[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 22 mai 2009

De ce e BOC premier?

Noi zambim, radem si ne amuzam cu superioritate pe seama faptului ca Boc e premier. Uitam insa un amanunt esential, care se pierde intre hohotele noastre ironice: BOC este PREMIER.

Elitele noastre sunt dispuse la o stare de tampa si superioara contemplare.

Tragedia acestei natiuni este aceea ca spiritul de actiune, initiativa si combativitatea au apartinut mereu, in mult mai mare masura, hotilor.

PS. Acum vor sa mareasca salariul minim pe economie. Cica si in functie de rezultatele economice din prima parte a anului (hahaha)! Ma intreb, daca tot sunt gata sa comita o asemenea idiotenie, de ce nu au dat bani la profesori? Ah, scuze, nu era asa aproape de alegeri!

53 de comentarii:

  1. Care elite? Nu mai avem asa ceva. Au fost decimate in puscariile comuniste..

    RăspundețiȘtergere
  2. Boc e Premier=>Basescu e Premier;)

    RăspundețiȘtergere
  3. da' ati auzit ca motivul lipsei autostrazilor din Romania este "lipsa chefului romanilor de a plati taxe pentru ele"?
    Ionut Popescu (consilier personal al lui Boc - Capital, 20.05.09)

    mie asta mi-a placut cel mai mult

    RăspundețiȘtergere
  4. De ce creste salariul minim pe economie si nu cresc salariile profesorilor?
    Doar un exemplu simplu, fara sa discutam de grile de salarizare si toate cele.
    Pentru ca un tanar proaspat iesit din bancile facultatii ce se angajeaza ca preparator universitar ia in mana aproximativ 12-13 milioane, in timp ce un tanar absolvent care se angajeaza ca personal auxiliar in invatamant precum si in orice alta institutie de stat (fara a ocupa vreo functie de conducere) incepe cu un salar de 6-7 milioane.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai, Claus, mai...

    Numarul celor care au salariu minim pe economie este de doua sau trei ori mai mare decat al profesorilor.

    Asa ca gandeste-te de doua ori inainte sa scrii...

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Referitor la parerea lui Byank " Boc e Premier=>Basescu e Premier;) " ... La noi nu e ca la rusi sa se schimbe intre ei :)) La noi e mai rau ...se schimba doar "fatada" - restul ramane lafel.Ma refer ca , dupa cum bine stim , Presedintele sau mai bine zis viitorul presedinte nu va putea dizolva parlametul care si asa cam scartaie.Din 4 in 4 ani noi mergem la vot si votam "schimbarea" care defapt se face de ochii lumii.Din pacate nu s-a nascut omlu perfect pt postul de Premier si mai ales pt cel de Presedinte.Am vrut un presedinte jucator si avem pana prin decembrie un marinar jucator.Speram ca viitorul Presedinte sa numeasca un Premier care sa formeze un guvern mai responsabil si nu unul mincinos.Sa cresti mare D-ul Boc!

    RăspundețiȘtergere
  8. in esenta, salariul nu este ceva ce cresti si scazi ca asa ti se pune tie pata...

    ...salariul este un PRET, ca si pretul painii, cartofilor etc...si in teorie trebuie sa se supuna legii cererii si ofertei ca si toate celelalte preturi...

    dar pentru ca e pretul fortei de munca, salariul a fost intotdeauna calul de bataie al demagogilor si sindicatelor;

    ...in aceasta lumina, atat cresterea salariului minim cat si acela al profesorilor sunt gesturi politice evident arbitrare si demagogice si nu raspund nici unei analize economice sanatoase...

    spunea un francez "c'est toujours delicat de parler d'amours aux cons..."; in romania, e mult prea dificil sa explici economia unui om politic....

    RăspundețiȘtergere
  9. pai au un interes daca vor sa mareasca salariul minim ca doar nu pt ca le-ar pasa nu?

