[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 19 mai 2009

Despre "Chirila in licee" la 'Neatza cu Razvan si Dani



Tudor Chirila la 'Neatza cu Razvan si Dani
Vezi mai multe video din Divertisment »

23 de comentarii:

  1. Te admir pentru ceea ce faci!:)
    Succes!Tineretul are nevoie de o asemenea interventie.:)

    RăspundețiȘtergere
  2. dar in Galati nu vii cu acest proiect?... ar fi fain daca ai venit in fiecare liceu...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Da. Conteaza enorm sa faci ce iti doresti, ce ai talent (cat de cat)... Eu regret enorm si sunt chinuita azi datorita meseriei. Mi-am dorit sa fac Litere, am ajuns la Biologie, si nu-mi place sa lucrez in cercetare. E un adevarat chin, mai ales acum, cand pe moarte cercetarea romaneasca.
    Bravo Tudor!
    Daca vrei, te ajut. Am fost profa de biologie 5 ani.
    Mult succes.

    RăspundețiȘtergere
  4. si oana pellea a facut un lucru asemanator, adica a fost in licee (nu stiu in care exact) si ne-a vorbit in mare despre profesia ei, despre cum sa ne alegem o facultate, un viitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Tudor Chirilă
    Aş vrea să nu vorbesc de emisiunile de televiziune de acest tip, sunt un pic cam vulgare pentru gustul meu, aş vrea să vorbesc de piesa lui Eugene Labiche, Pălăria (florentină)... Am văzut duminică după miezul nopţii această piesă pe TVR. Faceţi un rol magistral, e drept că şi regizorul împreună cu domnul Labiche potenţează din plin acest rol. Domnule Tudor Chirilă, îmi scot pălăria cu plecăciune. Păcat că nu sunt mai des astfel de înregistrări ale artei dramatice.

    Această piesă de secol XIX, demonstrează documentar că lumea este o farsă din toate timpurile, doar că începutul de secol XXI face totul mai grotesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt elev in "Ion Neculce" , si am participat si eu la intalnirea cu tine de astazi.
    Jos palaria , din partea mea tot respectu' pentru ceea ce faci.

    RăspundețiȘtergere
  7. buna tudor!!!
    in liceul victor babes nu vii?? eu invat acolo si mi-ar placea sa treci si pe la noi cu acest proiect chiar m-ar interesa

    RăspundețiȘtergere
  8. iti urmaresc campania de ceva vreme si e pacat ca nu sunt implicate si liceele din provincie, dar pana a urma asta nu e asa de important.pur si simplu, initiativa de a reaminti ca, nu doar ca avem voie sa urman drumul pe care-l vrem, dar e chiar necesar, ne obliga sa (ne) punem intrebari.
    in fine, ce vroiam eu sa zic e altceva, si anume ca adevarul e ca suntem incredibil de speriati.ok, nu mai generalizez: mi-e frica, mor de frica, sunt aproape panicata.am avut multe discutii pe tema alegerii, si , trecand de patetism, am realizat (totusi, asta e pretentios spus) ca degeaba mi se ofera posibilitatea alegerii pentru ca nu stiu s-o folosesc.uite, tudore, strig si eu sa ma lase sa-mi aleg singura cum sa-mi traiesc viata, iar apoi, cand primesc zambatul ala de confirmare, de "in regula, tu decizi, dar ce?" ma prabusesc-pentru ca mi-a placut mai mult strigatul decat implinirea lui.

    se pune mult si problema orgoliului, dar teama principala e ca habar n-avem ce ne place, ce ne dorim cu adevarat, dincolo de influente, pentru ca de am stii n-ar fi atat de greu sa luptam pentru acel ceva.solutii? -poate sistemul; discutiile sunt frumoase, dau un pic de energie, dar sunt uitate.nu mai stim sa ne ascultam, iar confuzia e doar o consecinta.sa ne lase sa invatam credinta si increderea - si nu neaparat sau nu doar in Dumnezeu...

