-un student la filosofie). Poporul a ales: sapa de lemn sau drumul exilului. De iubire nici nu mai poate fi vorba. Nu ne iubim si nu ne respectam pe noi insine, fiecare in casa si familia noastra, prin urmare nu putem ridica pretentii.

    RăspundețiȘtergere
  27. asa e: Poporul a ales: sapa de lemn sau drumul exilului.

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu nu locuiesc in Romania. Dar imi pasa enorm de mult. Dezamagita ca toata lumea, in sila, m-am dus la vot la consulat. Am luat stampila, am intrat in cabina. basescu sau geoana?
    Am pus o stampila mare si apasata intre ei. Pe spatiul alb. Vot alb.
    Daca tot nu pot face mai mult, mi-am exprimat clar nemultumirea, am transmis mesajul meu. Nu am cu cine vota, dar am venit la vot!

    Sincer, am plecat impacata cu mine insami.

    RăspundețiȘtergere
  29. Sincer? nu cred ca voi avea in viitor posibilitatea sa optez pentru un presedinte care sa iubeasca si sa respecte oamenii cu in adevaratul sens al cuvantului. Mi-e lehamite de ce a fost pana acum si de tot ceea ce este inca un mandat. Mi-e sila la propriu de fata acestor mitomani parveniti si nu pot sa-mi controlez repulsia ce o simt fata de ei. Douazeci de ani in care nu am invatat nimic si nu am ajuns nicaieri...Din pacate si nefericire...

    RăspundețiȘtergere