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu dau bani profesorilor pentru ca ei nu produc nimic.Cu ce ii afecteaza pe cei de la guvern daca intra profesrii in greva?Sa intre!Statul nu pierde bani.Pe cand daca intra CFR-ul in criza statul pierde miliarde zilnic.Asta doare,asa ca trebuie sa le cante in struna.
    De ce le-ar pasa lor ca nimeni nu mai vrea sa devina profesori pentu un salariu de nimic si ca elevii sunt invatati de profesiori mediocrii cu nota 6 in examenul de titularizare?
    Profesorii o sa vada mariri salariale in campanie,si atunci doar pe hartie.

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, dar profesorii cer o majorare salariala de 50%. Dublam un salar de 12 milioane (chiar unul de 10 ori mai mare) sau mai punem 1 milion la cei 6-7 milioane? Le dam celor care au mai mult si ii lasam pe ceilalti bugetari cu acelasi salar?
    E o chestiune de principiu. Cresterea salariala a profesorilor nu este o prioritate in conditiile date. Tinand seama de faptul ca se preconizeaza o scumpire semnificativa a alimentelor de baza si nu numai, consider ca guvernul a adoptat o atitudine corecta din punct de vedere principial.
    Consideri cumva ca prejudiciul adus bugetului de stat va fi cu mult mai mare in aceste conditii? Eu cred ca nu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Lasand politica la o parte ce ne spui despre concertul de la sibiu?
    Abia astept.....

    RăspundețiȘtergere
  13. Boc,inca un alt politician care nu iese cu nimic in evidenta,deci de la Boc,bani ioc!....ne mareste salariul cu un milion,ma abtin :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Tocmai i-am auzit pe cei de la Trupa Veche cantand "Vama Veche" la marutza..mare pacat ce au facut cu melodiile alea..o imitatie deplorabila..o incercare nereusita de a canta precum Tudor Chirila...daca nu le canti tu,e de preferat sa nu le cante nimeni pt k fara vocea ta nu mai au acelasi farmec..in fine,succes ambelor trupe!

    RăspundețiȘtergere
  15. si tu esti unul dintre cei care considera ca doar cei crescuti in primaverii pot fi premieri in tara asta?
    uite ca s-a intamplat minunea si Romania are pentru prima oara un premier fara buletin de bucuresti!

    RăspundețiȘtergere
  16. Boc, ori altul..e tot aia. Nu se face nimic la noi, sunt sigura de asta. Deci, pe mine ma amuza cei care voteaza, care cred in oamenii politici.

    RăspundețiȘtergere
  17. Tudor, te-am ratat la Sibiu! Nu pot sa cred! De cand alerg prin viata ca un hamster intr-o roata constat ca ... uit sa respir!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cand o sa vii la Pitesti nu o sa te ratam ;)

    RăspundețiȘtergere
  19. asa am spus si eu Virginia, dar ... never say never, isn't it?

    RăspundețiȘtergere
  20. Teoretic asa este, practic ori esti ori nu esti ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. In tara asta se intampla cele mai hilare lucruri si atunci de ce sa nu ducem la limita penibilului si treaba asta cu alegerea guvernului si a celor "care ne conduc" de parca i-am alege noi.. Si Boc este un premier care reprezinta clasa politica, asa hilar si parca scos dintr-un film de comedie, un adevarat ratat asemanator cu George Costanza din Seinfeld

    RăspundețiȘtergere
  22. Totul e o strategie de marketing

    RăspundețiȘtergere
  23. "De ce e Boc premier ?"
    Aceasta'i intrebarea !

    RăspundețiȘtergere
  24. Crezi ca ar fi oare mare diferenta daca altcineva ar fi fost in locul lui?

    RăspundețiȘtergere
  25. oricat de mult de tine si de muzica ta,mi se pare ca esti prost informat si ca nu ai studiat putin munca lui Boc inainte de a deveni premier si imbunatatirile pe care le-a adus orasului cluj.postarile lui claus nu-s vorbe-n vant.stie ce zice claus.toata lumea isi da cu parerea,fiindca e democratie,dar putini vorbesc in cunostinta de cauza.

