[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 31 martie 2009

Urina in vocabularul si subconstientul romanilor

Cititi sau ascultati!




Urina in vocabularul si subconstientul romanilor
Asculta mai multe audio Vedete »


Nu este straina nimanui, cred, panoplia vasta a injuraturilor si invectivelor limbii romane. Pe langa o mostenire de baza a limbii populare, avem de-a face in istoria noastra recenta cu alaturari prodigioase. Exemplele sunt nenumarate si insiruirea lor poate face obiectul unui dictionar destul de consistent, dar in niciun caz al articolului de fata.

Ne vom opri insa, asupra unei singure expresii. “Ma pis pe tine” si derivatele ei, fie temporale, fie modale: “m-am pisat pe tine” (victorios) sau “pisa-m-as pe tine”(un conditional optativ cu nuanta reflexiva).

Romanii sunt un popor cu mare apetenta catre fantezie. Sa ma explic. Nimic din istoria noastra, cu cateva exceptii, nu ne recomanda ca fiind un neam de cuceritori. Cea mai frumoasa derogare de la o regula trista, Stefan cel Mare, a reusit sa ne lase mostenire, pe langa un sirag remarcabil de victorii si biserici, umilitoarele incercari de a-i recupera faimoasa sabie din mainile mostenitorilor Imperiului Otoman.

Dupa cum bine stim, a devenit deja folclor faptul ca n-am deranjat granitele nimanui si am ales sa ne otravim fantanile. Pana aici, nimic de condamnat. Se ridica insa o intrebare: de unde, oare, mostenim tendinte sclavagiste in manifestarile noastre cotidiene? Caci ce altceva este acest “Ma pis pe tine”?

Simbolistica acestei injuraturi, dupa umila mea parere, vine sa statueze in imediata apropiere a rostirii ei, ca cel din fata ta este deja invins, la pamant, in sens propriu si figurativ. Spun in sens propriu pentru ca, practic, e imposibil sa urinezi pe un om care sta in picioare in fata ta. Se presupune ca nu ar zabovi. Sensul figurativ vine sa arate ca cel din fata ta, pe care tocmai ai decis sa te pisi, ti-e inferior, ai castigat drept de viata si de moarte asupra lui. Nu este oare asta o fantezie a exercitarii unor porniri sclavagiste? Cel putin ciudat pentru un popor care nu a subjugat pe nimeni. Si atunci, concluzia care se impune este ca romanii aleg sa viseze la trasaturile care ar putea sa derive dintr-un trecut pe care nu l-au avut niciodata.

Sa fie acest “Ma pis pe tine” revolta fata de toate nereusitele istoriei noastre? Greu de spus atata vreme cat se manifesta doar intern. Mai ales ca sansa de a te pisa pe cel de langa tine este practic inexistenta, lipsa unei combativitati reale anuland orice posibilitate de realizare. Vezi meciul Romania - Serbia.

Sensurile acestei injuraturi nu se opresc aici. As vrea sa remarcati caracterul ei concluziv. Adesea, disputele in care exista victoria uneia dintre parti se incheie cu perfectul compus. “M-am pisat pe tine”. Viguros, fara loc de intoarcere, definitiv. “M-am pisat pe tine” este nevoia de confirmare a propriei victorii. Sa remarcam faptul ca, desi cu alura de finalitate irevocabila, “M-am pisat pe tine”, prin natura efemera a actiunii insasi, lasa loc inca unei victorii in aceleasi conditii. Semn ca nu este de ajuns.

Conditionalul optativ aduce in scena dispretul. Dispretul la romani pare a fi o trasatura continuta genetic de catre generatiile recente. "Pisa-m-as pe tine" vine sa statueze doua lucruri: primul ar fi ca as putea s-o fac, iar al doilea, ca raman la stadiul de optiune “in asemenea hal te dispretuiesc”. De obicei aici se adauga cateva substantive cu rol de atribut care intaresc filozofia dispretului. “Pisa-m-as pe tine de prost, fraier, bulangiu, bou” etc.

In subconstientul colectiv al romanilor a aparut si indemnul la actiune (call to action) continut de aceasta injuratura. Are un rol motivant, de sustinere. Exemplul cel mai potrivit este al galeriilor. Celebrul “Un’, doi, trei, ne pisam pe ei!” nu este prezent concluziv, ci mai degraba viitor ideal si imperativ.

Ce leaga toate exemplele de mai sus? Fantezia, doamnelor si domnilor, pentru ca injuratura propune o actiune pe cat de concreta, pe cat de irealizabila.