    tudore, intuiesc ce raspuns ai putea da comentariului meu, asa ca nu o sa astept unul in disperare;cred ca am vrut mai mult sa vad daca pot exprima...ma rog, inca nu stiu

    RăspundețiȘtergere
  9. Utopie? not quite. e pur si simplu reticenta, un fel de frica a judecatii celorlalti. Teama de exprimare a personalitatii in fata celorlalti pentru a nu fi judecat: asta fac tinerii din ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
  10. O IDEE FOARTE BUNA! Mult succes!
    Eu sunt una din persoanele norocoase....fac ceea ce imi place.
    E o meserie mai rar intalnita , grea, dar care iti ofera multe satisfactii...restaurare pictura.

    RăspundețiȘtergere
  11. succes tudore in ceea ce vrei sa faci.
    eu sunt in clasa a 9'a la un liceu de arta si sincer am vrut sa dau la sectia de teatru..dar nu prea au fost de acord ai mei. au zis ca nu am un viitor in teatru, ca nu se castiga bine... si acum sunt la sectia de arhitectura. am vrut foarte mult sa intru la arte. e bine si la arhitectura dar ii invidiez putin pe cei de la teatru pentru ca fac unele chestii foarte tari al specialitate.. dar nu renunt. la facultate o sa dau la teatru. ah. si sper ca ai vazut fotografiile acelea pe care ti le'am trimis pe mail. succes inca o data.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dupa parerea mea ,aceasta campanie ar fi trebuit sa ramana pe blogul tau( cu siguranta mesajul ar fi ajuns la publicul tinta al acestei campanii - vezi Scrisoare catrte liceeni - ).O campanie de acest gen este inteleasa doar de maxim 1% din adolescenti. Majoritatea o vor lua in deradere, astfel impactul ei va fi mult diminuat. Singurul lucru bun pe care il faci prin perindarea ta in licee este acela de a oferi o scuza liceanului pentru a lipsi de la niste ore.

    RăspundețiȘtergere
  13. tudor mama, ai dat-o in bara cu proiectu asta al tau.
    marele dat in bara
    criticii au dreptate sa stii
    chiar e o disperare a unui om care incepe a fi uitat inclusiv de atac-online
    acum vezi in ce hal ai ajuns prin egoismul tau?
    dar e ok. partea buna e ca noi astia ne-pupi-n-curistii inca iubim vama veche cu al ei tudor de acum poate un deceniu
    ahile a stiut cand sa se opreasca, invata de la el

    RăspundețiȘtergere
  14. Felicitari!!!
    Tot respectul pentru ceea ce faci si mult success in continuare.

    Daca doar un singur elev se gandeste de acum in colo de doua ori inainte de a lua o decizie pe termen lung este un castig pentru el.
    In invatamantul romanesc elevii nu sunt incurajati sa faca ceea ce le place, ci o meserie din care se castiga.Daca ar ajunge sa faca ceea ce le place cu adevarat este cel mai mare castig in dezvoltarea lor personala.

    Pentru mine: viitorul se cladeste in prezent, iar prezentul este azi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Mult succes!iti urmaresc de mult campania cu ajutorul careia promovezi cultura,si sincer nu stiu cata priza are la public,adolescentii citesc scrisoarea ta,te urmaresc la tv dar nu cred ca isi pun intrebarea"eu ce am citit ultima oara?".Noi tinerii avem nevoie de un impuls numai ca trebuie sa ne intrebam numai impinsi de la spatte reusim sa facem ceva?

    RăspundețiȘtergere
  16. Mult succes!iti urmaresc de mult campania cu ajutorul careia promovezi cultura,si sincer nu stiu cata priza are la public,adolescentii citesc scrisoarea ta,te urmaresc la tv dar nu cred ca isi pun intrebarea"eu ce am citit ultima oara?".Noi tinerii avem nevoie de un impuls numai ca trebuie sa ne intrebam numai impinsi de la spatte reusim sa facem ceva?

