[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 9 mai 2009

Galati si o revelatie

A fost frumos la Galati. A fost un concert cald. Un public cald. Mai presus de asta, la Galati am asociat pentru prima data Undeva in Vama cu momentul de gratie care a inspirat aceasta melodie. Am realizat, cantand, ca sunt fericit pentru ca am fost, fie si pentru putin timp, in locul ideal pe care il evoca acest cantec.

Da, candva intr-un trecut nedefinit, am stat intins noaptea undeva prin iarba sau graul dintre Vama si 2 mai. Am privit puzderia de stele si am ascultat marea cu inima ciulita la orice zgomot care mi-ar fi putut invada linistea. Undeva in spate soseaua era deja o alta lume. Am stat intins pe spate, am privit cerul si am iubit. Am iubit pe pamantul uscat, cu vantul in fata si marea in nari, printre iarba sau grau. Si toate astea mi-au venit ieri in memorie, cu un miros intepator, ca acela al sangelui sanatos care iti buseste pe nas. Cald, aburind, preaplin de viata. Am stat intins intre lumi de betivi, am ascultat marea si am iubit. Pentru asta sunt fericit. Despre asta este acest cantec, de fapt. Asta am simtit cantand...

34 de comentarii:

  1. multumim.nu am cuvinte sa descriu ce s`a intamplat aseara :) sunteti geniali..

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. genial concertu...fenomenal...mirific...eu una nu mai am voce...abia vorbbesc...dar nu regret


    TE IUBIM BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


    te mai asteptam p'aci in viitorul apropiat



    si totusi...ce nu ti'a placut?:D

    RăspundețiȘtergere
  4. am fost aseara, a fost superb, imi pare rau ca nu am mai putut sta si sper sa va intoarceti pentru ca sincer mi-a placut.poate ati facut niste poze,si daca ati facut sper sa le pui aici tudore... ma bucur ca te-ai simitit bine la noi aici

    RăspundețiȘtergere
  5. hey :D prin Craiova cand venitzi :">?

    RăspundețiȘtergere
  6. deci tudor..a fost superb, am cantat continuu,ma doare gatul nu mai pot,felicitari ,ai stiut sa intri pe sub pielea noastra ..........bafta in continuare iti urez si eu :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ti-am ascultat albumul...chiar acum ascult "Scrisoare catre Fat-Frumos" si de fiecare data e la fel...simt un fior rece si mi se strange sufletul. Ducem lipsa de modele si incet moare tot ce-a mai ramas uman in noi.
    ma bucur ca nu ai versuri de doi bani...Nu stiu daca in momentul asta al vietii as putea sa ascult nimicuri cu care sa ma mint.si ma bucur ca uneori cu o floare se face primavara...sunt atatia oameni care au fost cel putin intrigati de piesele tale.iesi din tipare si imi place...
    Si poate ca Dumnezeu inca nu ne-a lasat :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Te asteptam cu nerabdare marti la Cluj :)

    RăspundețiȘtergere
  9. a fost o seara supppeerrr am cantat cat m-au tinut plamanii. pe ici pe colo erau niste tipe emo care stateau 3 la o bere si nu aveau impreuna nici 30 de ani:)) scapate tare de acasa. daca ar fi fost o scena plasata mai bine sa te vada si cei din spate nu numai primul rand era bine dar...in galati??? never, si imi mai pare tare rau k galatenii nu stiu ce insemna mare si ca se intorc in aceleasi cartiere de 2 bani, si eu la fel intrebandu-ma cine m-a adus la galati, dar cu fericirea in suflet ca marea ma asteapta mereu si ca macar 3 luni pe an e a mea. sper sa nu se supere nimeni dar asa este

    RăspundețiȘtergere
  10. eu imi imaginam filmul piesei ca pe o iubire traita intr-un cort, pe plaja. deci povestea e asemanatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Ieri toata seara m-am gandit la "Undeva prin vama"....si ma intrebam tot timpul "cum sa ametesc de la un sarut"...multumesc ca ai scris postul asta.

    RăspundețiȘtergere
  12. Foarte frumos,Tudor:) Chiar ma gandeam intr-o zi,ascultand aceasta melodie,ca versurile te reprezinta si chiar mi-am imaginat aceeasi poveste:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi pare rau ca nu am ajuns. Mi-ar fi placut sa ma transpun in lumea acestei melodii care mi-a marcat existenta intr-o oarecare masura.
    Ma bucur ca Galatiul te-a facut sa simti ceea ce canti:)

    RăspundețiȘtergere
  14. vineri a fost demential.
    am simtit din nou admosfera din "undeva prin vama"..
    am cantat, am tipat, am dansat, am sarit,,,si ne am adus aminte de mare...:)

    va iubim mult!

    ina, tipa cu camasa in carouri,

    p.s: nici acum nu prea pot sa vorbesc....

