[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 28 martie 2009

Nu sting lumina azi. Ma scuzati.

Nu sting nicio lumina. E meciul cu Serbia la 20:45. Am stins-o destul pe vremea lu' Ceausescu. De fapt, ne-a stins-o el. Tarile din est ar trebui scoase din aceasta campanie pentru ca am economisit inainte de experienta.

Cum sa stingi lumina la 20:30 azi? Pai ganditi-va putin! Cine-si doreste femei cu vanatai pe fata umbland pe strazi duminica doar pentru ca barbatii lor au ratat un ofside sau un sut pe poarta.

Bagati-va mintile in cap :) Hai Romania!!!

36 de comentarii:

  1. ba sa pui mana sa stingi lumina; ai ramas cu scame de pe vremea lui ceausescu!

    RăspundețiȘtergere
  2. sa fim seriosi...cine stinge lumina asta seara?...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu ca as sustine foarte mult ideea cu stinsul luminilor dar.. that`s too much to say :( Nu si tu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Si nu poti sa te uiti la meci si cu lumina stinsa? Spiritul civic si devotamentul social unde raman? In plus, gandeste-te cate lucruri se pot face pe semi-intuneric...

    RăspundețiȘtergere
  6. L-ai adus bine in discutie pe Ceausescu, daca te gandesti ca exact acum 35 de ani era numit presedintele Romaniei. Hai Romanica, stinge lumina Serbiei!

    RăspundețiȘtergere
  7. adevarul e ca faza cu stinsul luminii e un cacat dupa parerea mea...pot sa sting lumina si economisesc bani :)) zic sau arat ca imi pasa dar a doua zi arunc gunoi pe strada sau mai stiu eu ce fac...asa ca sunt multe alte feluri de a arata ca iti pasa...idee controversata

    RăspundețiȘtergere
  8. ah, trebuia sa specifici...
    nu lumina, ci toate aparatele care functioneaza pe baza de curent electric
    nu de alta, dar observ ca unii nu au inteles ideea. :))
    apropo, nici eu nu sting lumina.

    RăspundețiȘtergere
  9. :)) acelasi lucru de la cluj, ca nam inebunit! Romania!!!!! (haide "u" cluj) romania mananca PILAF SARBESC diseara:D

    RăspundețiȘtergere
  10. Dupa parerea mea mi se pare o prostie asta cu stansul lumini...Dupa parerea mea daca chiar vroiau sa faca ceva pentru palneta asta sa opreasca mersul masinilor pt jumate de ora...atunci ziua pamantului,nu ca sting eu sau nu sting lumina...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu mă întreb dacă cei care sting luminile scot și frigiderele din priză? Pt doritori eu mă ofer să vin cu un baros să le sparg tabloul electric, să fie siguri că nu mai consumă nimic în perioada aia de o oră. Niște ipocriți...Părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  12. ba eu o sa sting lumina si o sa scot tot din priza pentru o ora...si o sa vad si repriza a doua din meci...nu moare nimeni fratilor...sigur ca fiecare e liber sa faca ce "vrea"

    RăspundețiȘtergere
  13. incearca sa stingi lumina pentru o ora ... si-ai sa vezi ce s-ar intampla daca nu ai avea-o DELOC.
    ceea ce s-ar putea intampla intr-o zi, iar vizionarea unui meci ar putea deveni istorie.

    RăspundețiȘtergere
  14. hmmm.Tudor.Nu te inteleg.Te uiti la bec?Stingi lumina lasi Tv'u aprins.Simplu:D

    RăspundețiȘtergere
  15. nu cred ca este vorba de lumina,este vorba despre un lucru pe care il putem face impreuna,noi,toti cei care respiram aerul acestui pamant

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici eu nu sting lumina. Exact, am stat destul la lumanare pe vremea lui Ceausescu.