    RăspundețiȘtergere
  26. tot respectu pt Boc si pentru ce o sa faca el pentru tara asta!Boc a pornit de jos,a muncit,e unul dintre cei mai demni si mai corecti oameni din politica...are cine sa ne reprezinte.ma indoiesc ca problema profesorilor va ramane nerezolvata,la economia de azi,intr-adevar,nu reprezinta o prioritate,insa sunt sigura ca Boc nu va dezamagi

    RăspundețiȘtergere
  27. Combinatia LETALA :

    Boc Premier !
    &
    Basescu Presedinte !!! :(((

    Important e ca traim bine...

    RăspundețiȘtergere
  28. E politician, si politicienii cu asta se ocupa, de ce el?, nu e chiar important, acest gen de discutii apar oricum, indiferent daca confirma sau nu increderea acordata

    RăspundețiȘtergere
  29. ai dat-o si tu in politica? naspa rau... maine poimaine te cautam cu stampila:) nu am cheeeeeeeef aaaaaaaaaazi!

    RăspundețiȘtergere
  30. hai sa nu ne inflacaram excesiv pentru profesori.ei lucreaza 18-20 de ore pe saptamana,nu 40.si au 3 luni concediu de vara!

    RăspundețiȘtergere
  31. Am vazut si eu Trupa Veche la Maruta.cum sa cante "Vama veche"?pe cine cred ca prostesc?si vocalul ala..Paur(Antract)..saracu de el..urasc solistii care pe portiuni mai inalte sau mai strigate intorc microfonul spre public..cum a facut asta pe "sa nu te mai,sa nu te mai pot uitaaaa".la fel face si Adi Despot pe "varzaaaaa" sau Calin Goia,am vazut parca si pe la Iris si Directia 5..probabil pretextul ar fi ca vor sa antreneze publicul in piesa dar mie mi se pare ca evita pur si simplu portiunile mai "riscante".si nu inteleg de ce.doar sunt facute de ei..bine,mai putin in cazul lui Paur(Antract)..saracu de el :))

    RăspundețiȘtergere
  32. claus, starlight, dragilor, voi ati venit pe lume gata invatati, cu toate diplomele luate? Bravo voua, atunci lasati-i si pe altii sa-si vada de treaba si de scoala, in conditii decente, cu profesori platiti dupa performante, etc. Banuiesc ca nu planificati sa va dati copiii la scoala curind, de aici si detasarea fata de cei care ii vor invata cite ceva - desi probabil ca daca va mostenesc, vor fi gata educati, prin urmare care ar fi problema?

    RăspundețiȘtergere
  33. @2na:fratele meu are bac-ul peste o luna si profa de romana sta cate 10 minute din 50 in clasa.si cazuri din astea sunt sute.si e la cel mai "bun" liceu din Timisoara.profesorii astia cat ar trebui sa primeasca pentru performantele lor?

    RăspundețiȘtergere
  34. ce ti-a casunat asa te tare pe boc cel mic? sa inteleg ca ca ti-ai definit clar alte preferinte politice? spune ce si cum sa stim si noi

    RăspundețiȘtergere
  35. apropo de competenta unor politiceni din administratie:

    http://vinca-vestea-neamt.blogspot.com/2009/05/turism-daca-suni-pe-mobil-la-primarie.html

    te doare capul... ne plangem ca nu merge nimic in tara asta, ca pleaca turistii sa lase banii la altii, dar ne batem jo de ce avem

    RăspundețiȘtergere
  36. ... pentru alegeri conteaza numarul alegatorilor, nu capacitatiile intelectuale ale fiecarui individ.Orice persoana peste 18 ani are drept de vot.

    cei ce vor castig, vand gogosile celor multi, nu celor ce stiu sa le aprecieze adevaratul gust. Banii pentru materia prima tot noi ii platim.

