[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 16 octombrie 2009

Sahul lui Basescu.

Traian Basescu a punctat decisiv in ultimele zile. Reusind sa coaguleze partidele impotriva lui, el castiga de doua ori. O data, prin minimalizarea personalitatilor lui Geoana si Antonescu. Cei doi fiind uniti in incercarea de a-l numi pe Johannis prim-ministru, isi diminueaza forta de comunicare individuala, indispensabila inainte de cursa pentru prezidentiale.

Continuand cu un vot negativ in Parlament, Traian Basescu va deveni elementul pozitiv, caci el si-a facut datoria numind un premier independent (vointa coalitiei) in schimb, coalitia ad-hoc va da dovada de iresponsbilitate acordand votul impotriva numirii noului premier cand se stie ca evaluarea Romaniei de catre FMI nu se va face fara un guvern. Prin urmare, Traian Basescu va fi cel care lupta pentru iesirea din criza politica. Doua mutari de sah foarte bune. Tacerea lui Oprescu este foarte interesanta, zilele astea.

In sfarsit, o a treia mutare, de data asta nu atat de rafinata, dar eficienta in ochii unui electorat needucat, este telefonul presedintelui catre Johannis, inainte de numirea noului premier. Este evident doar o mutare de PR drept pentru care nu o incadrez la capitolul sah politic, desi aparent vine sa vorbeasca despre fair-play si onestitate. Dincolo de mizeria morala si lipsa de responsabilitate in care se zbenguie politicienii nostri, jocul devine interesant.

36 de comentarii:

  1. Comentariul tau e inutil. Nu comentam calitatea umana ci eficienta unor miscari politice pe care le-am taxat oricum ca imorale. N-am putea sa nu comentam daca nu e nimic de spus?

    RăspundețiȘtergere
  2. chirila, as vrea sa apuc ziua in care se va ivi un subiect la care sa nu te pricepi. sunt tanar, totusi, am sperante.

    n am putea sa nu postam decat pt gagicute, daca la asta ne pricepem ?

    RăspundețiȘtergere
  3. @codru: sa inteleg ca nu-ti plac gagicutele? Oricum e bine ca esti tinar pentru ca gusturile se schimba:) sanatate si succes.

    RăspundețiȘtergere
  4. eficienta pentru cine si din punctul cui de vedere?

    RăspundețiȘtergere
  5. oprescu se pregateste sa dea o lovitura, clar... asteptam cu interes

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stii ce e nasol? Ca ei se joaca si noi suferim. Oricum nebunul bagat la inaintare pare a fi de sacrificiu.

    RăspundețiȘtergere
  8. @the "fata a spus si ea o parere" cand naiba o sa invatam romaneste?:)))
    "

    RăspundețiȘtergere
  9. @camelia: eficienta inseamna voturi.basescu nu mizeaza pe urban ci pe rural. De aceea miscarile lui sunt fruste,lispite de subtilitate, grosoloane. Prostimea e impresionabila la gesturi largi nu la muzica de camera.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai! E rece afara si esti rece si tu? :P
    Facand abstractie de subiect, te tot visez de 2 zile de si Doamne ca nici o treaba n`am cu tine si nu am fost la nici un concert de al tau niciodata :))))
    In 1 vis se facea ca esti la un concert si o tipa bruneta cu parul cret si aparat dentar ( dar frumoasa, foc ) te puse`se sa canti "York" ( nu ma intreba cine e York ca nu stiu :)
    Iar in al 2-lea vis...se facea ca esti pierdut..cautai ceva si tot mergeai si tot mergeai si tot cautai..sufleteste gen erai pierdut
    Prima oara m-a amuzat ca am visat. normal:)) dar a 2 oara e chiar culmea...ciudat.
    Cine stie ce o fi cu tine..:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Băsescu mizează pe rural?De când?Din câte ţin eu minte ultimele alegeri le-a câştigat susţinut fiind de mediul urban în frunte cu intelectualii.Ruralul a fost mereu majoritar PSD-ist.

    Nu văd în ce măsură jocul acesta îl va ajuta.Ca de obicei cei ce se vor prezenta la vot vor alege "schimbarea",mai ales acum când domnul Basescu refuză să dea dovada de respect pentru ţara asta chiar şi numai pentru o luna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. eu stiu ca oamenii au pareri , nu si le spun :))

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt studenta la stiinte politice.Sunt foarte in tema si peste cap de constienta de miscarile politice imorale.

