[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 19 mai 2009

Chirila in licee. Neculce

Si am fost la Neculce. Am facut din nou drumul spre liceu. Pe jos. Poate sa para un sablon, dar a fost emotionant. Au aparut cateva case noi pe Neculce. Foarte frumoase unele dintre ele. Am avut emotii si amintirile si-au facut de cap cu mine. A fost o discutie buna. Cineva din presa m-a intrebat ce au invatat elevii de la mine. Nu cred ca problema se pune in termenii astia.

Nu merg in licee ca sa predau. Merg ca sa spun ce cred despre pasiune si drum in viata. Fara pretentii axiomatice. Daca in urma acestor intalniri se ridica intrebari si elevii incep sa poarte un dialog mai profund cu sinele, asta e bine. Eu nu detin adevaruri incontestabile. Cunosc un drum si am trecut prin cateva intersectii. Si am descoperit cateva indicii. Si le impartasesc. Despre asta e vorba. A fost o discutie pigmentata cu intrbari din partea publicului. Am dialogat o buna parte din intalnire si asta a fost iarasi foarte bine. Nu stiu daca a fost o intalnire de succes, dar sigur a avut consistenta. Va tin la curent!

P.S. Pentru cei prezenti. Chiar am fost emotionat :))

44 de comentarii:

  1. Am fost si eu prezent ! Mi-a facut placere sa te cunosc , esti un om de nota 10 !

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar a fost foarte frumos , si spun eu ca am avut ce invata din asta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. TUDOOOOOOOOOOOOOOOOOOR....in Iulia Hasdeu de ce nu ajungi????..:(...

    RăspundețiȘtergere
  4. Emotiile nu s-au vazut! Esti deja prea mare actor ;) Ne vedem in Cuza!
    Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  5. ... draguţ mi se pare faptul că şi de la liceeni poţi învăţa

    RăspundețiȘtergere
  6. si cand eram eu la liceu n-ai venit... :( mi-ar fi placut la nebunie..

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu crezi ca ar fi bine sa scri o carte pentru a-i atrage si mai mult pe liceeni?Chiar te pricepi la scris si in plus nu ai avea nimic de pierdut.:)
    Mi-a placut foarte mult acea compunere pe care ai facut-o pentru concursul organizat de tine.Mi se pare genial ceea ce ai scris si presupun ca poti mai mult!:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu una chiar mi-as dori sa scri o carte,pentru ca stiu ca as avea cu siguranta ceva de invatat.Esti una dintre persoanele pe care le admir.:)

    RăspundețiȘtergere
  9. ...cred ca e o simbioza naturala ceea ce se creaza...avem nevoie de aceste intalniri, de aceste "ciocniri" pozitive, din care fiecare parte poate invata ceva...

    RăspundețiȘtergere
  10. Toata discutia din cele 2 ore cred ca a fost un impuls pentru noi.
    La inceput cand ai spus de Traian care a fost la clape,mi-am amintit ca in vremea cand eram eu micuta, cu el am atins prima oara niste clape si am prins putin gustul:))in fine,iti urez bafta sa gasesti o domnisoara draguta care sa te accepte asa cum esti!

    RăspundețiȘtergere
  11. a fst foarte taree... si chiar ma mir....da' mi am facut o alta parere despre latura asta a vietzii p kre ai discutat o k noi si s mai vi p la noi:)
    P.S. team vazut p antena la 4:45 :))

    RăspundețiȘtergere
  12. ai dreptate Filotas, ajutand ne ajutam pe noi insine prin faptul ca ni se umple Sufletul de bucurie, si bucuria razbate in randurile scrise de Tudor aici, care nu intamplator traieste aceste emotii.

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi pare rau ca nu ajungi si prin liceul meu .... uitat de lume.

    RăspundețiȘtergere
  14. Te felicit, Tudor Chirila. Iti multumesc pentru tot ceea ce faci pentru tanara generatie. Sunt profesor si recunosc ca oricat am incerca unii dintre noi, nu reusim sa facem tot ceea ce ar trebui, tot ceea ce doresc acesti copii. Stiu ca au nevoie de cineva care sa-i asculte, cineva care sa-i inteleaga. Te rog sa incerci sa ajungi si in Colegiul Tehnic Media. Nu conteaza cand. Macar candva. Noi vom fi acolo. Si te vom astepta.

    RăspundețiȘtergere
  15. poate inregistrezi intalnirile si le bagi pe net sau faci niste intalniri la care sa se participe prin internet in timp real sa discuti cu liceeni la care altfel nu vei ajunge....\

    RăspundețiȘtergere
  16. @Cristina: "sa scrii o carte" nu "sa scri"
    @Filotas: "se creeaza" nu "se creaza"
    Macar cu atat sa ramanem din scolile astea, cu o limba romana curata.