    In plus, nu agreez aceasta logica. Dupa ea, pentru a salva natura si a prezerva resursele planetei ar trebui sa ne intoarcem in padure. E o prostie.

    Trebuie eliminata risipa si gasite surse de energie mai eficiente si curate. Insa a tine becul aprins noaptea nu este o risipa.

    E cam aceeasi poveste de pe vremea lui Ceasca, doar ca marketingul american e mai bun: ni se propune sa strangem cureaua intr-un scop nobil, sugerandu-se ca altfel suntem lipsiti de spirit civic. Atunci scopul nobil era plata datoriei externe, acum este salvarea planetei.

    RăspundețiȘtergere
  17. Copii, mintile in cap. Cu atat e mai mare sacrificiul, cu cat pierzi si prima repriza a meciului. Si nu se reduce totul la cat economisesc azi si cat fac rau maine, ci la faptul ca o face un Pamant intreg.

    RăspundețiȘtergere
  18. Earth Hour tine si de principii si de educatie. Daca vrei sa faci o schimbare ptr tine si planeta te implici (atat cat poti: fara electricitate o ora, reciclari, atentie fata de mediu). Reprezinta doar un pas mic catre schimbare. Eu o sa renunt la lumina ptr o ora si nu o sa-mi para rau :D !!!

    RăspundețiȘtergere
  19. E ciudat că tocmai tu gândeşti aşa, tocmai acum. Cu atât mai mult că anul acesta Earth Hour înseamnă un vot. Un vot unde candidaţii sunt pământul şi respectiv încălzirea globală. De câte ori ai avut ocazia să alegi un candidat mai bun?

    RăspundețiȘtergere
  20. stingeti voi fratilor...eu promit ca o sting la anu'...azi ma uit la meci...

    RăspundețiȘtergere
  21. chiar credeti ca o ora de intuneric salveaza Pamantul? profesorul de fizica ne-a spus odata ca acumularea de energie in centrale poate avea efecte negative. poluarea, incalzirea globala nu e din cauza curentului electric.

    RăspundețiȘtergere
  22. esti un simbol, Tudor!... iar parerile tale conteaza mai mult decat ale multora! ... nu da apa la moara grobienilor... ups, deja ai facut/o de data asta...

    RăspundețiȘtergere
  23. @5zambete poate ca ora aia de intuneric nu inseamna mare lucru, si poate ca nu duce la salvarea planetei. dar e un pas catre o schimbare. Eu nu vreau sa traiesc intr-o lume amenintata de poluare tot mai mult si cu siguranta nu vreau un viitor ca in sf-uri (sumbru si plin de probleme legate de mediul inconjurator). Acum fiecare e liber sa faca ce-i pofteste inima: sunt optiuni si optiuni, depinde ce alegi :)

    RăspundețiȘtergere
  24. intotdeauna renuntam la ceva cand alegem. e important la ce. si de ce.

    mie nu mi-a pasat niciodata de cum o facem. e ultimul lucru care conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  25. dar, cum a zis si Horatiu, dc oprim curentul o ora (ceea ce nu are un efect prea mare asupra incalzirii globale) si maine aruncam gunoaie pe strada sau afumam orasul, cand ne fataim pana la mall?

    RăspundețiȘtergere
  26. chiar asa :-?? degeaba stingi lumina diseara si maine mergi si arunci ambalajul de la seminte pe jos si chistocul la fel :-j

    nici eu nu sting lumina :))

    RăspundețiȘtergere
  27. Eu cred ca voi nu ati inteles ideea.
    Nu va obliga nimeni sa opriti curentul de la tabloul electric, ci doar sa diminuati cat mai mult consumul.
    Te poti uita la meci si cu lumina stinsa.Si poti lasa si frigiderul in priza, chiar daca nu se intampla nimic rau in cazul in care e scos din priza timp de o ora.
    Aceasta manifestatie este doar pentru a trage un semnal de alarma si pentru a demonstra ca putem fi uniti.Poti face o economie de curent oricand, dar gestul este cu atat mai nobil cu cat stii ca sunt in jur de un miliard de oameni care o fac aproape in acelasi timp,cu exceptia diferentei de fus orar.
    Acest gest nu salveaza Pamantul,dar ganditi-va ca suntem aproape 7 miliarde de oameni.Daca fiecare ar face un gest cat de mic intru ajutorarea planetei ar putea avea loc o schimbare.
    Asa ca...Happy Earth Hour!