Despre rolul sau terapeutic, in conditiile in care propune atitudini straine de stramosii acestui popor, ma feresc sa marturisesc, lasand aceasta analiza in seama psihologilor.

45 de comentarii:

  1. Suntem un neam de ipocriti. Inventivi doar in prostie, artisti in a arunca vina pe altii pentru toate relele noastre, iresponsabili si imitaci de duzina.
    Foarte frumos scris, Tudor, te aplaud!

    RăspundețiȘtergere
  2. Si atunci mi-am dat seama ca "ma pis pe ea de vama veche" era o lectie despre omonime.

    RăspundețiȘtergere
  3. „Nu este niciun pom bun, care să facă roadă rea, şi niciun pom rău care să facă roadă bună. Căci orice pom se cunoaşte după roada lui. Nu se strîng smochine din spini, nici nu se culeg struguri din mărăcini. Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bună a inimii lui, iar omul rău scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui; căci din prisosul inimii vorbeşte gura.” (Luca 6:43-45)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar trebui sa existe mai multe persoane gen Chirila, Despot si mai putine gen sexy braileanca, piticu porno sau alte creaturi care au ajuns sa se identifice cu noi.Problema romanilor este ca se cred superiori tuturor de aceea folosesc expresii ca cele mentionate.Oare noi nu ne-am saturat sa fim vazuti si criticati pentru niste oameni care au devenit "celebrii" tot datorita noua?Oare o sa putem sa schimbam ceva si sa aratam cine suntem noi cu adevarat?

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte tare! :))
    Presupunand prin absurd ca utilizatorii acestor injuraturi citesc articolul tau, cred ca ar renunta imediat la ele de teama ca nu mai sunt asa de "tari" pe cat s-au gandit initial. :))))))))))))))
    Cred ca aceasta "fantezie" pe care o descrii aici deriva din frustrare, sentiment foarte cunoscut noua, ca neam. De altfel, este si singura modalitate de "call to action" de care suntem capabili, din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  6. Simpatic. Nu am rîs chiar ca la stand-upul cu "p**a mea", nici ca la băşcăliile clasice adresate "cacademicienilor", patafizicii şi savantlîcurilor găunoase. (La teatrul de revistă n-ar fi ratat o împunsătura către alde Bivolaru.)
    De ce-ţi scriu? Ca să-ţi spun că insultele de tip înjosire (pe bază de pipi, caca şi alte referiri la "corporalitatea joasă") au fost studiate de savanti adevaraţi precum Bahtin sau Freud. Ca admirator al tău, îmi permit să-ţi spun că, dacă ai acorda un... strop de seriozitate topicului, ai avea de cîştigat: în general ca artist, comunicator, mînuitor al corpului şi logosului.
    Îţi urez jet puternic şi sănătos pînă la adînci bătrîneţi.

    RăspundețiȘtergere
  7. E expresia care-l declara pe cel care o foloseste un invins, un om care a pierdut, chiar daca cel din fata lui e sau nu cu un nivel mai jos, din orice punct de vedere.Eu una m-as simti invingatoare si cu mult mai sus, in fata unui om care foloseste o astfel de expresie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tudor, te-a injurat cineva in halul asta, de curand?

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa cum spunea si Loredana, aceia sunt invinsi de viata; isi arunca rahatul din ei in jur..sa-i lasam acolo unde le place..in alta viata va venii si vremea lor sa si constientize mizeria interioara..si vor face pace cu ei..pana atunci,sa incercam sa le trimitem iubire neconditionata, e nivelul lor si atata pot, vom fii astfel cine suntem noi cu adevarat..

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu cred ca tot dictionarul de injuraturi contemporane, cum ar fi celebra "ma p.. pe tine" au ca origine frustrarile romanilor din cei aproape 50 de ani de comunism cand injurai doar in gand. Odata cu pseudo-libertatea in care traim, romanii au inceput sa se injure intre ei fara rusine, folosind tot felul de invective traditionale sau preluate de la alogenii conlocuitori.
    Si au continuat si continua sa o faca pentru ca romanii devin atat de indiferenti la cei din jur incat injuraturile continua fara replisi sau pedepse.
    In comunism era interzis sa injuri(regimul, conducatorii, institutiile) iar in pseudo-libertatea "democratica" poti sa injuri de orice, pe oricine, oricand si oriunde ca nu te baga nimeni in seama. Ba, daca ai dreptate esti catalogat golan sau nebun.
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Bine grait Alexutza16...I totally agree.
    Cu siguranta exista destul de multi oameni cu scaun la cap dar nu le dam atata atentie. E vina noastra....ne uitam la Tv la emisiunile in care apar si cumparam ziare de 2 lei. Si la fel de rau e ca ii lasam pe cei din jrul nostru sa ii citeasca/priveasca. Treeeeeeziiirea ppl!

