[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 25 martie 2009

112. Chirila fotografiat de Galmeanu.

Fotografiile de mai jos fac parte dintr-un proiect care se numeste 112 si care se vrea un semnal de alarma impotriva violentei in familie. S-a materializat printr-o expozitie pe care o puteti vizita incepand de azi in holul de la intrarea principala (Calea Victoriei) din Biblioteca Centrala Universitara.

Proiectul este o initiativa a Mihaelei Berciu si este fotografiat si conceput de Alex Galmeanu. Mult mai multe aici Ultima fotografie o puteti vedea expusa alaturi de alte fotografii ale unor barbati publici din Romania( Ilie Nastase, Florin Piersic Jr, Razvan Mazilu, Lucian Mandruta si lista continua cu nume sonore)













42 de comentarii:

  1. imi place ultima,privirea e patruzantoare

    RăspundețiȘtergere
  2. buna initiativa..dar chiar crezi ca ajuta la ceva? poate numai ca sa se mai traga inca un semnal de alarma...inca unul si inca unul..

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant concept si viziune.
    more than words could ever say.
    arta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si mie imi place ultima...la prima pivire imi imaginam k esti intr-un decor rece, inconjurat de ceatza...

    RăspundețiȘtergere
  5. reprezentativ. reusite poze.
    acum, asteptam sa vedem, in timp, efectul..

    RăspundețiȘtergere
  6. pozele astea mi-au facut pofta sa vad un film bun. De ce nu mai joci in filme?

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pt initiativa, fotograf si modele!! Asta inseamna ca inca mai exista o mana de oameni care nu pot sta indiferenti... Dupa parerea mea indiferenta celor din jur doare mult mai mult decat ranile persoanelor abuzate..

    RăspundețiȘtergere
  8. super tari pozele :D
    inca un pas pentru a`i ajuta pe cei inconstienti :)
    sper ca va fi bine. .
    bravo inca o data !

    RăspundețiȘtergere
  9. arta....:) Felicitari pentru initiativa si pentru poze! Sunt foarte reusite.

    RăspundețiȘtergere
  10. hmm...am lucrat cu Alex Galmeanu! E super tare!!

    RăspundețiȘtergere
  11. privirea aia amar-absenta din a 2a poza spune tot; de cate ori o poti vedea si la cei din jur...

    RăspundețiȘtergere
  12. deci s-au inversat rolurile, asa se explica tematica aleasa pentru tine...mi-a placut si horia brenciu, dar mai ales andrei gheorghe...

    nu stiu ma tudore, cu atatea activitati cum iti mai faci timp si de blog. ca tot ziceai de curand...blog is blog and life is life

    RăspundețiȘtergere
  13. ultima e foarte reprezentativa...oricum se vede ca ai lucrat cu alex...

    RăspundețiȘtergere
  14. multumesc pt. fotografii si link, sunt socante si foarte graitoare toate imaginile. e o initiativa demna de toata lauda, dar oare o sa aiba ecou in mintile barbatilor cu tendinte spre abuz si violenta ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. aaaaa, si mi-a placut ca nu ai tinut cu tot dinadinsul sa arati bine in poze...pe cand bucurenci si batut vrea sa arate bine :)))))

    RăspundețiȘtergere
  17. Am vazut azi la TV despre campania asta impotriva violentei casnice... foarte buna ideea. Iar pozele, conceptual, mi se par frumoase. Toate, nu doar cele cu Tudor Chirila.

    RăspundețiȘtergere
  18. majoritatea actelor de violenta domestica se petrece in familii sarace, cu probleme, in comune, sate, orase de provincie mici si cat mai mici... nu subestimezi pe nimeni, dar aceste mesaje nu ajung acolo unde trebuie. nu stiu daca barbatul care-si bate nevasta si copiii, cand vine baut acasa, dupa o zi muncita cine stie cum, cine stie pe unde... o sa deschida o revista sau un blog si o sa-si spuna in barba "Da, mah, ce nenonorocit sunt. Ia sa nu-mi mai bat familia". Pozele sunt foarte reusite, initiativa este buna, mesajul nu ajunge unde trebuie, schimbarea nu se produce. Asta vreau sa spun.

    RăspundețiȘtergere
  19. * se petrec
    * nu subestimez

    m-am corectat - am tastat prea repede, scuze.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu sangele ci tristetea de aici doare. Abuzul, umilirea, agresiunile de orice tip...sunt violente psihologice in primul rand. Nici un tip de agresiune nu este justificabil si responsabilitatea este exclusiv a agresorului.

    Cred ca s-a sugerat neputinta la fel de mult ca durerea. Ai senzatia ca sunt rupte parti ale intregului Om. Asa si este.

