[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 14 mai 2009

Che faro senza Euridice?

Gluck sigur l-a influentat pe Mozart. Simti asta mai ales in Don Giovanni si Requiem.

Pentru amuzament: Credeti ca politicienii nostri au ascultat Gluck? Cum ar fi sa-si inceapa ziua pe muzica lui? Ar fi o dulce perversiune a mizeriei! Stati linistiti ca nu exista imaginea asta. Doar dictatorii germani erau capabili de asemenea rafinament.




29 de comentarii:

  1. Rafinament pe naiba la nazisti.Si Wagner a cam dat-o in bara.De ce nu face Neagu Djuvara politica? Ar asculta muzica dimineata,clasica,la maximum,sa inceapa ziua bine din zori,ar intineri si ar face treaba buna:)
    Daca nu l-ar fi ajutat tatal lui,azi n-ar fi auzit nimeni de Amadeus.De revazut filmul lui Milos Forman("Amadeus").Parintii lui au murit la Auschwitz.

    RăspundețiȘtergere
  2. primele trei clape de pian sunt inspirate din "Epilog" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Actually "epilog" e inspirat din clapele alea.
    Doar unul, si ala Adolf, teribil de dragutul Hitler. Rafinament? nu cred. Era total ruinat de listele de morti pe care le primea in fiecare dimineata la micul dejun.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ai fost cumva la Orfeu si Euridice de la Bulandra? :)
    Daca nu, chiar iti recomand spectacolul, e foarte interesant si nou ca stil pentru tara noastra...
    la fel ca si musicalul Romeo si Julieta de la Teatrul de Opereta.
    In sfarsit parca se mai misca lucrurile si prin teatrele de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. @red:evident!dar tu conduci la bara din fata..

    RăspundețiȘtergere
  6. @star:lumineaza-ma. umilele mele cunostiinte nu mi-au permis sa-ti inteleg postul.:(

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu trebuie sa fii specialist ca sa nu iti permiti astfel de comentarii despre marii muzicieni ai lumii, tine de altceva. Urat.

    RăspundețiȘtergere
  8. @red:pai "che faro..." e mult mai veche decat "epilog",e clar ca nu poate fi inspirata din ea.am pus in gluma invers..oricum nici nu e bine folosit aici "inspirata",3 note la fel poti sa gasesti zilnic in te miri ce piese care nu se "cunosc" intre ele :)
    si "conduci la bara din fatza" e o expresie folosita de mircea badea in sensul ca nu te prinzi de o poanta/nu citesti printre randuri/iei de buna exact ce vezi intr-o prima faza,etc.
    oricum am comentat nejustificat de acid mai devreme..ne impacam?

    RăspundețiȘtergere
  9. esti un tampit gogule...

    chiar nu vad cum altfel te-as putea califica (si inca sunt extrem de politicos...)

    RăspundețiȘtergere
  10. Aaa..later edit. Mi se pare absurd faptul ca Hitler e considerat geniu. O persoana suficient de slaba incat sa evite responsabilitatile alegand calea cea mai simpla(suicide)nu mi se pare a avea vreo farama de caracter. Cultura insemnata nu avea. Si geniile erau specialistii din spatele lui. Isi manifesta firea de artist doar in cadavrele pe care le lasa in urma. Recunosc, poate sunt subiectiva. DAr e doar o opinie:-??

    RăspundețiȘtergere
  11. gogu draga, am incercat sa iau comentariul tau ca pe o gluma...dar nu cred ca ai glumit...

    asta crezi tu, in forul tau interior, hitler este un geniu...e drept ca o astfel de convingere e ffff greu de schimbat, asa ca nu stiu cat te-ar putea ajuta tot umorul din lume...

    ...banuiesc ca si Nero tot geniu era , nu? :)

    doar canta la harpa...

    peace

    RăspundețiȘtergere
  12. @gogu

    intotdeauna m-am intrebat de unde mania asta la unii oameni de a venera dictatorii si criminalii? imi aduce aminte de dracula lui coppola, cu un renfield in camasa de forta, venerandu-l pe "the master"...

    inteleg sa ai o asemenea atitudine de adoratie in fata unui dumnezeu, unei echipe de fotbal, unei opere de arta , etc...dar de unde pana unde in fata unui criminal responsabil de moartea a zeci de milioane de oameni?...trebuie sa ai o rotita care nu prea mai functioneaza bine acolo sus...altfel nu imi explic...

    gogu, incerc sa nu te judec, doar sunt curios: ce te face sa il admiri pe hitler de fapt, daca poti sa fii sincer?

    RăspundețiȘtergere
  13. e adevarat ca Hitler a fost un geniu..si inca unul rafinat..

