[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 5 martie 2009

Post Scriptum 2. Bursele Schimbarii

Mi-a mai venit o idee. Poate ca fiecare persoana publica responsabila ar putea sa acorde o bursa pe modelul pe care l-am propus aici. Asta este un lucru concret. Fiecare dintre noi ne putem disponibiliza de o suma. In definitiv incultura si lipsa de orizont potentate de o parte a societatii si presei noastre reprezinta o forma de cancer, nu?

Asadar, fiecare persoana publica ar putea sa disponibilizeze o suma intr-o bursa pe care sa o acorde dupa un model personal si foarte exigent.
Pentru cei care o castiga ar putea insemna un vaccin sau o vitamina.
Pentru cei care au participat ar insemna perfectionare si automotivare.
Pentru ceilalti un stimulent.

Eu voi acorda aceasta bursa pe acest blog. Valoarea ei? 2.000 de euro pentru un an.
Se mai alatura cineva?

PS. Am putea sa le intitulam Bursele Schimbarii, iar castigatorii ar trebui sa ne promita printr-o strangere de mana ca le vor acorda si ei candva...

27 de comentarii:

  1. scz...a aparut de 2 ori....:) tocmai pt a accentua ideea:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. E laudabil gestul...sper sa aiba un impact cat mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa speram ca nu este numai o idee,ci mai degraba o idee realizabila.
    Pentru persoana ce o va castiga,va insemna o sansa in viata,si nu fiecare dintre noi are norocul de a avea o viata mai buna,si sansa de a se realiza in viata.
    Numai sa speram ca persoana acea va avea capul pe umeri si nu se va gandi la ce se gandesc cei mai mult oamenii [banii] ci la lucruri mai profunde.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut, Tudor. Am citit si eu scrisoarea ta catre liceeni si vreau sa-ti zic ca mi s-a parut super-tare textul. Insa nu sunt de acord cu o parte a scrisorii tale. O parte din presa chiar promoveaza tinerii. Eu sunt un licean din Braila si impreuna cu cativa colegi si prieteni scriem in fiecare sambata o pagina despre tineri, pentru tineri - Obiectiv Junior - in cel mai bine vandut ziar brailean. Uite, daca esti interesat, numarul de saptamana aceasta: http://www.obiectivbr.ro/junior.html . Si vroiam sa-ti propun ceva: Nu ai vrea ca "Scrisoare catre liceeni" sa apara in numarul de saptamana aceasta al Juniorului? Cred ca mesajul tau ar capata mai mult ecou, tinand cont ca ziarul in care va aparea scrisoarea ta are 44.000 de cititori zilnic, iar site-ul ziarului are 20.000 de afisari zilnice. Daca esti de acord cu propunerea mea, trimite-mi, te rog un mail la ionutzkjk@yahoo.com sau da-mi add pe messenger. Salut!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu stiu cat de motivanti vor fi banii...pe mine m-ar motiva mai mult sa primesc[se gandeste..] o sansa de a invata de la cineva pe care eu consider ca e relevant in domeniul sau. Exemple sunt multe, imi trec prin minte nume impunaoare ca G.Liiceanu, N.Manolescu, Gilda Lazar, Marie-France Ionesco si multi altii. Sunt doar cativa dintre cei care ar putea da o lectie mai valoroasa decat o suma de bani...
    Actiunea e laudabila oricum. Sper sa dai bursa unui viitor actor "la pachet" cu ceva sfaturi despre teatru...

    RăspundețiȘtergere
  7. Tudor, ce presupune schimbarea?? Cinstit am migrat de colo colo nu are rost sa dau coordonatele vietii mele si cum s-au intamplat. Am un vis. Deocamdata singurul mod de a-l indeplini este sa migrez spre alte tarmuri pentru ca pe plaiurile acestea n-am intalnit inca oamenii destupati la minte care sa inteleaga ca prezenta intre anumite ore nu imi aduc si eficienta...Visul meu este sa ajung doctor. Anul acesta va trebui si e litera de lege sa invat doua limbi straine la perfectie pentru a putea pleca. E pe viata si pe moarte. De doua luni caut un job part-time pentru a-mi rotunji veniturile...Din pacate singura promisiune pe care am avut-o a sucombat subit: ''Mi s-a imbolnavit catelul". Nu as fi crezut ca poti invoca un asemnea motiv pentru a nu mai continua ceva. Deocamdata merg indarjit in rasparul vietii...;) Succes sa ai cu ce ti-ai propus!!

    RăspundețiȘtergere
  8. cred ca banii sunt buni atat cat sunt ei dar mai important este sa fii motivat de increderea unei persoane publice responsabile.

    un prieten mi-a spus odata ca educatia si investitia in educatie i se pare un act caritabil in zilele noastre:)

    RăspundețiȘtergere
  9. :) Frumos spus. Eu consider ca banii sunt un mijloc de a atinge, de a ajunge la anumite lucruri. Doar un mod de a obtine. Iar in zilele acestea singura investitie care merita este educatia. Educatia ta, sau de ce nu a altora. Paradoxal cele mai frumoase zile, cele mai frumoase momente le-am trait pe bani putini.

    Oricum motivul invocat e in top 10 al intamplarilor stupide din viata mea. Si pana la urma e suficient sa merg constructiv inspre ceea ce imi doresc. Cred si sunt convinsa, ca si pana acum de altfel, ca lucrurile se vor aseza cum va fi mai bine pentru mine. Universul chiar conspira la realizarea dorintelor tale cand esti cinstit ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. intradevar, in zilele noastre singura investitie eficienta este in educatie. lucru pe care guvernul nostru si societatea actuala il cam ignora. oricum,
    forte dragut gestul...foarte laudabila initiativa. sper ca in spatele acelor cuvinte sa fie si sentiment, nu doar PR.

    RăspundețiȘtergere
  11. tudor, felicitari ca vrei sa faci ceva. ma tem insa ca avem nevoie de mai mult decat initiative sporadice ca sa simtim ca lucrurile se aerisesc. avem nevoie de normalitate. oricum, ceva trebuie facut si daca poti sa ajuti 2-3 oameni tot se cheama ca nu stai degeaba...

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. ps: oricum sunt impresionata ca ai postat inainte de a veni la concert si ca ai verificat reactia de pe blog cand ai plecat de la concert.
    ps2: frumos concert, reusit, atmosfera excelenta...sfat prietenesc: mai lucrati la bridge( too coldplay) si faceti ceva cu clopo...avea pasaje de nelu dumitrescu :(

    RăspundețiȘtergere
  14. Ideea e de apreciat, fa mai mult decat un simplu articol pe blog, ai inceput bine, dar nu o lasa doar la versiunea de articol. Aminteste pe unde poti si vorbeste si personal cu persoanele publice pe care le cunosti si le ai la indemana. Nu te astepta sa fii luat in serios doar prin un apropo.

    RăspundețiȘtergere
  15. I‘m in. Îmi place ideea ta și vreau să dau și eu o Bursă a Schimbării.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Florin foarte bine ar trebui sa ne coordonam
    Si sa fundamentam o structura comuna de acordare.

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna Tudor,

    Felicitari pentru intiativa, interesanta, necesara, frumoasa, generoasa si … educativa:)

    Am citit apelul tau la contributie si intrebarea care mi-a sarit in minte a fost: doar persoanele publice pot contribui? Intreb asta pentru ca mie si colegilor mei ne-a placut ideea si se potriveste foarte tare cu valorile si ideile noastre.

    Cine suntem noi? Suntem oamenii din spatele unui proiect care se numeste formare.info. Ce facem la formare.info - cultivam dorinta de formare :). Pentru mai multe detalii despre cine suntem, ce facem, in ce credem si de facem asta, poti gasi aici: http://www.formare.info/despre-formare-info.html

    So, daca apelul tau nu se adreseaza doar persoanelor publice, ne-ar placea sa ne implicam… asa ca, astept un semn de la tine.

    O zi faina cu soare si idei frumoase,
    Letitia

    RăspundețiȘtergere
  18. e o idee geniala!

    cand am citit celelalte comentarii cum ca "banii nu sunt motivanti" mi-a venit in minte ideea ca acolo unde se da ceva gratis, sau bani(fara prea mari eforturi), acolo vezi si romani!
    ce spuneti romani?...2000 de euro in schimbul unei schimbari...hmmm...suna tentant nuh?
    sau poate ca ma insel...

    oricum, cand vrei sa investesti in tine, ai nevoie de bani. si spun asta din proprie experienta. pt ca sunt abia in clasa a XI-a, dar am ales unde vreau sa merg mai departe. la academia de politie, unde nu ai ce cauta daca nu esti bine pregatit. si ca sa fii bine pregatit, trebuie sa faci pregatire in particular la: romana, istorie, engleza, sport. va imaginati cati bani sunt necesari?

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna,
    Am citit si eu scrisoarea adresata liceenilor si cred ca ai mare dreptate...la noi este o mentalitate care trebuie schimbata cat mai repede caci mult nu se poate continua in situatia asta..la noi este inca valabila chestia "cu furatul caciulii vecinului", nu am realizat ca mai bine producem atatea caciuli incat sa nu mai fie nevoie sa o furam pe cea a vecinului..dar cum ai scris si tu sansa ii apartine unei generatii....si poate cu aceasta generatie lucrurile se mai schimba.
    nu demult am auzit parerea unui coleg care considera ca Limba si Literatura Romana ar trebui scoasa din programa celor care nu sunt pe profil uman...poi bine bine dar atunci ce-i mai confera originalitatea si unitatea necesara oricarui popor pentru a suprevietui ? Fara Titu Maiorescu,Lucian Blaga,Mihai Eminescu s.a nu putem supravietui ca si popor ..poate aceste lucruri trebuie intelese de catre tineri si apoi putem vorbi de schimbare..oricum este o idee foarte buna,bravo:)

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna,
    Am citit si eu scrisoarea adresata liceenilor si cred ca ai mare dreptate...la noi este o mentalitate care trebuie schimbata cat mai repede caci mult nu se poate continua in situatia asta..la noi este inca valabila chestia "cu furatul caciulii vecinului", nu am realizat ca mai bine producem atatea caciuli incat sa nu mai fie nevoie sa o furam pe cea a vecinului..dar cum ai scris si tu sansa ii apartine unei generatii....si poate cu aceasta generatie lucrurile se mai schimba.
    nu demult am auzit parerea unui coleg care considera ca Limba si Literatura Romana ar trebui scoasa din programa celor care nu sunt pe profil uman...poi bine bine dar atunci ce-i mai confera originalitatea si unitatea necesara oricarui popor pentru a suprevietui ? Fara Titu Maiorescu,Lucian Blaga,Mihai Eminescu s.a nu putem supravietui ca si popor ..poate aceste lucruri trebuie intelese de catre tineri si apoi putem vorbi de schimbare..oricum este o idee foarte buna,bravo:)

    RăspundețiȘtergere
  21. Buna,
    Am citit si eu scrisoarea adresata liceenilor si cred ca ai mare dreptate...la noi este o mentalitate care trebuie schimbata cat mai repede caci mult nu se poate continua in situatia asta..la noi este inca valabila chestia "cu furatul caciulii vecinului", nu am realizat ca mai bine producem atatea caciuli incat sa nu mai fie nevoie sa o furam pe cea a vecinului..dar cum ai scris si tu sansa ii apartine unei generatii....si poate cu aceasta generatie lucrurile se mai schimba.
    nu demult am auzit parerea unui coleg care considera ca Limba si Literatura Romana ar trebui scoasa din programa celor care nu sunt pe profil uman...poi bine bine dar atunci ce-i mai confera originalitatea si unitatea necesara oricarui popor pentru a suprevietui ? Fara Titu Maiorescu,Lucian Blaga,Mihai Eminescu s.a nu putem supravietui ca si popor ..poate aceste lucruri trebuie intelese de catre tineri si apoi putem vorbi de schimbare..oricum este o idee foarte buna,bravo:)

    RăspundețiȘtergere
  22. Am facut anul trecut ceva similar, poate o sa fac si anul asta, daca o sa gasesc proiectul care sa ma inspire. Anul trecut a iesit ceva special, un spectacol viu:

    http://agenda.liternet.ro/cronici/cvartetpentruolavaliera.html

    Satisfactia la final, daca iese, e imensa. Daca nu iese, e oricind loc de o noua incercare. Totul e ca teama de esec sa nu fie mai mare decit bucuria incercarii si potentiala bucurie a succesului.

    Razvan Penescu
    http://www.liternet.ro

    RăspundețiȘtergere
  23. apreciez atat de mult ca sunt oameni ca tine care "pun umarul " pentru aceasta schimbare, pentru ca nimeni nu o sa o faca in locul nostru.nu putem astepta de la altii ce nu putem face noi. nu putem pretinde sa fie altii ceea ce nu suntem noi..
    blogul tau a ajuns pe toate forumurile de spiritualitate Tudor, si ceva ai declansat cu siguranta. spiritualitatea si Dumnezeu este ceea ce traim si manifestam Aici si Acum .

    RăspundețiȘtergere
  24. Sunt fericit de fiecare data cand intalnesc semeni care-mi rostesc gandurile inainte sa o fac chiar eu.

    Iar daca persoana in cauza are talentul si cunoasterea sa o spuna precum Tudor Chirila si echipa lui, intrecand cu mult propriile mele posibilitati, nu pot decat sa uit o parte din necazurile de zi cu zi gasind un motiv de zambire.

    Si pentru ca am totusi o doza semnificativa de pragmatism am lansat, poate intuind gestul lui Tudor, un portal pentru modernizarea vietii romanesti, pentru excelenta in cunoastere, comunicare si cooperare - http://eu-ro-modern.ning.com/. Vino si TU... DOR

    RăspundețiȘtergere