[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 6 decembrie 2009

Trenuletul electric

Mi s-a facut un dor cumplit sa-mi montez trenuletul electric. Trenuletul copilariei mele. Pe ecartament de 12 mm. Mi-aduc aminte ca eram invidios pe un vecin care avea linii cu largimea de 16 mm si trenulet mostenit de la bunicul lui.

Dincolo de asta, el avea si dealuri si chiar si o gara ceea ce era dincolo de puterea mea de imaginare in acele zile. Cand am vazut prima data trenuletul ruland peste dealuri si oprind in gara, am amutit.

Astazi, dupa multi ani, nu stiu ce imbold launtric m-a facut sa-mi aduc aminte de copilarie. Transformatorul de 12 volti, locomotivele noastre, una neagra cu aburi, una verde electrica, vagoanele de marfa si de calatori si oh, Doamne, doua macazuri actionate electric. Macazul era din nou o chestie absolut senzationala pentru noi, copiii. Acea lume in miniatura avea dublu rol: pe de-o parte era o lectie de mecanica si de electrica sau de functionare a mijloacelor de transport. Pe de alta parte, odata stabilit traseul si trenul pus in miscare, imaginatia noastra o lua razna prin vagoane, peste dealuri, in gara cea mica unde calatorii isi urmau povestile inventate de noi.

Mi-e dor de copilarie si cred ca zilele astea o sa-mi desfac trenuletul si o sa-l montez, sina cu sina, am sa pun cele doua macazuri in functiune, locomotivele in miscare si poate ca mintea mea va zbura din nou peste dealuri, printr-o gara, printre destinele unor calatori misteriosi si se va naste inca o poveste care sa ma entuziasmeze ca in copilarie.

23 de comentarii:

  1. Calatorie frumoasa in lumea copilariei. Sa culegi multe zambete si voie buna de acolo:)

    RăspundețiȘtergere
  2. iti doresc sa iti gasesti timp pentru toate aceste emotii. si nu numai tie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Uneori suntem toti copii...canta Corina Chiriac

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce ne amintim de copilarie in perioada aceasta? Ne e dor de inocenta...

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte emotionant.In perioada sarbatorilor cu totii resimttim nostalgia copilariei....Spiritul Caciunului e inca in sufletul fiecaruia. M-a emotionat cu atat mai mult marturisirea ta cu cat si eu am nenumarate amintiri legate de un trenulet.trenulet care acum ma poarta dincolo de zidurile casei, dincolo de oras, inapoi in timp...

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu imi aduc aminte de copilarie cand ma uit la piesele de lego...crek la fel ca tine am sa ma apuc sa refac casele, masinile sa scot oameni si sa le dau viata :)

    RăspundețiȘtergere
  7. e perioada cand copilul interior iese la suprafata..si eu ma uit la filmele lui Disney.

    RăspundețiȘtergere
  8. CE RUSINE IMENSA PT BASESCU !!! Am convingerea ca Basescu,singular,ca om , e ZERO .Basescu e "valoros| prin asociere, e "musca la arat ". Am baut sampanie in seara asta desi nu beau alcool deloc in rest pentru ca am scapat de Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. De ieri incepand am vazut o gramada de posturi, statusuri si alte cele cu dor de copilarie... In perioada asta cu Mosii dragi, chiar imi e dor sa cred in ei, sa simt emotia si magia specifica zilelor din iernile anilor trecuti :( Sa visezi cat mai inocent, in timp ce trenuletul tau merge pe sine..

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. si eu il am sus in dulap. plin de praf. e de la tata. m-am nascut cu el. habar nu am de cand e. cert e ca e foarte vechi. o sa il montez. asa pt ca iomi aduce aminte de copilarie, de tata, de brad, de craciun. multam tudore ca mi-ai adus aminte.


    PS pacat ca a iesit geoana presedinte

    RăspundețiȘtergere
  13. Esti norocos ca ai avut un trenulet! Dar, desi cred ca am mai scris, faptul ca n-ai uitat sa te joci si sa visezi e una dintre calitatile tale cele mai frumoase.

    Eu am avut putine jucarii. Insa acest lucru m-a determinat sa-mi dezvolt cat mai mult imaginatia. Am revazut zilele trecute Finding Neverland. Cred ca ar fi foarte trista ziua in care as uita cum se ajunge acolo.:)

    RăspundețiȘtergere
  14. scuze ca nu e la subiect...
    http://smile-dailyfunnyfacts.blogspot.com/2009/12/cazut-hotnews.html

    RăspundețiȘtergere
  15. This brings back memories... Am avut si eu 'one long lost' trenulet in copilarie.. Metaforic vorbind acum, pe fiecare dintre noi il apuca dorinta uneori sa re-monteze trenuletul ce altadata il fermeca..
    We are all still children deep inside.. Si nu trebuie niciodata sa uitam sa visam!

    RăspundețiȘtergere
  16. Mie mi s-a facut un dor nebun de iubire si de un planset dinala grav, cu multi muci si lacrimi mari ca de crocodil..
    Sa vina Mosu`...sa vina...eu il astept..inca il mai astept.

    RăspundețiȘtergere
  17. Tudore ,la Galati mai veniti pe 18 decembrie?Sau ne facem doar iluzii?

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. ...pai, cum nu stii de ce, Tudor? Doar era Mos Nicolae! Si in ziua asta o sa ne tot aducem aminte de zilele copilariei pana om fi batrani si probabil..om uita.
    Cred ca ai avut un trenulet tare meserias... ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Frumoase amintiri....asa e copilaria ne face intotdeauna mai nostalgici si sa ne amintim cu placere de toti anii de copilarie.
    Frumos

    RăspundețiȘtergere
  21. oare exista o jucarie mai frumoasa de craciun decat trenul din jurul bradului?

    RăspundețiȘtergere
  22. Si eu eram un amator de trenulete..imi amintesc si cum nu reuseau sa "supravietuiasca" mai mult de o saptamana:)).Veneam de la gradinita cu o singura bucurie si anume gandul ca am sa-mi montez sinele si am sa pornesc trenul:).

    RăspundețiȘtergere