    RăspundețiȘtergere
  28. te scuz.
    daca ma scuzi si tu pe mine

    RăspundețiȘtergere
  29. mai bine se stingea lumina, ne dadeam mai putine autogoluri, urat meci

    RăspundețiȘtergere
  30. Ce-i asta ? Clubul micilor ecologisti vs vesnicii visatori optimisti microbisti?

    Nici nu cred ca trebuie pusa in balanta importanta celor 2 evenimente, pentru ca nu intra in conflict decat la nivel de moment al producerii lor. Nu e ca si cum, daca n-ar fi fost meci, as fi stins lumina…nu-i asa?

    Si uite, numai asa se naste spiritul patriotic, din speranta ingenua a noi romanilor, ca vom avea si noi o mica victorie, poate acum; si un motiv in plus sa mai dam pe gat o sticla de bere ; ca doar de, a invins Romania.

    Dar vai...conspiratiile astrale si toate fortele malefice ale pamantului au complotat impotriva meciului de pe malul marii. Hai sa fim seriosi, chiar e asa de greu sa recunoastem ca nu ne aflam la o anumita valoare si ca din cauza asta tot pierdem ????

    Ne imbatam cu prea multe sperante. Mai bine stingem lumina si ne culcam.

    RăspundețiȘtergere
  31. Si a meritat meciul? cam penibilut asa...
    Si nu va mai puneti problema "ce daca sting lumina? oricum maine daca arung ambalajul de la seminte si chistocul pe strada fac rau tot planetei". Pentru ca maine NU vei arunca ambalajul acela nenorocit pe strada, iar chistocul VA nimeri intr-un cos de gunoi, deoarece nu te'ai nascut doar ca sa faci umbra planetei. Pentru ca asta ne invata Earth Hour, sa votam planeta, nu doar pentru o ora, ci pentru viitor. Daca tot ce ati inteles voi e sa scoateti frigiderele din priza, e ok atunci.:))

    RăspundețiȘtergere
  32. Indiferent ca vrei sau nu sa stingi lumina, de la tine, mai mult decat de la alte persoane publice, sincer ma asteptam si nu cred sa fiu singura persoana, la o cu totul alta atitudine. De atatea ori te-am auzit vorbind cu nemarginita fervoare despre diverse subiecte sau idei pe care le sustineai pentru ca totul era menit sa ne faca pe noi sau ceva din existenta noastra mai buni/mai bun. Daca tu, din toata lumea, vii cu astfel de afirmatii, atunci nu ma mai mira ca altii cu o cultura muuult precara sa faca lucrurile sau sa zica lucrurile pe care le zic. P.S. Iluminatul stradal nu a fost oprit, si pana si autoritatile au inteles ca e o initiativa foarte buna, si macar pentru o ora casa poporului a avut geamurile intunecate. Era vorba doar de un gest care sa faca mai mult decat mii de cuvinte. Simplu si nu costa pe nimeni nimic, nici macar mare scofala din minunatia de confruntare a Romaniei pe terenul de fotbal. Meciuri, sa fim sanatosi, or sa mai fie! Acest moment ar fi vrut sa fie (sper sa fi si reusit) primul de o oarecare amploare, si ...daca tot crezi intr-un lucru, de ce sa nu si arati asta, Tudor?

    RăspundețiȘtergere
  33. eu n-am sins lumina, eu am plecat la teatru unde lumina era stinsa oricum!

    RăspundețiȘtergere