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. reeditare:

    caterinca, dar nu lispsit de semnificatie.:)

    ...asta ca sa nu-i dau motive lu` textier sa-ti zica ca "io t-am zis, pai numai uita-te si tu la comentarii, na" :)

    RăspundețiȘtergere
  14. sa injuri e bine :) si e shi placut, te descarci. nu omori, nu tai, nu furi. jignesti... iar cei slabi se plang. eu injur. des si mult, cu si fara ROST. si imi place. vorba aia: IS TZARAN!

    RăspundețiȘtergere
  15. Astia suntem si nu o sa ne schimbam niciodata,material romenesc.
    Si totusi ..cam multe cuvinte pentru asemenea subiect :))

    RăspundețiȘtergere
  16. cel mai mult eu detest pensionari cu pensii mari si marlani care au doua, trei javre si care le lasa sa urineze in casa liftului si tot pe tine te injura daca t iei de patrupedle lor..poti s vezi aici o galerie foto cu ,,urme,,de caini vreo 50 la numar lasate de caini de marlani pe bulevarde mari ale capitalei http://presainblugi.com/romania-intre-viata-de-om-a-unui-caine-si-viata-de-caine-a-unui-om/

    RăspundețiȘtergere
  17. hehe.bunica mea zicea asa....era singura ei injuratura, si si atunci se referea doar la politicieni: "ma pis in gura lor de politicieni!"

    RăspundețiȘtergere
  18. Dupa 4 ani de tacere,

    IESIM IN STRADA!

    JOI, 2 APRILIE, SE IESE IN STRADA PENTRU A PROTESTA.

    UNDE? – PE TERENUL DE SPORT DIN FATA DE LA TEQUILA-complexul studentesc

    CAND? – JOI, LA ORA 11:30

    DE CE?

    1. Ministerul doreste sa scoata fondul de transport in comun, adica SA SCOATA de tot TRANSPORTUL GRATUIT pe RATT prin taierea banilor de decontare. Taierea banilor de RATT poate fi urmata oricand de foile de drum CFR. E careva fan sa dea DUBLU pentru tren? Nici noi…



    2. Bursele ar trebui conform Legii Invatamantului din 1995, sa acopere costurile de cazare si de masa ale studentului. In clipa de fata, 80% din bursieri ar trebui sa se descurce pentru cazare si masa cu 6 lei pe zi, sau chiar mai putin! Cerem majorarea burselor cu minim 25% pentru a incepe sa punem de acord bursele cu realitatea.



    3. Taxele au fost marite recent iar de anul viitor vor fi de 27,5 – 30 de milioane de lei vechi la licenta si 35 de milioane la master! Iar in plina criza economica, ministerul vehiculeaza ca posibila solutie oferirea de CREDITE pentru studenti. Dupa saracia din timpul studentiei, vom avea “fericirea” de a plati rate o viata intreaga.



    4. Calitatea invatamantului de care beneficiaza o mare parte din studentii din Romania este foarte slaba! Studentii nu sunt ajutati deloc, si multi absolventi de la universitati prestigioase ajung sa lucreze in supermarket!



    5. Coruptia, nepotismul si servilismul raman o rana deschisa. Noi nu vrem sa pupam pe nimeni niciunde pentru a ajunge undeva! Vrem sa fim judecati dupa meritele reale.

    Daca nu iesim in strada acuma, ne putem pregati sa ne complacem in situatia de a ni se taia banii de transport, de a plati taxe mai mari, de a avea burse mai mici si de a fi in continuare trecuti cu vederea in orice facem!

    Pentru asta ne-am pregatit 4 ani de zile…

    Mai multe detalii www.osut.ro

    RăspundețiȘtergere
  19. Vai...deci e atat de originala:)) am ascultat-o de 3 ori si rad cu lacrimi:))=))

    RăspundețiȘtergere
  20. esti nebun.Si graiesti durul/purul adevar.Expresia imi e ff cunoscuta.Din pacate.:))

    RăspundețiȘtergere
  21. Deci asta faceai tu la 2 noaptea :))
    Atunci "curge" inspiratia.