    RăspundețiȘtergere
  15. Basescu ar sacrifica in orice moment nivelul de trai al romanilor pentru succesul lui electoral. Iar noi romanii, in frunte cu tine Tudor Chirila stam sa-i admiram miscarile. Iti este clar ca orice ar face nu o face in interesul nostru? Raspunde-mi la intrebarea asta!
    Atunci de ce mai stam sa ne uitam la ce face el?
    Orice ar face Basescu, reusind sau nereusind, un lucru este sigur: ne va sacrifica pe noi, asa cum ne-a sacrificat pana acum.

    Cat despre tacerea lui Oprescu, nu ma intereseaza catusi de putin. Asta demonstreza cat este de insignifiant. Nu are voce ca sa se faca auzit.

    CRIN PRESEDINTE!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Totul este un dezastru in tara asta. Media, politica, economia.. Tot. Mi-e frica sa mai deschid televizorul. Mi-e frica si scarba. Pana la urma tot aceeasi mizerie e, Tudor. Parca nici nu mai conteaza cine e si ce face..

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. cand scrii ceva , nu trebuie sa te concentrezi la limba romana , cum spui tu , asta denota o lipsa acuta a vocabularului....si a cartilor pe care NU le-ai citit....

    RăspundețiȘtergere
  20. Ha! Ce tare! Blogul a fost votat de 9 ori pe Merită Citit. Cat despre Basescu, e un mare parsiv. Dar ce e mai grav e ca unele persoane, tot mai cred in el si il vor vota. Pana si la Euronews s-a vorbit de el, ca-si va alege omul si ca exemplu de ziar, au ales unul in care era Udrea pe prima pagina. Oficial am ajuns de rasul Europei.

    RăspundețiȘtergere
  21. Mda, o mutare magistrala ar fi transformarea Romaniei intr-o DICTATURA, ca sa vedem ce vor mai spune aplaudacii basescieni fermecati de jocuri pe banii cetatenilor

    RăspundețiȘtergere
  22. Traian Basescu are consilieri buni...cert este ca isi doreste cu orice chip sa fie reales si asta e problema pentru ca toti isi doresc sa nu mai fie reales. Iar opozitia este inflexibila...de ce numai Johannis este bun si de ce nu pot accepta pe altcineva?

    RăspundețiȘtergere
  23. @ lulu si gulu-gulu
    Pentru ca problema cea mare nu sunt oamenii care se baga pe langa Basescu, ci Basescu. El este de fapt cel care trebuie sa accepte propunerea parlamentului care, cum bine stii, ne reprezinta pe noi, cetatenii romani.
    Daca Basescu nu accepta propunerea parlamentului ne sfideaza practic pe noi. Nu are nici un sens sa cedeze cineva. Si deja ma uimeste ca mai are cativa oameni care mai lucreaza pentru el.
    Pentru cate deservicii ne-a adus pe toata perioada mandatului lui, Basescu este cel care trebuie sa demonstreze ca nu este impotriva parlamentarilor si deci impotriva romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Basescu este prins intr-un cerc din care numai poate iesi...oamenii care stau pe langa el nu stau ca il plac ci pentru ca ii are la mana cu vreun dosar sau ceva ca asa se fac treburile in Romania. Practic noi doar am evoluat de la misiva pierduta in opera "O scrisoare pierduta" a lui Caragiale la "Dosarele X" si aici sunt mai multi care au acces la ele: Basescu, Vanghelie, Hrebe