    RăspundețiȘtergere
  15. tudor
    exista cumva in viitorul apropiat un concert in Timisoara?
    :D :D

    RăspundețiȘtergere
  16. mi-a placut,pe bune.
    va mai asteptam:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Te-am vazut acum la TV pe Antena 1,alaturi de Emilia Popescu si Mihai Bendeac:)) Ce glumet esti:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Inteleg oamenii care scriu de dragul artei, care picteaza pentru ca nu stiu sa-si spuna gandurile asa cum ar vrea...dar niciodata n-am reusit sa inteleg emotia pe care o transmite un cantec.Pur si simplu am simtit-o...doar atat.Pentru cineva care asculta bucuria este mult mai mica decat a celui care canta.Cred ca esti cu adevarat norocos!

    RăspundețiȘtergere
  19. craiova, craiova, va vrem in C R A I O V A!!!

    RăspundețiȘtergere
  20. toti avem nevoie cateodata de amintiri proustiene care sa ne mangaie inima, si sa simtim astfel ca am iubit candva atat de sincer incat culorile noptii s-au facut stele ca sa ne lumineze...

    RăspundețiȘtergere
  21. "Undeva prin vama" a fost de la inceput melodia care m-a "atins" cel mai repede (dintre toate melodiile d p album)...nu stiu insa de ce..nu am inteles niciodata..poate ca are legatura cu marea (pana acum vreo 2ani era 12 luni pe an a mea, acum este a mea doar cand mai ajung pe acasa..desi e permanent in sufletul meu) care este foarte speciala pentru mine deoarece o asociez cu clipe de iubire dar si de suferinta, pe care de mica l-am considerat ca un fel de confident datator de pace.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. -undeva în vama-a fost, este şi va ramane melodia sufeltului meu...multumesc tudor!

    RăspundețiȘtergere
  24. Bravo!!!M-am simtit excelent!Abia ast sa va aud din nou,live.Si chiar...concertul asta m-a apropiat mai mult de prietenul meu...S-a produs un fenomen inexplicabil...Eu nu pot explica....Voi da...Prin muzica!


    Felicitari!Va mai asteptam!

    RăspundețiȘtergere
  25. candva , undeva, in vama era o bucatata de rai, un loc in care erai liber sa iubesti sa te distrezi sa faci tot ceea ce simteai. Pacat ca am ajuns sa mai vedem acea vama doar in melodiile tale si totusi noi incercam sa mai gasim o frimitura din vechea vama, sa ne bucuram si noi, generatia 90' de acel spirit al vamii ...insa e din ce in ce mai greu, au ingradit libertatea legendara a vamii,...cu betoane. Cred ca si omul plajii ar fugi daca ar vedea in ce s-a preschimbat acea tara de orase goale de la mare, si hotelurile care ar putea ajunge si pana la sarma lui Henry
    e trist...

    RăspundețiȘtergere
  26. ma bucur sa citesc despre oameni fericiti....se pare ca ziua de 9 a fost o zi fericita pentru multa lume...exact despre asta am scris si eu azi pe blog...imediat ce primesc pozele, le postez.....ieri, in drum spre biserica,ascultam la radio, ultima ta melodie...Dumnezeu..
    ...mi-a placut foarte mult...felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  27. ce s-a intamplat vineri la Galati a fost superb... am trait fiecare melodie, fiecare vers... imi pare totusi rau ca nu am auzit melodia "Scrisoare pentru Fat-Frumos". e singura care nu a fost cantata de pe noul album... si mie imi place cel mai mult... va mai asteptam la Galati

    RăspundețiȘtergere
  28. Te invit pe tine si pe toti cititorii tai sa sustineti proiectul http://www.ad-lot.com, o sulutie publicitara “de criza” a unui tanar student roman.
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  29. Tudor, pe cand la Brasov?

    Anyway. Asta este ce imi place cel mai mult la muzica si versurile voastre! Vin din suflet! Le simtiti, si transmiteti sentimentul celor ce va asculta. Este fenomenal!

    RăspundețiȘtergere