    RăspundețiȘtergere
  37. Buna, Tudor. Sunt din Elvetia, departe de lumea romaneasca, de mizeria natala. Vin la rastimpuri in vizita in tara. Observ ca se fac schimbari, la nivel individual- dar ce lentoare, ce nepasare generala totusi. E fain de tine ca faci ce-ti place si ca dai multora din prea-plinul si intelepciunea ta! Ma bucur ca am gasit blogul tau, esti printre putinele ,,resurse,, romanesti de mindrie si talent pe care le-am luat cu mine in suflet cind am plecat. Si fredonez cu drag din cind in cind melodia cu trenul care pleaca si cea cu ,,nu am chef,,. Stiu insa ca acum sunt alte refrene actuale. Cei ca tine au o influenta asa de mare asupra tinerilor, presimt ca va da roade bune. Mult succes, toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  38. asa cum orice drum incepe cu un prim pas, schimbarea incepe cu fiecare dintre noi.ca regula generala, lamentarile nu ajuta cu nimic.

    RăspundețiȘtergere
  39. ...suntem un popor de toleranti,comunismul si-a pus amprenta asupra noastra incat am devenit mai mult decat nostalgici,nu ne putem debarasa de el,pupici din Carei ( de pe granita de NV)

    RăspundețiȘtergere
  40. Profesorii nu au salarii mai mari pentru că nu au nici lideri sindicali mai buni. Despre profesori şi nu numai, pe http://confidentze.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  41. politica...??!!la noi in tara?:))...sa fim seriosi,nu exista asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  42. VREM SA INCEPEM MISCAREA CONTRA Statului!DACA SI TU ESTI ANTIVOT ALATURA-TE SI HAI SA NE MISCAM ! Add ym : antivotromania

    RăspundețiȘtergere
  43. 1. cand postezi povestea ta????
    2. ceva despre concertul din sb?
    3. multumesc frumos pt autograful de pe tricou...
    4. ce regret e ca nu am si de la lucian...
    5. multumesc vama!
    6. va mai asteptam!!

    RăspundețiȘtergere
  44. daca BOC-POC e chiar un premier bun eu cred ca ar trebui sa stie ce se intampla in Rosia Montana( http://www.petitieonline.ro/petitie-p46243046.html ). Sau sa face ceea ce a promis la alegeri. Si sa face ceva cu invatamantul asta. Sa faca ceva cu profesorii care se cred profesori, cum e profa mea de romana din a 9a pana in a 11a nu a predat deloc si notele sunt puse doar pe temele de pe net si vrea sa fim la un nivel foarte inalt, ca peste un an avem bacalaureatul. Imi pare rau de tara mea si de ceea ce fac unii cu ea

    RăspundețiȘtergere
  45. Stiu ca nu are nici o legatura cu tema acestui post, insa ard daca nu intreb in gura mare de ce omenirea se-ndoaie de emotii bovariene , iar un ilustru profesor de Literaturi EUROPENE COMPARATE a unei prestigioase facultati din UE nici macar nu a auzit de Ionel Teodoreanu. Da' de ce sa sufar ca Madame se usuca de dor adulterin, in loc sa tin minte toata viata ca "Dragostea arde, dar lipsa ei usucă" sau "Îţi venea să o respiri, nu s-o priveşti".

    RăspundețiȘtergere
  46. @ Tudor - unde e povestea ta? :P

    @ prometeu - la Biloxi :)

    RăspundețiȘtergere
  47. Ce legatura are asta cu faptul ca Boc e premier?

    E simplu, Boc e premier pentru ca Stolojan nu a fost in stare sa fie premier, iar Basescu a semnat decretul de anulare a mandatului de desemnare a lui Theodor Stolojan şi pe cel de numire a noului premier, Emil Boc.

    Boc e premier pentru ca asa a zis Basescu.

    Boc e premier pentru ca nu prea aveai pe cine pune dintre cei vizati pe lista de posibili premieri.

    Cresterea salariului minim pe economie se face cu asa-zis-ul "acord" al ministrului economiei, si anume Sarbu, iar Boc a zis ca NU EXCLUDE cresterea salariului minim pe economie, tinand cont de faptul ca in momentul de fatza a ajuns la jenanta suma de 600 Ron. Nu au precizat cu cat vor creste acest salariu in caz ca se adevereste asa ceva, deci daca ma pun in pielea lui Boc acum as putea adaposti declaratia aia ambigua cu +1 Ron peste cei 600.