    RăspundețiȘtergere
  25. Mai este aproximativ o luna pana la viitoarele alegeri. Probabil o sa aleg din nou sa nu aleg. Oricum de data asta par mai infierbantate ca niciodata. Trebuie sa recunosc ca inca sunt mirat de campania unuia dintre canditati si anume a lui Traian Basescu.
    Nu stiu cine se ocupa de campania lui sau daca el se ocupa singur insa are de departe cea mai tare campanie oferind romanilor exact ceea ce vor. Cand zic romani ma refer la acei romani care au votat alegeri dupa alegeri, acea patura care are mereu pe spatele buletinului abtibildul cu votat.
    Traian Basescu da dovada de un adevarat pragmatism si cu un talent desavarsit face miscari care nu pot sa-i aduca decat castigul. A speculat foarte bine faptul ca romanii sunt satui de parlamentari, deputati, camere, salarii mari ale alesilor si se foloseste de acest lucru. O face chiar foarte bine. Chiar daca pare neconstitutional spune ca va desfiinta parlamentul. Parlamentarii stau linistiti doar pentru faptul ca un presedinte nu poate dizolva parlamentul in ultimile 6 luni de mandat. Insa tocmai asta este promisiunea lui Traian: dizolvarea parlamentului imediat dupa ce este reinvestit in functia de presedinte.
    Tot din acest ciclu face parte si referndumul pe care vrea sa-l organizeze in aceeasi zi cu alegerile. Vrea parlament unicameral si un mai mic numar de deputati. Din nou o miscare foarte populara venita intr-un bun moment.
    Deci in principiu avem doi canditati Traian si Restul.
    Traian mizeaza pe faptul ca lumea este satula de parlamentari, de scandaluri, ca nu mai vrea sa ii vada pe toti cum dorm pe acele scaune in timpul sedintelor, sau ca acele scaune sunt goale.Il alegi pe el si scapi de restul. Nu il alegi pe el restul vor dormi in continuare.
    Restul vin cu aceleasi discursuri obosite: ca nu se mai poate asa, ca trebuie facut ceva, ca au programe, ca au sprijin, ca ceilalti sunt de vina ca s-a ajuns aici si tot asa. Aaaa si mizeaza pe faptul ca lumea e satula de Traian.
    In concluzie ce vom alege? Sa ne scapam de Traian sau de parlamentari. Tu ce vei alege?
    Crede cineva ca alegerea e alta? Ca se va schimba si altceva? Intrebarile sunt retorice...Oare?

    RăspundețiȘtergere
  26. Basescu mizeaza pe faptul ca lumea este satula de el? Cum vine asta? Lumea care este satula de el va vota cu altcineva, ma gandesc..
    In timp ce toate celelalte miscari ale lui, cred ca este evident pentru toata lumea, nu au nici o substanta concreta. Sunt menite numai sa-i aduca castig.
    LA ALEGERILE ASTEA, DACA BASESCU CASTIGA, NOI TOTI PIERDEM.
    Parlamentarii, chiar idioti cum sunt unii dintre ei, fac diferenta dintre dictatura si democratie.
    Crede cineva ca paguba cea mai mare in tara asta este reprezentata de singura noastra garantie de democratie, adica de parlament? In niciun caz. Paguba cea mai mare este data de reaua vointa a politicienilor care misca cate un deget numai o data la 5 ani!
    CU CAT PARLAMENTARII VOR FI MAI PUTINI, CU ATAT FORTA PRESEDINTELUI VA FI MAI MARE. Vrem ca Basescu sa aiba mai multa forta?? Nu e de ajuns atat?

    RăspundețiȘtergere
  27. @ virginia da lumea satula de base o sa-l voteze pe base. eu asa vad. eu nu ma refer ca daca tu esti satula de base o sa-l votezi personal. nu e prost base deloc. dupa cum observi si tu pe la cozi, pe strada, etc lumea e satula si de chestia cu democratia. care nu a oesit excat cum si-au dorit toti.
    eu nu sustin ceea ce am scris doar ca in visiunea mea asa vad ca o sa se intample ori imi place ori nu.

    daca am avea cu adevarat forta civica nu am merge la vot. asta e ceea ce sustin. m-am saturat sa vad o data la 4,5 ani alegeri intre doua rele.

    toate cele bune

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Adrian Popa
    Hmm.. eu sincera sa fiu nu vad reactia de care vorbesti.. eu vad foarte multa lume extrem de revoltata de rautatea lui Basescu. Tocmai aceasta rautate va face lumea sa reactioneze IMPOTRIVA lui.
    Cred ca romanii au dovedit ca stiu sa lupte IMPOTRIVA cuiva chiar cand l-au ales pe Basescu.
    Incercam pana gasim omul potrivit. Si sincera sa fiu, eu pe Crin Antonescu il vad chiar ca pe un presedinte bun. Foarte bun.

    RăspundețiȘtergere
  29. Bravo, Tudor! Ai un simt al observatiei extrem de ascutit.. Imi plac interpretarile tale, nota 10!