    RăspundețiȘtergere
  17. merci alexandra pentru corecturi...asa este, ai dreptate...
    poti sa ne dai in judecata pt analfabetism cronic..:)

    RăspundețiȘtergere
  18. ar fi interesant daca vizitele tale ar fi filmate si postate macar aici cred ca ar fi multi interesati sa vada cum decurge o vizita de a ta la un liceu si cu siguranta vor vizita foarte multi postarea
    ce zici
    sint mult prea multe licee si mult prea multi liceeni la care nu vei reusi sa ajungi niciodata
    dar asa iti vei face vocea auzita

    RăspundețiȘtergere
  19. costa spunea...

    poate inregistrezi intalnirile si le bagi pe net...


    scuze dar nu am citit comentariile
    acum am vazut ca te,am "copiat" in idee

    dar ar fi util

    RăspundețiȘtergere
  20. sper sa ramai corigent :)
    sper sa intelegi .

    RăspundețiȘtergere
  21. Sper sa vii la toamna si in Constanta. C.N.M.B. te asteapta :)

    RăspundețiȘtergere
  22. vreau sa vii si la mine in liceu:((((((....CHIAR VREAU!

    RăspundețiȘtergere
  23. foarte buna initiativa si sper ca tinerii chiar sa ia vb tale ca pe niste sfaturi mai mult decat "parintesti".cu stima Tavi Panciu

    RăspundețiȘtergere
  24. @alexandra2501: incadrezi "sa mai vi" si "team vazut" din comentariul lui pufulete intr-o "limba romana curata"? Daca tot te-apuci sa corectezi, corecteaza pana la capat. Un om mai putin instruit ar putea ramane cu impresia ca formele astea sunt corecte de vreme ce nu spui nimic despre ele, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  25. http://danielmalaelea-media.blogspot.com/2009/05/tudor-chirila-provoaca-elevii-de-liceu.html
    Poate ajungi si in Colegiul Tehnic Media.

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  27. Felicitari! Pentru ca ai initiativa, pentru ca esti una dintre putinele persoane publice de la care avem ceva de invatat. Pentru ca ai un cuvant de spus, pentru ca esti inteligent si talentat.

    RăspundețiȘtergere
  28. Romanii pot fi camera shy... de asta cred ca ar fi mai interesant sa ne povestesti tu. Si poate copiii care au participat sa nu fie atat de zgarciti in detalii.
    PS: Mi se pare o idee buna. Rezultatele se vad a fi pe masura?...

    RăspundețiȘtergere
  29. A fost mai mult decat o simpla intalnire cu liceenii,au fost niste sfaturi pe care nu o sa le uit...esti un om de milioane si sincer,eu am ramas cu ceva din ce ne-ai vorbit si cred ca multi au ramas cu ceva.Multumim !!

    RăspundețiȘtergere
  30. Am fost prezenta si a fost interesanta discutia...si ma numar printre acei 1% care vor sa faca ceva...totusi cred ca multi nu sunt inca destul de "maturi" daca pot spune asa, in ceea ce priveste cu adevarat viata si asta e pacat...as fi dorit sa-ti pun mai multe intrebari pentru ca sunt anumite conditii in care poti reusi...si as fi fost curioasa ce raspuns, printe multe altele, as fi primit de la tine...dar sa spunem ca sunt mai putin comunicativa in fata unui public asa de numeros :P
    Oricum Multumesc Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  31. ar trebui sa vii si prin liceele din cluj:( [desi stiu ca e o pretentie destul de ..absurda:-?]
    :)

    RăspundețiȘtergere
  32. Imi pare rau ca nu am reusit sa vin sa te vad.Oricum a2a zi se auzea prin tot liceul : Cat de marfa a fost la Chirila!.Speram ca o sa mai treci pe la noi.

    PS: Nimanui nu ii place de Tudorica.

    RăspundețiȘtergere
  33. Tinerii nu stiu ce sa aleaga pentru ca nu are cine sa le arate ca au de unde sa aleaga. Ce posibilitati le aratam noi in afara de o lupta continua a supravietuirii in aceasta jungla in care ne sfasiem uni pe altii? Cine sa le arate ca ei pot sa priveasca in interiorul lor si sa gaseasca acea lumina divina pe care unii o mai au abia palpaind?! Ei isi perd prea devrema harul pe care il au fiecare dintre ei si uita sa-si aminteasca visul cu care s-au nascut!

    Sper ca ceea ce faci tu sa devina un curent. In fiecare zi, daca ti se mai alatura cineva - chiar si o singura persoana - este un castig. Castigul va fi dublu daca
    acea persoana are varsta mai mica de 20 ani.
    Acest curent va deveni o miscare. Aceasta miscare va revolutiona si se va produce schimbarea. Trebuie sa avem rabdare si sa dam stafeta mai deparete doar acelora care cred si isi doresc acest lucru.Eu zic ca avem destul timp....chiar o viata!

    RăspundețiȘtergere
  34. Tudor, am o recomandare (sper sa nu fie tampita) ... Daca vreodata vei ajunge la Alba Iulia, nu ezita sa treci pragul Colegiului Militar Liceal "Mihai Viteazul".