    RăspundețiȘtergere
  22. "Vai...deci e atat de originala:)) am ascultat-o de 3 ori si rad cu lacrimi:))=))"

    am vrut să comentez da' ui' şi tu ...

    vroiam să zic că Ştefan cel Mare n-a cucerit (nici el) nimic, ai scos-o din burtă, şi că textul e o încercare teribilă şi sinceră de "vreaaau să epateeez, vreaaau să epateeez, impresionăăăări, asta este ce-mi doreeeeesc"

    supces!

    RăspundețiȘtergere
  23. Octv@ pai unde spun eu ca Stefan cel Mare a cuxerit ceva?
    Victorie insa poti sa ai si daca te aperi.
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  24. Tara arde si Tudorica face pipi ! Smile !

    RăspundețiȘtergere
  25. e a doua oara cand te inregistrezi citind un text. de ce faci asta?

    RăspundețiȘtergere
  26. ...cu totii mai avem si iesiri ridicole, dar important e sa nu le repetam

    RăspundețiȘtergere
  27. ft tare :))
    le compui bine de tot :))
    ironic si adevarat :D

    RăspundețiȘtergere
  28. Are legatura cu subiectul ->: http://fuckyoutovarasi.blogspot.com/2009/03/sex-oral-facut-cu-salbaticie.html

    RăspundețiȘtergere
  29. Nimic din istoria noastra, cu cateva exceptii, nu ne recomanda ca fiind un neam de cuceritori.

    +

    Cea mai frumoasa derogare de la o regula trista, Stefan cel Mare ...

    =

    Stefan cel mare ne-ar recomanda, prin exeptie, ca un neam de cuceritori.


    Eu inteleg ca poate n-ai vrut sa zici asta. Da' asta spune textu', sau, mă rog, subtextul.

    mno ...

    :)

    RăspundețiȘtergere
  30. Terapia cu urina... a la Grogorian Bivolaru :))

    RăspundețiȘtergere
  31. a urina, urina, acid ureic, aciditate. Astia sunt indivizii care au comentarii caustice, acide, oamenii cu umor negru. In psihologie(analiza tranzactionala mai specific) se spune ca oamenii se pot clasifica si dupa sfincterele care "ii stapanesc". Astfel ca sfincterul urinar da categoria de persoane acide. Ele au tendinta sa foloseasca verbele de genul asta. Nu prea cred ca Romanii per ansamblu folosesc asta. Am tot auzit indivizii falici care-si baga diverse. I-am auzit pe cei care "se caca" sau zic despre altii ca "se caca pe ei", etc. Apoi i-am auzit pe cei care spun ca x lucru ii fac "sa borasca", "sa vomite", etc. Scuipatorii, ragaitorii, etc.

    Probabil ca la romani e o tendinta mai mare spre acid si spre ureic. Poate. Pentru ca se spune ca noi, est-europenii, ne intelegem bine cu britanicii, fix din cauza umorului, care e doar un pic mai acidic.

    Plus ca, ne-am grabit dubios de mult sa-l "refulam" pe Gregorian Bivolaru. Ne-am cam pisat pe el, cu alte cuvinte. Sau pe noi. Depinde. Dar eu in mod clar ma pis pe Stefanica cel Pipernicit si dezgustator de Sanctificat. Asta, asa, ca-s si eu roman si ca imi place sa fiu sincer.

    RăspundețiȘtergere
  32. 'Urina este considerată o sursă inestimabilă de hrănire şi vindecare. Nu s-a discutat despre ea şi nu a fost promovată ca medicament deoarece a fost prea controversată şi nu reprezintă o sursă de venituri. Urina proprie a fiecărui om, hrană vie, conţine elemente care sunt specifice doar acelui corp. Corpul nostru produce constant o varietate uriaşă de anticorpi, hormoni, enzime şi alte substanţe chimice naturale pentru a-şi regla şi controla funcţiile şi a combate dezechilibrele de care se poate să nu fim conştienţi. Studii clinice au dovedit că miile de substanţe chimice critice ale organismului şi substanţele nutritive care sfârşesc în urină reflectă funcţiile corpului individual. Când sunt reutilizate, aceste substanţe chimice şi nutritive acţionează ca vaccinuri naturale, agenţi antibacterieni, antivirali şi anticancerigeni; ele ajută şi la echilibrarea hormonală şi în cazurile de alergii. Informaţia pe care o conţine urina nu poate fi deci copiată sau obţinută din nici o altă sursă. La fel după cum natura nu produce doi oameni exact la fel, nu există două mostre de urină în lume care să conţină exact aceiaşi componenţi.'