    RăspundețiȘtergere
  30. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  31. poate ca eu fac parte din randul "indobitocitilor" . Poate ca nu e cea mai buna alegere, dar intre a alege iar psd istii , care au inceput dezastrul , intre a nu merge la vot, cand altii din inconstienta , patriotism sau cum or fi inteles ei , au murit in '89 si "despot", prefer despotul.
    Sincer cred ca marea noastra problema este ca asteptam solutii providentiale in timp de ne multumim sa aruncam vina unii pe altii. Coruptii nu sunt doar ei , suntem si noi, mincinosisi, hoti si needucati la fel.Schimbarea o facem toti , nu doar ei, ei sunt doar oglinda noastra.Am strambat toti din nas cand au iesit becali , eba si vadim . ei bine desi imi pare rau sa o spun ne reprezinta, sunt si oglinda iresponsabilitatii noastre. Treaba aia cu poporul care si merita conducatorul...ne reprezinta f bine..
    haideti sa votam cu cine vrea fiecare ,dar sa ne respectam si sa ne asumam alegerile . Jocuri politice fac toti , nimeni nu o face din marinimie, sa salveze poporul, doar e campanie.

    RăspundețiȘtergere
  32. @ virginia

    problema e daca lumea satula de basescu o sa si mearga la vot.
    alta problema e ca multi din cei satui de base merg sa voteze ca sunt satui de base.
    daca cei satui de base nu au si un vaforit oarecum comun iar nu o sa iese nimic.
    daca base nu ajunge in turul doi eu zic ca o sa fie o prezenta de maxim 20 % la urne in turl doi.

    e aiurea rau

    dintre toate chestiile conluzia mea e numai una: nu prea ai ce sa alegi.

    p.s. poate acum mai mult ca niciodata era momentul ca un tanar sa sara in fata la prezidentiale (gen ponta) sau cineva care a facut cu adevart ceva (gen primarul sibiului). putea fi anul unui astfel de independent...

    numa bine

    RăspundețiȘtergere
  33. Pe langa toate crizele pe care le avem, ne-am procopsit si cu una morala. Basescu nu joaca sah caci este un sport al mintii, prin urmare este doar un pion in scena politica actuala. Totusi mai are influenta si autoritate si incearca din rasputeri sa se impuna mereu contra majoritatii (cum ii e stilul caracteristic)fiindca devine crispat de apropierea alegerilor. Ne ofera circ pe tava. "Voievodul" asta de vita anti-nobila care si-a gravat numele pe clopotul de la Cotroceni, e ahtiat de putere si bai de multime, manipuland pe de-o parte prin religie. Devine pur si simplu o "personalitate" si un politician banal, frustrat de competitie, traind intr-o agonie izvorata din frica de a pierde in cursa prezidentiala.Daca nu e bun Croitoru, clar nu e bun nici Johannis din viziunea lui Basescu, prin urmare va opta pentru un premier din PD-L. Mereu sunt mai presus interesele personale decat interesul national si ce-si doreste o majoritate. Nu as vrea sa fiu acida, ostila sau ironica, dar efectiv pentru Basescu nu reusesc sa gasesc nici o calitate sau un atu pentru a detine functia suprema in stat. Poet, dar parasit de muze isi prezinta rimele la Divertis devenind usor afectat de versuri reusind din nou sa planga. Dănţăuş de horă, marinar de voie şi vânzător de flotă, mincinos din fire, "constatatorul" unei sintagme general-valabile ("iarna nu-i ca vara) si parvenitul social are menirea de a "trona" intr-o tara cu perspective pe care Basescu nu le intrezăreşte sau nu le valorifica. Potentialul acestei tari (prin oameni de cultura care ne parasesc pentru alte state)e redus la zero, minimalizat voluntar d-nule presedinte! Eu una m-am saturat de speech-urile lui ieftine, mitomania de care a dat dovada de-a lungul mandatului. In ultimii cinci ani am luat parte la regres, la degradarea si demitizarea adevaratelor valori.Curentul basescian face parte din epoca post-modernista insa cu accente acute de primitivism politic. Nu pot tine ritmul cu ideile si gandurile care imi trec prin cap cu privire la persoana lui Basescu. Cert este ca acest incompetent nu-si merita functia si scaunul de la Cotroceni. Sper cu tarie si inclin sa cred ca nu mai are sanse sa iasa "invingator" din cursa prezidentiala.

    RăspundețiȘtergere