    Nu mai deschide asemenea subiecte pe blogu asta daca media de varsta nu depaseste 17 ani...de-aia ai numai comenturi despre puscarii comuniste, autostrazi, salariile profesorilor si tot ce aud copiii pe la televizor cand se uita parintii cu volumul prea tare.

    RăspundețiȘtergere
  48. hmm.. cred ca Tudor Chirila poate trata pe propriul blog orice chestiune vrea. Politica trebuie sa fie in interesul oricui si cu atat mai mult al artistilor care au instrumentele de a face sa circule ideile pe care noi publicul/alegatorii oricum le vehiculam. Daca Tudor Chirila se adreseaza publicului tanar cred ca o face in mod usor, educativ, simplu, accesibil.. cine o mai face in afara de el?
    Cat despre Boc, daca nu ne place ar trebui sa luam masuri. Daca raul Boc ni se trage de la Basescu, atunci putem sa tinem cont de asta la alegerile din noiembrie, mi se pare destul de la indemana tuturor. Atunci vom avea posibilitatea sa dam politicienilor pe care i-am ales pana acum replica pentru comportamentul lor politic. Votul este instrumentul nostru de control asupra celor care ne conduc pe plan intern si ne reprezinta pe plan extern. Cu cat vorbim despre politica mai mult cu atat alegem mai in cunostinta de cauza, ma gandesc...

    RăspundețiȘtergere
  49. Da Virginia, probabil la varsta ta inca te mai duci la vot...sa ghicesc..ar fi a 2-a oara?

    Da-mi un motiv sa ma duc la vot. Da-mi un motiv sa aleg intre Basescu, Geoana si Crin Antonescu.

    Probabil o sa ma duc la misto la vot si o sa il aleg pe Vadim sau pe Becali, macar sa fac ceva amuzant din asta.

    Cat timp noi muncim si platim taxe ciolanul nu se termina, cu atat mai mult cei care rod la el.

    Tara de cafeniu, guvern de cafeniu, mentalitatea poporului neschimbata: Asteptam schimbarea.

    Frumoasa e Romania, pacat ca e locuita.(citat)

    RăspundețiȘtergere
  50. Dupa cum am spus deja votul este instrumentul fiecaruia de a exprima propriile preferinte politice. Cine nu voteaza sau voteaza gresit in mod voit, nu numai nu isi spune in mod constructiv opinia, ci nici nu sprijina cu propriul vot o miscare mai de amploare a celor care urmaresc politica si care spera ca majoritatea alegatorilor sa fi ajuns la aceleasi concluzii ca si ei. In politica nu exista cel mai bun, cel mai patriot, cel mai simpatic. Exista omul potrivit la momentul potrivit. Un presedinte care a fost bun, datorita trasaturilor sale caracteriale, intr-un moment al evolutiei unei tari, poate sa nu mai fie potrivit intr-un al doilea moment. Rolul alegatorilor este acela de a urmari evolutia candidatilor si de a-l alege pe cel care cel mai bine poate sa ii conduca si sa ii reprezinte in urmatorii cinci ani. Pana in noiembrie este timp sa-i citim pe fiecare si sa ne constituim ca parte activa in hotararile care ne privesc pe toti, tocmai pentru ca lucram si platim taxe. Presedintii nostri trebuie sa stie ca alegatorii lor nu sunt ignoranti, ca stiu sa citeasca printre randuri/stiri si ca le penalizeaza greselile.

    RăspundețiȘtergere
  51. Mda, si tot nu mi-ai spus de ce as alege pe unul dintre cei 3: Basescu, Geoana sau Crin. E clar ca doi dintre acestia o sa intre in turul doi si unul va fi presedinte. Spune-mi si mie care e mai special dintre astia sa am un motiv sa ma duc la vot.
    Vorbesti exact ca un parlamentar, fara subiect, la modul general, cu cuvinte alese si fara sens Virginia...cautam ceva concret.
    Raspunde-mi si mie la ce am intrebat mai sus si ma duc la vot si votez corect.

    RăspundețiȘtergere