[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 14 octombrie 2009

Inima in renovare. Deschis muzeu.

Cred ca inima mea e inchisa pentru renovare. Nu mai incercati. Lucratorii se misca greu, romaneste. Fura la materiale, sunt lenesi. Nu stiu cat va dura. Intre timp va sugerez sa vizitati lounge-ul special deschis pentru cei care se incapataneaza sa creada ca e ceva interesant de vazut, asa, scos din context. De marti pana duminica, am expus cateva vene mai vechi, o bucata de scoica de pe vremea cand Vama Veche nu era a tuturor, trei scrisori care ma acuza de egoism, o caseta cu cantece de leagan de mult uitate, trandafirii pe care nu i-am oferit niciodata, mai multe plicuri cu ceai din dimineti cu speranta, cateva caiete cu teme de vacanta, un portret din ziua in care am fost inselat prima data (trebuie sa vedeti mutra aia), monede cu efigia fricii pe care nu mi le primeste nicio banca, un casetofon care m-a invatat sa cant, haine din studentie si multe nimicuri fara definitie. Va urez vizionare placuta. Lunea muzeul este inchis.

37 de comentarii:

  1. wow! si muzeul meu e la fel..cred ca al tuturor, de fapt

    RăspundețiȘtergere
  2. Intrarea este libera? Ai uitat sa precizezi locatia. :)Chiar vreau sa vad mutra aia.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sunt curioasa de ce e lunea inchis:)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ camelia: Lunea e inchis pentru ca e zi de service!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mi-ai amintit de The Boomtown Rats... Tell me why I don't like Mondays..?

    RăspundețiȘtergere
  6. "monede cu efigia fricii"... să fie vorba despre portretul din ziua în care ai fost înşelat prima dată? aşa s-ar înţelege... nimeni nu face tranzacţii cu reprezentări ale unei astfel de temeri.

    RăspundețiȘtergere
  7. tot e bine ca se mai poate renova :)

    RăspundețiȘtergere
  8. are si suveniruri muzeeul asta? mi-as dorii sa am melodia "Cu tine" scisa cu sange pe o bucata de servetel(asa o vad eu acum) si daca as avea-o as expune-o in muzeeul meu.

    RăspundețiȘtergere
  9. suna interesant!!!pot sa'mi fac abonament sau doar pe bilet??? :d

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt invidioasa pe talentul tau literar :) Ar trebui sa publici.

    RăspundețiȘtergere
  11. Chiar ca ar trebui sa publici, imi place cum iti asterni gandurile pe foaie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Si totusi... un dead-line la renovare n-ai? Cat estimezi c-o sa dureze?

    RăspundețiȘtergere
  13. si ca sa vezi numai fete ti-au dat comments :))

    RăspundețiȘtergere
  14. inseamna ca rezultatul va fi ...suberb !
    astept sa vina marti :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Suntem doua zuze la munk si citim blogul lui chirila. cei de afara dau buzna pe usa, sa vada ce se intampla, pentru ca ne-au auzit exclamand din suflet "AAAAAAAAAAAAAaaaaaaa!!!! ce frumos!! :D " toata lumea credea, ca s-a intamplat cine stie ce... cand colo, noi oftam in fata monitorului, citind ce ai scris si zicand "si inima noastra e la fel" :) iti multumim pentru post

    RăspundețiȘtergere
  16. De asta te citesc...sunt prin preajma mai mereu, dar de data asta am gasit usa deschisa, ca o invitatie si am lasat ceva in prag fara sa intru...lumina era stinsa inauntru, doar o cantec, ca o soapta, se auzea de undeva din intunerec...

    RăspundețiȘtergere
  17. vama, iti multumesc pentru melodia "17 ani.. infinit"!! e placut sa o asculti!

    RăspundețiȘtergere
  18. e frumos la tine....cu tot cu vene vechi, scrisori, trandafiri uscati, frica, speranta, nimicuri...eu vad multe alte lucruri interesnte...
    Renovare pana cand?

    RăspundețiȘtergere
  19. Ce idee originala..Scrisesem si eu o poezie demult..cum ca suntem figurine de ceara in acelasi muzeu,
    tie prea rar iti curge o lacrima,
    mie imi curge un zambet mereu..
    ne privesc trecatorii curiosi..Dar ideea ta e ..altceva..Si ma intreb nu ti s-o potrivi vorba ceea cu "din spate liceu, din fata muzeu?":) Aparent esti un licean, cine ar crede ca ascunzi astfel de comori, tezaure..:)harti, legende, aventuri..Ia continua tu sa le scoti la..lumina..Stii ca cel ce gaseste o comoara este recompensat de ..autoritati? Cam cu 40% din valoarea ei..Ce idei imi trec prin minte ca..acceleratu'..:)

