[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 29 august 2008

Sfarsitul Stelelor

In jurul Pamantului Dumnezeu a infasurat un pergament de stele. Sta in spatele lui si invarte flasneta mileniilor. Iar stelele se desfasoara in fata noastra. Se nasc mor si calatoresc.

Oamenilor li s-a dat moartea pentru ca nu au putut intelege infinitul. Omul nu concepe lucrurile fara sfarsit. De aceea moartea ne linisteste intr-un fel. Impacarea cu ideea mortii este mai degraba linistea ce deriva din finit. Daca am fi inteles infinitul am fi trait vesnic.

Dumnezeu sta ascuns in spatele stelelor si proiecteaza imagini pentru fiecare dintre noi. Un inger s-a dus ieri la Dumnezeu si l-a intrebat: - Doamne, pot sa vad si eu filmul lui Tudor Chirila?

Filmele noastre, milioanele de filme proiectate de Dumnezeu si vizionate in avanpremiera de ingeri. In spatele stelelor se afla Dumnezeu. Stelele si universul au un sfarsit. Sfarsitul este Dumnezeu. Si Dumnezeu este nesfarsit....

14 comentarii:

  1. la filmul lui Tudor Chirila inca se filmeaza.. nu e gata.. inca se scrie scriptul.. deabia a fost facuta introducerea.. deabia s-a aflat "backgroundul" a o parte din personaje.. deacum incolo incepe adevarata poveste.. se anunta a fi un film ce sparge boxoffice-ul.. si prin intermediul acestui blog noi aflam parte din luptele interne ale personajului principal..

    RăspundețiȘtergere
  2. n-am mai scris nimic demult. cred ca scrisul contine putina aroganta. oare diamantele sunt fericite? eu zic ca ascund mai multa tristete decat fericire. cred ca lucrurile sunt mai mult triste decat vesele. cred ca viata a aparut din tristeti si nelinisti. dumnezeu e neimplinit si obosit. trebuie sa aiba o amaraciune in privire. asta daca n-a murit dupa ce a facut lumea. e foarte probabil sa fi murit de extenuare, si dezamagire, ca in cautarea perfectiunii a esuat. a murit trist si singur. opera lui nu era mai buna decat el Insusi.
    De unde mortii ma-si atata tristete in mine?? am obosit sa ma tot ascund sub zambete, sa fiu cine nu sunt. A fost dumnezeu pervers cand a creat apa cu constiinta inaltimilor si dorinta de a urca dar cu singura alegere de a curge in jos? asemenea ei a creat toate lucrurile, inclusiv omul: sa se indeparteze tot mai mult de aspiratiile sale sau de tot ceea ce este.
    apropo de infintit: cu cat incerci mai mult sa il simti, cu atat mai mult te cuprinde/intra in tine minus infinitul...

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna:)interesanta scriere...insa cred ca oamenii s-au obisnuit demult cu ideea mortii,chiar tu ai zis ca ei se asteapta ca totul sa aiba un sfarsit.Mai degraba cred ca ar trebuii sa accepte sa traiasca...era o melodie,nu stiu exact cine o canta si zicea la un moment dat,,multii zic ca-i nevoie de curaj pentru a muri,eu cred ca e nevoie de curaj pentru a trai''...

    si..stefan...poate ca ai dreptate,poate ca in ziua de azi lucrurile sunt mai mult triste decat vesele,dar asta cu siguranta e din vina noastra,pentru ca noi mereu vrem totul,vrem numai ,,paharul plin''iar asta nu se poate.Si omul,cum e el egoist si nemultumit..vede mereu numa partea goala nu si cea plina:)Insa,viata nu e creata din tristeti,te asigur..viata e creata din iubire,iar iubirea e fericire:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Constat ca
    Am un blog plin de poeti si filozofi

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu ne-a lasat timp indeajuns pentru a ne regiza propriul nostru film. Si timpul este invincibil. Multumim domnule Tudor pentru redactari. Sunt lectii de viata utile. :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. filmul meu nu sa terminat....
    totusi...nu vad moartea ca pe ceva finit....poate doar numarul zilelor.si totusi nu mie frica de moarte:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa-ti fie rusine betivanule...ratatule...Sa te ia Dracu

    RăspundețiȘtergere
  10. Sfarsitul este Dumnezeu. Si Dumnezeu este nesfarsit.... :)interesant, nu am mai citit de mult blogul, spre dezamagirea ta... sau a mea :) insa de fiecare data cand o fac raman impresionata, nu ma intereseaza cum esti ca om si nici cum e luminita ca om, sau oricare altul... dar ca artist, inca ma mai gandesc care sunt cele mai bune laude pe care ti le-as putea transmite... "m-as juca putin" :)

    RăspundețiȘtergere