    RăspundețiȘtergere
  14. -Ce amuzant.:)) " a fost cel mai inalt gest pe care il putea face". Oukei, hai sa ne sinucidem cu totii cu totii ca sa fim inalti. Sau putem doar sa bem un redbull( uite sa am si glume, deci chiar sunt inteligenta=))). Te predai intotdeauna celui ce este de acelasi rang cu tine. sa inteleg ca genialitatea lui era unica.
    Al doilea subpunct a se extrage din primul.
    - marxism bla bla. O persoana care a declansat un razboi mondial ca urmare a unei ideologii infecte, care a rasucit complet conceptia lui Marx, puritatea rasei, inferioaritatea celorlalti, este clar una din cele mai geniale persoane existenta vreodata, un adevarat exponent al civilizatiei umane. si atunci ce mai fac cu Gandhi? il arunc la gunoi?:(.

    PS:foarte subtila gluma cu parantezele.

    Cu stima red.

    RăspundețiȘtergere
  15. Dar cine a spus ca cei mentionati sunt mai apreciati decat Hitler. Pisi, nu devia de la subiect facand comparatii inutile;)

    RăspundețiȘtergere
  16. N-am chef de polemici. Si asa suntem pe langa muzica clasia de aici. Nu e nimic rau in a te preda, cerceteaza istoria si ai sa vezi ca replica mea are radacini adanci. Si da, Hitler a fost un mare soldat, un barbat adevarat, un geniu militar & co. Un curajos care si-a asumat responsabilitatea si consecintele faptelor lui. Gandhi a fost un tip cu un harem impresionant, un amarat care a murit impuscat din senin pentru ca unuia nu-i placea ca era prea sfrijit iar winston churchill este vocea omenirii.

    RăspundețiȘtergere
  17. @gogu

    vadime, tu esti???...ptiu drace aproape ne-ai pacalit pe toti...

    oricum e bine ca aveti net la nr 9

    cool

    RăspundețiȘtergere
  18. Doamne, inteligenta posturilor mele este cu mult peste capacitatea ta de intelegere:|. Ma refeream la total altceva:|

    RăspundețiȘtergere
  19. Einstein il numea pe Ghandi" un model de urmat pentru generaţiile care vor veni”.
    cineva azi il numeste caricatura ..interesant..

    RăspundețiȘtergere
  20. hai bai gogule las-o balta, mergi prea departe cu elucubratiile tale xenofobo-nationaliste-antisemite...

    iti recomand cu drag sa te retragi in chilioara dumitale de artist-muzician-pictor neinteles, sa te inchini la salba de relicve ale strabunicului tau si sa le si stergi nu cumva sa se depuna praful...

    ...si sper ca logodnica ta japoneza sa aiba inspiratia sa te bata la fund cu nuiaua din cand in cand si sper de asemenea ca logodnica ta japoneza sa fie singurul lucru in comun pe care il ai cu john lennon...

    numai bine iti doresc

    peace

    RăspundețiȘtergere
  21. Al meu e mai frumos. Oricand disponibila

    RăspundețiȘtergere
  22. @gogu

    deci sunteti nationalist, antisemit si crestin...cool! banuiesc ca in acelasi timp, sau aveti personalitati multiple....

    o singura observatie: deja, antisemit si crestin in acelasi timp...nu se poate; daca esti crestin adevarat, nu poti fi anti-ceva...

    ...in plus Iisus a fost evreu, ceea ce subliniaza si mai mult incongruenta postarilor dvs...

    peace

    RăspundețiȘtergere
  23. N-am cuvinte.
    http://www.youtube.com/watch?v=IW1FlZpELE0&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  24. Dar stati putin, domnule Gogu. Ideologia crestina are lacune pentru dumneavoastra:|. Hristos A FOST SI OM. A suferit ca oamenii, a indurat foamea ca oamenii, a murit ca oamenii si NU a fost OM? pe ce lume traiti? Conform doctrinei crestine nasterea ca OM era singura solutie spre mantuirea lumii. Pentru ca portile raiului s-au deschis la Invierea Domnului. Face parte si din sfanta Treime, dar a dus si o existenta pur umana de 33 ani. Mai cercetati va rog inainte sa va aruncati in situatii de astea.

    Pace si cantec!

    RăspundețiȘtergere
  25. Domnul Tudor Chirila ar trebui sa fie mai atent cand face referiri pro-naziste,fie ele si subtile.
    Felicitari comentariilor referitoare strict la muzica clasica.Filotas are dreptate.Iar Gogu si Camelia,sa cresteti mari.Deja oameni ca voi ma fac sa-mi fie sila de poporul german(cu mici exceptii) si nu vreau asta.

    RăspundețiȘtergere
  26. Doamne:|. Imi cer cele mai sincere scuze dar pentru ce ati scris mai devreme sunteti alienat rau de tot. Mandrie, eroism? sa nu ai remuscari. Era un copil de 5 ani in pula mea.

    RăspundețiȘtergere