    RăspundețiȘtergere
  20. da...dar, intr-un muzeu ,raman tot felul de lucruri neplacute..oamenii,care vin si pleaca adesea,lasa in urma atata mizerie..Admira o perioada scurta de timp,dar apoi intorc spatele si trec la urmatoarea piesa de arta,iar pana sa plece definitiv au si uitat ce au vazut..Nu vreau sa ajung sa fiu "tabloul" admirat dar uitat intr-o clipita..De aceea,incerc sa adun franturi de frumos de peste tot,si astfel incorporez un absolut-poate asa o sa fiu mai greu de uitat..:)
    Iar noi,oamenii,avem o capacitate incredibila de a ne reface,de a intra "in renovare"..pentru ca,pana la urma,tot ne alegem doar cu "pictura" noastra,tot ne raman amintirile..Nimic nu trece fara rost,chiar daca ne ramane un gust amar.Fiecare amarat de lucru ni se intampla cu un sens,este doar o treapta din infinita scara pe care,din pacate, trebuie sa o urcam continuu,fara oprire,chiar daca am obosit groaznic..
    Ne place sa cautam drumuri ocolite pentru drumul care se afla chiar langa noi..poti sa gasesti bucurie in orice nimic, fericire in lacrimi,important este sa iti doresti..Doreste-ti sa iubesti, sa fii fericit si o sa realizezi ca totul depinde de tine!:)

    RăspundețiȘtergere
  21. ps: la polivalenta a fost foaaaarte dragutz..:)

    RăspundețiȘtergere
  22. Samanii spun ca in fiecare durere lasam o bucatica de Suflet pana nu il mai simtim..Cand ne facem spatiul de Iubire interior,propriu, tot ce al nostru se intoarce Acasa, si noi vom stralucii din nou. Renovarile sunt bune, le recomand tuturor..

    RăspundețiȘtergere
  23. vine o vreme o zi sau o perioada cind fiecare inima intra in renovare -nimic de speriat doar de admirat ca putini sint aceeia care au puterea si taria de a se modela din propriai cenusa
    "muzeu"- nu este acel muzeu la usa caruia sa ne inghesuim si sa circotim
    -da spiritul sau mai exact sufletul ni se desprinde de trup si se cuibareste intr,un coltisor si ne priveste trupul gollllll pustiit
    "MUZEU" doar pentru noi

    tu esti vocea noastra

    RăspundețiȘtergere
  24. Zicea cineva de Polivalenta... Total deacord. Rau ca nu ati cantat toata noaptea, am fi stat pana in zori cantand impreuna. Defapt fusese prima intalnire cu Vama adica Tudor Chirila. Sper sa fie cat mai multe de acum...:D

    Imima se restaureaza... este nevoie de rabdare si timp, ceea ce iti doresc tie.

    Traieste, Creaza, Incanta-ne!

    RăspundețiȘtergere
  25. Cum impaci un suflet care plange? Ce-i spui unui om in ochii caruia se citesc o disperare deplina, o renuntare totala si o durere implacabila?
    Ii poti spune oare ca totul va fi bine? Ca lucrurile vor reveni la normal? Ca va fi din nou iubit si ca va iubi la randu-i si ca de data asta increderea nu-i va mai fi tradata?
    Oare poti spune aceste lucruri uitandu-te in ochii omului pierdut in deznadejdi? Oare poti spune lucrurile astea stiind ca acel suflet e insasi imaginea vidului primordial?
    Cum poti alina un suflet pentru care si fulgii de zapada par a fi morminte deschise?
    Cand universul intreg moare in tine, cand simti ca toate insingurarile din lume ti se sparg in sufelt si ca toti ingerii decad in privirea ta - atunci iti pui abisul capatai si te ingropi in durere... si-ai vrea sa plangi.
    Ai da si ultima stea de pe cer pentru o singura lacrima in care sa-ti pui tot amarul. Dar nu poti sa plangi. Si-abia atunci intelegi cum cineva a putut fi om si nu mai este.

    RăspundețiȘtergere
  26. buna seara, Tudor!
    unde pot gasi bilet pentru intrarea in muzeu???
    Rog seriozitate si astept raspuns , nu de alta dar, sunt sigura ca face sens !

    multumesc,
    alexandra

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu ma gandeam sa deschid un muzeu dedicat celor ce au probleme de nesom. Muzeul Insomniilor sa se numeasca( da, chiar daca am doar 20 de ani, ma confrunt cu aceasta problema). Sa fie deschis non-stop, bine, se va aglomera dupa 1 dimineata. Insa, oamenii se vor aduna, intrare libera, vor discuta, vor bea lapte sau cafea calda (stiai ca daca bei laptic cald inainte de culcare visezi frumos?). Ne vom intalni toti. Oameni simpli, oameni cu suflet, oameni care pot sa vorbeasca deschis pe orice tema. O sa fie o casa calda si pentru cersetorii care nu au unde dormi. Ii vom accepta si pe ei, ca sa nu le mai fie frig. Insa, sper sa nu intre garda peste noi. Stii ca atunci cand isi baga coada politia sau BGS-ul iese rau. BGS-ul sfarama vise. Eu vreau sa visam cu ochii deschisi. Lor li s-ar parea stupid. Pentru ei suntem doar oameni prosti care s-au chinuit pe bancile facultatilor de stat. Ei doar au stat degeaba. Si au forta, insa doar forta fizica. Noi nu suntem ca ei. Noi punem accent pe traditie si pe adevaratele valori. Aaa, in background o sa se auda Enescu si Chopin, ca sa ne relaxam. Ai sa treci pe la Muzeul Insomniilor? Sa bei o cafea cu noi?

    RăspundețiȘtergere
  28. buna dimineata, Miruca!
    dupa cum vezi...la mine insomniile nu-si au locul, ora la care trebuie sa ma trezesc(aproape zilnic) nu-mi permite "luxul" de a avea insomnii, insa visarile cu ochii deschisi sunt responsabile cu dorinta de a intra in MUZEU...
    zi buna sa ai!
    alexandra

    RăspundețiȘtergere