[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 29 august 2008

"Jurnalist de tabloid"

Sa fii "jurnalist" de tabloid.Sa nu lasi nimic solid in urma ta. Sa fii o molie de presa care mananca inventii si povesti de-o zi. Sa-ti legi scrisul de neimplinirile sau nefericirile altora. Sa imaginezi cu sete neimpliniri sau nefericiri. Sa nu construiesti nimic. Sa lasi in urma ta flegme pe hartie uscate rapid de aparitia altor subiecte care nasc alte flegme.

Sa te trezesti dimineata cu obligatia de a-ti lega viata de a altora ,daca nu mai buni sau mai talentati, sigur mai cunoscuti decat tine. Sa te bucuri cand unul cade si sa urli lumii: a cazut! Sa scrii urat, rautacios si fara charisma sau sens. Sa fii josnic la adapostul ideii ca lumea josnicie isi doreste. Asta nu te valideaza ca om.

Sa fii "jurnalist" de tabloid. Sa ajungi sa te minti pana si pe tine spunandu-ti ca faci ceva "util". Sa fii "jurnalist" de tabloid gata sa culegi resturi de caviar de la vreun eveniment girat de oamenii pe care maine ai sa-i injuri.
Sa fii "jurnalist" de tabloid si sa bei zilnic veninul ca vitamina. Caci se pare ca doar veninul ti-a mai ramas.

Sampania e pentru invingatori. Si intr-un final, publicul tine cu invingatorii.

33 de comentarii:

  1. Cata ironie....imi place! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ideea ca publicul vrea jeg si mizerie ne duce la astea - stirile de la ora 5, tabloidele, divertismentul beyond penibil de la majoritatea posturilor tv. Numai ca acea parte a publicului care nu vrea asta, nu prea are alternativa, ceea ce da cu adevarat masura targetului comercial. Trebuie sa fii intr-un anume fel ca sa poti face genul asta de asa-zise stiri; daca nu, te imbolnavesti pina la urma de la veninul vitamina, cum bine ziceai.

    RăspundețiȘtergere
  3. in primul rand 'jurnalistul' de tabloid nu este jurnalist.
    + ca in sinea lui e trist daca toata agoniseala ta se duce intr-o revista gen Ciao

    RăspundețiȘtergere
  4. mamicule..o intrebare....asa simpla....ce ai cu presa? fara presa ce ai fi? cu tot respectul pe care ti-l port pt ceea ce ai facut si modul in care iti manifesti gandirea, dar te-as jumuli nitzel daca imi permiti. cat am plans eu dupa tine cand am luat interviu trupei "marete" Veche....cred ca merit putin credit, si nici macar nu era domeniul meu pagina cu "evenimente". si tot de domnul chirila am vb, e materialu pe undeva pe acasa...si prietenii mei...multi pitesteni...au inceput bocitu in mijlocul concertului Veche urland dupa un mic si unic strigat de cor beat mort "alo ba? sunt la fetesti ba!!"..........ciudata durere provoaca.....si totusi suntem aici pt tine...desi esti tatal care si-a abandonat familia ca a gasit o tipa mult mai sexy....copilul mereu e acolo...copilul si durerea...........aberez...mi-e dor de vama veche...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici nu merita sa iti bati capul. In plus, cati dintre cei care citesc acest blog citesc tabloide? Aud? Probabil ca nimeni.
    PS: A se revedea 'Riposta' lui Toparceanu :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. Tudor, relaxeaza-te. Stii cum se spune : mintile mici vorbesc despre altii. Ar trebui sa-i tratezi cu cea mai senina indiferenta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Jurnalistii de scandal scriu asa pentru ca oamenilor le place scandalul; e ca problema cu prostituatele : sunt aratate cu degetul dar clientii nu.
    Celebritatea are reversul ei, iar noi oamenii de rând ne consolam de lipsa ei cu privilegiul sa mergem pe jos linistiti pana la supermarket.
    Ideea e ca daca esti celebru si vrei sa te feresti poti sa te feresti. Stiu un artist super cunoscut britanic de la care nu gasesti o poza cu nevasta-sa pe tot interetul, nici sa te dai de trei ori peste cap. Si sunt impreuna de vreo 15 ani.
    Dixi

    RăspundețiȘtergere
  8. a incerca sa schimbi oamenii, sa faci surzii sa vada sunetul, sa faci orbii sa auda culoarea, a lupta impotriva nevoii de a face caca....

    RăspundețiȘtergere
  9. asa e...si singurul mod in care pot sa iau o atitudine este sa devin un jurnalist adevarat...asta imi doresc....o lume curata....fara buruieni...:-< o sa fie greu...sper sa reusesc...

    RăspundețiȘtergere
  10. Oamenii vor paine si circ ...cred ca asta spune totul...a...si mai zicea Lapusneanu ceva , daca nu ma inseala memoria : 'PROSTI, DAR MULTI "...DECI....ce asteptari sa mai ai...??