    RăspundețiȘtergere
  17. Si intr-o zi ...realizam ca oamenii ar fi multumiti de noi si daca am face altceva...daca viata noastra ar fi fost altfel. (asta era doar...o idee referitoare la impactul pe care il ai asupra tinerilor)
    Bun..sau rau...eu am ajuns sa urmez facultatea care imi place..dintr-un fel de "greseala". Dar..banuiesc ca nu multi au norocul asta... ideea e sa gandesti si sa stii ce alegi. Nu?
    Eu nu am stiut. Imi e un pic greu. Dar imi place. Cum era daca alegeam ceva despre care aveam toate datele...si in fapt nu m-ar fi multumit?

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu stiu exact cum e in alte tari, dar la noi se ridica mereu vesnica problema a banilor. Si daca parintii nu au posibilitatea sa te sustina, inseamna cam jumatate de drum inapoi. Sau daca nu, mai e o alta chestiune care se pune: nu te duce mama acolo ca nu o sa ai o baza materiala suficienta. Asta mi se aplica mie.Voiam actorie, voiam poezie, voiam ceva ce mie mi se parea comod.Am ajuns la liceu pe un profil de pe care sa merg direct la medicina.Nu aici ar fi buba.Vreau sa fac medicina, dar imi e frica de tot ceea ce implica ea...adica fortareata pe care va trebui sa mi-o cladesc, munca fara de care nu voi putea reusi.Vad medicina asemenea unui corset care te tine mereu in alerta, care nu-ti da voie sa respiri, dar care te face sa arati foarte bine.In antiteza, actoria ar fi camasa accea putin mai larga, care te lasa sa respiri linistit si, desi mai bate vantul, iti vine bine tie in primul rand. Si nici macar profilul nu e o problema...Dar faptul ca nimeni nu vrea sa te ajute...nu vrea sa iti dea dreptul sa vorbesti, nu te lasa sa schimbi ceva, care in fond tine numai si numai de tine. Profesorii sunt cei care ar putea sa ne ajute.Eu asa vad situatia. Dar aici intervin salariile mici, mizeria asta de politica. Si nu ii judec, dar si-au pierdut interesul.Sunt atatea si atatea de spus... Felicitari pentru initiativa, pentru ca sunt sigura ca sunt si din aceia care nu iti multumesc personal, dar multumesc cu Dumnezeu ca ai fost candva pasager prin trenul vietii lor.

    RăspundețiȘtergere
  19. creativa initiativa!
    Insa personal nu cred ca va da vreun rezultat.. s-au obisnuit toti cu ideea ca fara banii nu faci nimic deci pentru atingerea acestui scop calcam totul in picioare;). Aveam de facut un proiect in clasa si te-am ales ca personalitate reprezentativa pentru liceenii , atasand scrisoare ta catre liceeni in proiect si prima reactia a catorva colegi a fost..: "Mah da asta chiar crede ca daca citim ne tine de foame?" In rest imi plac melodiile tale toate(le consider in continuare a tale) ! Succes in continuare;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Visu' e fain.Toti visam sa ne tinem in facultate cantand in metrou, sa fim ziua designer si noaptea sa faci pe chitaristu' pe la concerte.Dar chestiile astea nu se intampla decat pentru cativa norocosi si pentru copiii crescuti intr-un anumit mediu...si pentru cei dispusi sa-si perverteasca talentul cu tot ce e comercial, gen Lady Gaga...Felicitari pentru optimism totusi,oamenii ca tine sunt o enigma pentru mine,pe care ma chinui sa o inteleg de cativa ani incoace, in speranta de a avea din nou puterea sa cred in vise,am renuntat sa cred din generala.
    Keep up the good work ;)

    RăspundețiȘtergere