    RăspundețiȘtergere
  21. tudi, esti asa un baietel rau in poze =))

    RăspundețiȘtergere
  22. parca a doua, parca a treia.. dar e ceva in ele ce nu imi place. hmmmm...

    RăspundețiȘtergere
  23. Off topic
    "Scrisoare catre liceeni" a ajuns si in Qatar-spre marea mea surpriza. Citesc frecvent postarile de pe blogul tau,eram la curent cu "scrisoarea" dar spre marea mea surpriza mi-a fost forwardata azi, de catre cineva care de asemenea traieste aici. E bine ca totusi exista comunicare intre oameni, e bine ca lucrurile bune ajung departe (a nu se intelege numai geografic)...
    Da-i inainte Tudor, poate reusesti sa schimbi ceva!Poate reusesti acolo unde altii au dat gres. Noi suntem alaturi de tine, si te sprijinim.
    In ceea ce priveste cealalta initiativa a ta cu donarea anuala a 50 de euro, poate reusesti sa deschizi si un cont unde sa putem si noi (cei din strainatate) depune bani ca sa ajutam pe altii.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  24. hello. imi place ideea voastra, sper sa aveti succes, sa ajunga mesajul vostru acolo unde trebuie si chiar sa se schimbe ceva in bine. initiativa voastra e de laudat:)
    ps: pozele sunt fantastice :X

    RăspundețiȘtergere
  25. Ferdinand al VIII-lea Regele Spaniei se joaca cumva in circuit inchis?

    RăspundețiȘtergere
  26. prima e neputina, vina si resemnare, ultima e dorinta de razbunare.
    foarte sugestive poze si foarte expresiv model.
    Succes acestei campanii!

    RăspundețiȘtergere
  27. Adica cuiva chiar ii pasa! Ma inclin.
    Poate intr-un final, asa incet, cu pasi timizi la inceput, vom invata si noi cat de mult conteaza si cat de mult contam pentru ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  28. Arta. Uneori o poza exprima o mie de cuvinte . Nu mai e nevoie de nimic. Se subintelege de la sine. Arta= concept .viziune. ganduri. sentimente. exprimare.

    RăspundețiȘtergere
  29. arata tot mai rau pe an ce trece si ma refer la privire!

    RăspundețiȘtergere
  30. Mda...un semnal de alarma numai pentru cei nonviolenti,sa invete sa nu devina abuzivi cu propria familie.Pentru cei ce brutalitatea a devenit o obisnuinta,nu stiu cat ar conta.Stii...inca se mai folosesce expresia "eu te-am facut,eu te omor".Oricum,succes!

    RăspundețiȘtergere
  31. good work, but it scares the shit out of me

    RăspundețiȘtergere
  32. Nu pari o victima..Cada, bijuteriile..arati cel mult ca un barbat pocnit de nevasta cu o veioza in cap dupa ce l-a prins cu alta-n pat.Iar asta e o violenta justificabila:P..Ma rog, ideea e ca in tara noastra femeile si copiii sunt maltratati mai ales iar cei care lovesc nu vor "prinde" mesajul transmis atata timp cat "metoda de transmisie" nu ii identifica in lumea lor.

    RăspundețiȘtergere
  33. In primul rand poza aleasa nu te infatiseaza drept 'victima'.Privirea sugereaza mai mult furie decat teama, pe mine personal ma sperie caci eu vad o expresie de agresivitate, ca si cand vanataile vor urma sa fie pe mine,privitorul(asta imi sugereaza privirea ta!)
    Esti un actor foarte bun si de aceea mimicile fetei sunt extrem de convingatoare insa cred ca aici s-a depasit scopul.Sugerez a doua poza.
    In al doilea rand, nu stiu cate sunt cazurile in care barbatii sunt batuti de femei, sunt sigura ca nu aceasta este tema campaniei, insa cred ca 80-90 la suta din victime sunt femei, fete, copii, in general persoanele mai putin capabile sa se apere singure.
    Este poate de apreciat initiativa insa nu cred ca asta este solutia impotriva violentei casnice.

    RăspundețiȘtergere
  34. Ma bucur k in fiecare zi se mareste nr de campanii d tot felul.Poate unii nu realizeaza dar violenta in familie poate traumatiza un copil pt toata viata...Ceea ce faci u este doar un inceput...bv k te-ai alaturat acestei campanii.Sa speram k in curand o sa se schimbe cv

    RăspundețiȘtergere
  35. un proiect la zi! fotografii superbe si pe tine, tudor, te iubesc! dar, pentru mine imaginea victimei in violenta casnica o reprezinta femeia! ...sau poate n-am perceput eu bine mesajul?!

    RăspundețiȘtergere
  36. tudore, in ultima chiar arati ca un psihopat cu probleme grave... privirea e al naibii de patrunzatoare.

    RăspundețiȘtergere