    Pe asta o stiai? :))

    RăspundețiȘtergere
  33. Sincera sa fiu, nu m-am gandit niciodata la ce ar putea sa semnifice expresia asta.

    Dupa parerea mea, romanii sunt, la ora actuala, un popor frustrat, in permanenta sub calcaiul cuiva (nu conteaza ca e vorba de politicieni, politisti care cer spaga sa nu te "arda" sau seful de la birou"). Iar daca cineva te face sa te simti mizerabil, si tu ai, la randul tau, un impuls de a face pe altcineva sa se simta mizerabil si a-ti ridica respectul de sine in felul asta (cel putin, asa vad eu lucrurile). De unde si "fantezia" cu urinatul pe altcineva.

    Imi place cum scrii :)

    RăspundețiȘtergere
  34. Doaaaaaamneee... nu esti normal :)). zicea bine cineva mai sus ca tara arde si tudor face pipi :). Mi-e chiar mi-a placut. Astept si alte prezentari educative.

    RăspundețiȘtergere
  35. O analiza rece si neinduratoare, demna de intreaga mea simpatie. Am zambit si am avut frisoane in acelasi timp. Si, ca tot veni vorba, clarifica-mi, te rog, si mie un mister. Din cercetarile tale trecute sau viitoare, poti sa-mi spui de ce un procent covarsitor din injuraturi sunt la adresa femeilor si a mamelor, in special?

    RăspundețiȘtergere
  36. Cum pot fi traduse injuraturile mioarei carpatine unui om dintr-un alt neam? E imposibil. Oricat ai incerca, nu reusesti. Iar el, neamul europenizat, iti rade in nas, crezandu-se superior si in materie de vorbe de duh. Si, mama ma-sii de ins culturalizat, nu e! O fi limba lor o comoara, dar cu ai nostri nu te pui.
    Suntem inepuizabili la materia injuraturilor. Suntem campioni intra-planetari la blogoslaviri creative, cumplite si bizare. Patrimoniul nostru ne cocoata pe podiumul cu lauri. Ne sunt aproape ceva unguri, mexicani, sarbi si o mana de rusi. Facem impreuna o gasca de cinci (G5?!) care au resurse nebanuite de expresii plastice. Cultura gurilor care o iau inaintea mintii este vasta si acopera toata anatomia omeneasca. Si doar cu atat si tot ii bateam la fund pe mai marii civilizati!
    Si nu e tot. Sunt luati la rand sfintii, decedatii, dumnezeii, arhanghelii si neprihanitii ingerasi. Nimic nu ne scapa. Maiestria cu care injuraturile sunt brodite este inaltatoare. Adversarii imaginari si prezenti sunt redusi la tacere.
    In fata atator suduieli, refularile altora capata dimensiuni ridicole. Si eu zic sa nu ne oprim aici! Sa infiintam dictionarul injuraturilor, tradus in toate limbile lumii, ca sa putem in sfarsit sa ne laudam cu ce avem. Ca prea cred ei ca nu suntem buni de nimic. Fir-ar…

    RăspundețiȘtergere
  37. sunt destule injuraturi romanesti care ma pun de multe ori pe ganduri si ma-ntreb de provenienta. Dar despre cea in discutie, am inteles ca ar fi mostenita de la fratii nostri tigani. Se pare ca in cultura lor, actul in sine de a urina pe cineva semnifica o totala desconsiderare a acelei persoane. E ca si cum i-ai lua gradele unui militar (admitand ca se poate face o comparatie).

    Ei, n-as avea de unde sa stiu daca obiceiul in sine cu urinarea persista, cert e ca a ramas expresia si da, i-ati gasit semnificatia corecta: adanc dispret si desconsiderare pentru victima acestui act.

    RăspundețiȘtergere
  38. Imi permit sa spun ca desi ipoteza ta draga Tudor (by the way we have the same name XD ) este atat de, extrem de elaborata si plina de fantezie pe cat falsa, deoarece spanioli de exemplu, recunoscuti pentru descoperirea Americilor si colonizarea acestora folosesc de asemeni expresia ''ma pis pe tine ; ma pisi pe mata, pisam-as pe tine etc.'' deci ipocrisia sau dorinta de a schimba trecutul nu poate fi chemata in cauza. Oricum foarte funny!