    RăspundețiȘtergere
  11. adelina,mai ales dak pagina cu evenimente nu era datoria ta,inseamna k nu te incadrezi in categoria mentionata...intotdeauna exista si o exceptie care confirma regula.felicitari dak tu esti aceea!

    RăspundețiȘtergere
  12. http://etineretcostinesti.wordpress.com/2008/08/30/interviu-cu-jurnalistul-cornel-nistorescu/

    RăspundețiȘtergere
  13. să furi, de la "combinaţii cu telefoane" la ciordeală brută, să te baţi cu găşti rivale, să bei şi să spargi seminţe nopţile târziu, să toceşti gresia cluburilor de noapte, să fii agramat şi când înjuri, şi înjuri des, să urlii pe stradă.

    Ce preferi?

    Nu toată lumea are norocul de a scrie 3 cuvinte pe care să le urle apoi scene întregi. Mai sunt şi scârţa-scârţa pe hârtie, cuminţi da' fără har.

    Dacă tu îţi clădeşti minoian un acropole pentru posterioritate, nu înseamnă că toată lumea trebuie să o facă. Este o atitudine elitistă şi, pentru un plus de atenţie, autosuficientă: ce nevoie mai avem de cei care nu-şi încropesc renume?

    Şampania, într-adevăr, se duce pe beregata învingătorilor, dar fără pierzători ei nu ar mai exista. Tu eşti celebru pentru că ei sunt anonimi şi anoşti, după principiul biblic: dacă totul ar fi semnificativ, nimic nu ar mai fi semnificativ. Tu eşti semnificativ "faţă de" scribii de tabloid. Corect! Dar nu le oferi diatribă gratis.

    RăspundețiȘtergere
  14. chiar ma tenta ideea de a da la jurnalism intr-o perioada, dar cand vedeam peste tot la tv in presa etc numai pitzipoance cu asa zise studii academice, viitoare minti luminate ale jurnalismului romanesc, am zis ca nu asta este lumea careia vreau sa ii apartin...
    tudor daca te scarpini in nas ca oricine, te strambi sau te impiedici esti pus pe prima pagina :) paparatzele astea stiu mai bine decat tine ce faci, in ce zi si mai ales cu cine:)

    RăspundețiȘtergere
  15. auzi, ai dezvoltat vreo obsesie? 'au n-ai auzit ca indiferenta doare cel mai tare?
    te vad eu la batranete cum o sa le dai telefoane sa le spui unde iti plimbi nepotii in parc ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. Da, foarte corect. Am auzit replici de genul:"sunt ziarist, pot sa fac ce vreau, e libertate de expresie". Niste magari!

    RăspundețiȘtergere
  17. @adelina,@octv,@o blonda cazuta...pe ganduri
    Un artist nu e ce scriu ziarele despre el ci ceea ce face, iar daca "trece rampa" e din cauza lui si a publicului, nu a criticii. Probabil ca el (artistul) ramine acelasi chiar daca nu mai apare in tabloide, facind exact ceea ce facea si avind publicul lui fidel, indiferent ce nevasta, pisica, masina, etc. are. Daca anonimatul va sperie, pe unii/unele din voi, e momentul sa iesiti in fata pe cont propriu, sa faceti chestii, sa produceti evenimente. Statul pe banca la seminte si comentatul vecinilor lasati-l altora - banuiesc ca pina la pensie ar mai fi ceva vreme...Nu toti jurnalistii sint tabloizi, deci daca nu ne simtim, nu ne sesizam, pe principiul apararii breslei; nu exista vina colectiva, asa cum au incercat degeaba sa ne invete comunistii. Fiecare raspunde pentru ce a facut si isi asuma ceea ce face - asta insa e ceva care tine de caracter; nu toata lumea are, multora nici nu le lipseste pentu ca nu stiu ce e aia.

    RăspundețiȘtergere
  18. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  19. SOOO... RIGHT!!!! enjoy paris! de vizitat (daca nu ati fost deja..) - palais de tokyo (13, avenue du Président-Wilson www.palaisdetokyo.com)

    RăspundețiȘtergere
  20. Eu nu inteleg de ce scrii atat de mult despre subiectul asta. E atat de plictisitor si de inutil ca si tabloidele in sine. Mai mult, cu atitudinea ta respingatoare pui paie pe foc si ii atati si mai mult.
    Zau, e penibil!
    Lasa-i sa-si potoleasca setea..dar da-le apa chioara, nu le da pepsi!