    Multi ar vrea sa te asculte:)

    Pana si profu` de religie ...
    Sper ca prin acest "tur" prin licee, sa ajungi si la noi..

    Multa bafta in continuare !

    RăspundețiȘtergere
  35. Sunt mama unui baietel de 11 ani,si felicit initiativa lui Tudor.Tinerii au nevoie de acest indemn.Au nevoie sa creada in ei,iar scoala romanesca nu ii sprijina.
    Sigur privesc aceasta initiativa ca pe un sprijin.Cand fiul meu se va intoarce din cantonament il voi indemna sa citesca scrisoarea si voi comenta impreuna cu el.
    Din fericire pentru mine inca de acum fiul meu si-a descoperit drumul fara ca eu sa intervin.Sincer,am incercat sa-i sugerez ca ar fi frumos sa devina medic.GRESIT!El a intalnit o invatatoare care l-a ajutat sa urasca scola si un un antrenor de inot care l-a ajutat sa iubeasca apa,inotul.Viseza ca va ajunge campion si pentru asta se antreneaza in conditii grele in ploaie si vant,apa rece si colorata spre negru(cand nu functioneaza filtrele).
    Indemnul lui Tudor il va ajuta sa mearga mai departe.Visul lui este ca"lumea sa-i cunoasca numele" si am speranta ca daca nu va urma acest vis,perioada aceasta din viata lui ii va fi de folos.A capatat incredere in el si mandria pe care a simtit-o cand a urcat pe podium,aplauzele,incurajarile totul vor face din fiul meu un adult responsabil.Oricare va fi calea pe care o va alege eu ii voi fi alaturi.

    RăspundețiȘtergere
  36. "a fost emotionant" "dar "nu stiu daca a avut succes". sti ce s-a intamplat cu liceul tau? probabil ca back in 92 , pletosii erau allowed si fumatul nu reprezenta un tabu (si daca reprezenta , sa zicem ca era de inteles). azi in schimb , poti afla ca , si citez din doamna directoare , nu avem drepturi la ea in curte si la ea in liceu. avem vaze cu nisip si banci nou puse dar nu avem voie sa fumam nicaieri; cica unde s-a mai pomenit sa se fumeze la noi?(ignorand fumoarul profesorilor). directoarea adjuncta ne-a promis ca o sa planteze panselute in acele vaze. cica ar trebui sa ma tund pentru ca nu trebuie sa fac de ras liceul la bac. "sprijinim formarea armonioasa a elevului" spune doamna directoare pe site-ul liceului. sprijinim orientarea sexuala a elevului dar pleata e off limits; crima asupra poporului! cu ce crezi tu ca ai ajutat? ai adancit niste sperante de libertate intr-un mediu prea ostil! singura siguranta e ca nu o sa intru in bac din cauza pletei. adica stai , sa nu ma inteleaga lumea gresit , n-am sa intru in bac pentru ca "am sa raman corijent" la una dintre materiile mele favorite intrucat profesorul s-a aratat absolut sigur de faptul ca nu o sa intru in bac.

    RăspundețiȘtergere
  37. Am experienta imediat rezultatul in termen de 3 zile de partea de farmec ortografie lansat in numele meu de catre un spioncaster Dr.oduduwa, am fost in cautarea disperata pentru o solutie instant pentru a aduce inapoi partenerul meu ex iubire. Am încercat atât de multe alte canale de vrăjitorie online, niciunul nu a putut să mă ajute, până când un prieten de-al meu Theresa ma sfătuit să contactez mai degrabă o adevărată vrăjitoare dragoste Oduduwa, i-am dat o ultimă încercare de a trimite un mesaj pentru a contacta adresa Dr.Oduduwa prin e-mail de mai jos:

    {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}

    Astăzi mă bucur foarte mult să spun că povestea relației mele de dragoste sa schimbat pentru totdeauna. Ex-soțul meu se întoarce acasă ieri după câteva luni de separare. Dr.Oduduwa dragoste vraja farmec este real puternic de lucru instantaneu în termen de 3 zile de activare porc vraja dragoste. funcționează ca o magie pentru mine să restaurez înapoi iubirea pierdută și încrederea în casa căsătoriei. Îmi recomand foarte mult canalul de vrăjitorie Oduduwa tuturor celor care doresc să se împace cu ex iubirea, vraja de iubire pentru a-ți face partenerul de dragoste îngrijirea și vraja magică să găsească o nouă iubire adevărată. imediat refacerea rezultatului iubirii pierdute și a încrederii în căsătorie, am sfătuit cu sinceritate să trimiteți mesajul către personalul Oduduwa WhatsApp nr: +79268011965

    RăspundețiȘtergere
  38. Pentru ca ai absolvit liceul Ion Neculce. Mica Bastilie pe vremea aceea :)). La capatul strazii Ion Neculce e liceul.

    RăspundețiȘtergere
  39. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere