[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 28 martie 2009

O anomalie a naturii umane

Una din anomaliile naturii umane. Oamenii sunt dezbinati cand ar trebui sa fie uniti si se unesc exact cand ar trebui sa fie despartiti prin individualizare.

Mediocritatea intotdeauna i-a unit pe oameni in timp ce inaltimile moralei i-au facut sa se risipeasca.

Regimurile dictatoriale au inflorit exact pe taramurile fertilizate de aceasta anomalie.

Crestinismul i-a unit pe oameni in cruciade si i-a dezbinat in fata Inchizitiei.

5 comentarii:

  1. pentru ca ce este rau reprezinta o atractie mai mare,nu? Si atunci, ce-ar trebui noi sa facem? Macar sa fim uniti intotdeauna, si la bine, la rau...

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate e o anomalie, dar poate fi justificat socio-psihologic cat si din punct de vedere al religiei. Unii probabil ar spune ca oamenii s-ar apropia (uni) pentru un interes al lor chiar daca e in detrimentul societatii iar preotii ar spune ca Biserica ar fi fost sau este atacata de cel rau ca sunt ispite... Poti gasi niste raspunsuri dar depinde pe cine intrebi si ce interes are ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. In interiorul unei pietre pe care noi o vedem ca pe un intreg exista mii si milioane poate de molecule diferite intre ele care alcatuiesc structura pietrei. Aceste molecule nu se vad decat una pe cealalta si in interiorul pietrei poate chiar sufera de un anumit orgoliu si se cred una mai superioara celeilalte. Una dintre ele se trezeste la un moment dat si ii spune celeilalte: auzi draga tu stii ca noi suntem un Tot? noi suntem Una. Celalta molecula rade si spune? Draga ai innebunit? Nu vezi ca suntem diferite? Este imposibil sa fim Una... am scris eu la diferente pe blog- ideea ca suntem separati a dus unde suntem acum..dar poate trebuia sa cream asta ca sa revenim intr-o zi la idea de Unime...ma refer sa revenim si constient ..
    bisericile dupa parerea mea au intretinut idea de separare..

    RăspundețiȘtergere
  4. Draga Tudor, iti inteleg durerea si inteleg ca se vorbeste de o guvernare corupta, insa atat timp cat alegi sa fii guvernat la ce sa te astepti. Critica fara aducerea de solutii pe bloguri si oriunde nu are sens. As dori sa sugerez abordarea unei teme mai putin cunoscute de catre romani si anume:

    Banul in conditiile de astazi este un instrument puternic si care nu poate fi controlat de cetateanul de rand. Banul de azi nu are o valoare intrinseca asa cum era moneda de aur.

    Se incearca adoptarea unei monede comune, precum Euro, insa state si din Europa (Germania, Anglia, Italia, majoritatea,) si globale au demonstrat ca NU acest lucru se doreste. Mai mult regiuni din aceste state au creat o moneda alternativa locala in locul Euro, care are numeroase avantaje printre care independenta, uneori chiar se practica schimb/troc fara a se folosi moneda fizica.
    Cititi mai mult pe: http://en.wikipedia.org/wiki/Local_currency

    Stiu ca romanii sunt un popor comunicativ si ca mesajele circula fulger pe messenger dintr-o parte a tarii la cealalta, faceti cunoscuta solutia, si sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  5. Indraznesc sa reformulez motorul, daca se poate. Urmaream copii la gradinita cand 2-3 din ei (care intamplator sau nu erau cei mai inalti, mai bine facuti) au pornit o razmerita sa faca sau sa dreaga ceva, nu mai stiu exact. Fiul meu, copil de grupa mica aterizat in grupa mare, a facut ce s-a prins ca trebuie sa se faca, si anume sa se impinga si sa tipe cu majoritatea fara sa inteleaga de ce sau ce se intampla. In momentul in care educatoarea (autoritatea) a intrat in functiune, copii s-au rasfirat tipand unii la altii, aruncand vina. Asadar, in cel mai sofisticat mod cu putinta, zic ca frica pazeste bostanaria. Cand e de distrugere, nimeni nu e responsabil. Cand oamenii sunt confruntati cu asumarea responsabilitatii, se leapada ca de satana. De ce? De frica. Asadar cred ca e nepotrivit sa analizam situatia orizontal cand e vorba de niste relatii pe verticala, ierarhice. Adevarat, asta e politica. Masele sunt ca un fluid. Arunci o pietricica in apa si undele se proapaga la infinit. Oameni inteligenti au vazut acest lucru si multi au profitat. Si esential nu au profitat de pe urma mecanismului, care este unul matematic, ci au profitat de inconstienta individuala a fiecaruia dintre participanti. Inconstienta? Fiecare fiinta umana este unica, este fantastica. Dar suntem incapabili sa vedem mecanismul care este alcatuit din 2 nuiele si 3 surcele: eu sunt grupul si grupul sunt eu. Zic ca e mai bine sa fii unit chiar daca este vorba de a distruge lucruri? Cu siguranta da. Pentru ca un grup, odata trecut de un prag, poate vedea ca incepe sa se auto-devoreze si se va opri. Oamenii nu vor sa moara. Oamenii vor sa traiasca! In schimb, daca suntem rasfirati suntem de izbeliste. Cat te uiti la televizor si cat te uiti la omul de langa tine? Te uiti mai mult la televizor, in ziare? Mare atentie, pentru ca tot ce vad in tine este o tinta usoara.

    RăspundețiȘtergere