    RăspundețiȘtergere
  21. Și blogărul de monden ce este? Întrebarea este una retorică! :)

    RăspundețiȘtergere
  22. http://www.click.ro/Vedete/chirila-sa-i-faci-poze-lu-ma-ta-si-lu-tac-tu

    RăspundețiȘtergere
  23. Azi dimineata, Craioveanu si Dobrovolschi te-au bagat la "Selectia naturala", faimoasa rubrica din emisiunea lor de dimineata, vizavi de acest subiect. a fost misto! :) (tin sa precizez ca ei erau de partea ta)

    RăspundețiȘtergere
  24. postul asta sa fie pentru evenimentul la care tu ai fost cu don'soara raicu, si te-a tras in poza amaratul ala de circar/fotoreporter? isi facea si el treaba... serios acum, faptul ca tu rai la nunta lu tanti aia de pescariu nu te ridica deloc in lumea in care tu vrei sa pendulezi. e trist tudore ce ai ajuns! unde e omu miserupist de tot ce inseamna monden? banuiesc ca o arde pe la nunta lu ileana pescariu sau pe la fashion showuri! TRIST zic

    RăspundețiȘtergere
  25. vad ca esti deranjat de ceea ce se scrie despre tine in ziarele de scandal... ce se scrie? eu nu stiu ca nu le citesc si nici nu ma intereseaza.

    imi dau seama ca te deranjeaza... pentru ca ai amintit de prea multe ori de acei prosti.

    Parerea mea (si s-ar putea sa sune demodat): nu-i mai baga domne in seama...

    Continua viata si blogul de parca ei nu ar exista.

    RăspundețiȘtergere
  26. Jurnalistii? :))) Cine nu e student la jurnalism mana suuuus!!:))
    Sa fim seriosi, toti sunt jurnalisti, ziaristi, oameni de televizune... iar televiziunea asta m-a intoxicat!
    De foame, de-asta abereaza cat ii tine "pixul" , cel mai grav e... ca sunt suflete printre noi... care ii citesc!
    N-o sa schimbam noi lumea asta!

    RăspundețiȘtergere
  27. Oare jurnalistul de tabloid este fericit sau impacat cu munca sa? oare nu are nici un fel de mustrari de constiinta, nu-l deranjeaza, oare, ideea ca din munca lui nu iese nimic bun, nimic positiv? oare se bucura sau e scarbit pe zi ce trece de josnicia propriei munci? but then again...daca l-ar scarbi ceva la propria-i persoana...si-ar gasi ceva mai bun de facut, nu?
    imi aduc aminte de zicala aia invatata din abecedar...meseria, bratara de aur...ce mai bratara !!:)

    RăspundețiȘtergere
  28. Nu toti jurnalistii trebuie bagati in aceeasi oala cu cei care scriu pentru tabloide (ziare de scandal). Visul meu este sa devin jurnalista si sa tin cont intotdeauna de principiile mele. "Jurnalistii tabloidari" nu sunt si nu au fost considerati niciodata ziaristi adevarati.

    RăspundețiȘtergere
  29. grow up! princiipile tale nu intra in conformitate cu sistemul. retine asta tu cel care vrei sa fi viitor "jurnalist". Oricat ai lupta sa scrii adevarul nu vei fi lasat, nu te incapatana sa urmezi jurnalismul si apoi sa ajungi etc etc....visam ca voi la 17 ani, la 18 mi-am dat demisia

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu sunt de acord cu ce spune Adelina. Eu am terminat jurnalistica si am lucrat ca ziarista pana am plecat din Romania. Desigur depinde foarte mult de publicatia/postul tv/radio la care lucrezi...dar cred ca daca esti OM, poti sa-ti pastrezi integritatea. Indiferent de meserie, poti sa fii corect si sa ai respect pentru adevar. intr-adevar jurnalismul poate fi tough, but so is everything else these days. Crezi ca music business-ul, politica sau mai stiu eu ce sunt mai putin corupte si unoeri dezamagitoare? in final, este decizia ta ce faci, cum alegi sa traiesti.
    iar jurnalismul este o meserie frumoasa, daca iti plac oamenii si esti curios din fire.

    RăspundețiȘtergere
  31. nu-mi place :
    "sa culegi resturi de caviar de la vreun eveniment girat de oamenii pe care maine ai sa-i injuri..."

    RăspundețiȘtergere
  32. Intra-adevar, ca in orice domeniu, trebuie sa existe si in jurnalism o oaie neagra. Raspunde la numele de "Tabloid". In viata reala ar putea fi comparata cu vecina trecuta de 60 de ani de la parter care e renumita ca @cea mai tare barficioasa". E interesata numai de senzational si nu da importanta banalitatilor. Dar acuma serios vorbind...o caracteristica esentiala a jurnalismului este sezationalul, ineditul. Asta atrage, asta vrea omul. Nu ar fi la fel de interesant sa stim ca Vama a scos un album nou ca stirea cum ca Tudor Chirila a alergat gol in jurul ceasului din Piata Universitatii.:D Last,but not the least, presa este cea care creaza personalitatea. Nu numai cea pozitiva,cat si cea negativa. I rest my case!:)
    P.S Ador "Dumnezeu nu apare la stiri"! Good work!

    RăspundețiȘtergere