    RăspundețiȘtergere
  39. funny daaa...definetlly... educativ?!?! :))) ma indoiesc. total laid back merge citit cu un zambet tamp pe fatza..in ideea k filosofia pe marginea injuraturilor nationale n'are fund...adica dragul meu tudor te pisi in gol...

    o domnisoara mai sus facea un comentuariu interesant (mentionez k gresesc luand personal ideea dar nu ma pot abtine) ...alexutza16 parca..?!?! ...cand a inceput tudor chirile sa defineasca un "gen" ?? si ce tineri abjecti te fac sa crezi draga domnisoara ca romanii se vad in imaginea piticului porno??

    RăspundețiȘtergere
  40. funny daaa...definetlly... educativ?!?! :))) ma indoiesc. total laid back merge citit cu un zambet tamp pe fatza..in ideea k filosofia pe marginea injuraturilor nationale n'are fund...adica dragul meu tudor te pisi in gol...

    o domnisoara mai sus facea un comentariu interesant (mentionez k gresesc luand personal ideea dar nu ma pot abtine) ...alexutza16 parca..?!?! ...cand a inceput tudor chirile sa defineasca un "gen" ?? si ce tineri abjecti te fac sa crezi draga domnisoara ca romanii se vad in imaginea piticului porno??

    RăspundețiȘtergere
  41. Da da, suntem un popor de învingători dar asta numai în cărțile noastre de istorie...haha!
    Este în firea noastră dorința de dominare a celor din jur., la fel cum este și credinta - Dumnezeu a pus în fiecare un vas de credință , mai departe depinde de fiecare ce toarnă în el. În ceva crede fiecare!

    RăspundețiȘtergere
  42. Ehe ....am experimentat verbal și vizual această expresie în trafic. Un ins cu BMW negru la purtător decide să iasă la plimbare prin oraș, să nu respecte regulile de circulație și bună conviețuire, dar mai ales să umilească femeia în trafic așa....bărbățește. Și totul într-o intersecție din Timișoara, în miezul zilei și intens circulată. S-a postat în fața mea ( mașină Ford Ka), a coborât și a venit amenințător (urlând ) cât de proastă sunt...aproape se desfigurase de efort. Eu nu coboram din mașină dar îi dădeam replici care să argumenteze că acuzele lui nu stau în picioare. Degeaba, el continua să mă toace cu obstinație, sesizând și eu comportamentul ciudat ( parcă era drogat ) de umilire a unei femei, gratuit. La final când a văzut că eu nu cobor dar continui să mă apăr a avut un gest ( după ce anticipat a și scuipat spre mine și mașina mea ) ce m-a bulversat total și pe mine și pe fiica mea care era în dreapta : a vrut să se descheie la prohab probabil să urineze pe mașina mea. Gestul a fost extrem de scurt .....ceva l-a făcut să nu-și ducă fantezia până la capăt după ce s-a uitat stânga-dreapta. S-a urcat fulger în mașină și s-a făcut nevăzut. Să fie de vină drogurile ?! Să se fi sciurtcircuitat vreo lampă la mansardă....încă sunt șocată de gest și au trecut aproape 5 zile. Ideea e că acestă imagine spune că el nu mă considera ființă umană, m-ar fi strivit cu piciorul precum o furnică. La un moment dat am pomenit că voi chema poliția fiindcă nu înțelegeam ce vrea?! Era prea tulburat pentru o situație pe care probabil și-o construise în cap fiindcă în acea zi vroia să simtă că umilește pe cineva și acela nu era un bărbat. Am 43 de ani și sunt uimită să întâlnesc atâta furie /umilință asupra unei femei pe care încerci să o îngenunchiezi/distrugi.....în secolul XXI.

    RăspundețiȘtergere
  43. Bună ziua tuturor, eu sunt Edith Katty, trăiesc în Irlanda, vreau să mulțumesc și să onor pe DR.WEALTHY pentru munca deosebită pe care a făcut-o pentru mine, mi-a adus iubitul în 72 de ore pe care nu am crezut că va trece vreodată. în viața mea, dar acest mare om DR.WEALTHY mi-a dovedit că puterile pot face minuni, am primit contactul său de la un prieten din Irlanda, pe care l-a ajutat, acest prieten de-al meu mi-a spus că acest om este grozav, dar m-am simțit ca hmm Esti sigur? pentru că cu greu cred aceste lucruri, așa că mi-a spus să nu-mi fac griji că atunci când îl contactez, că îmi garantează 100% că iubitul meu se va întoarce, dar dacă nu merge, el va fi cel care va da mi-am înapoiat banii, pentru a-i arăta sinceritatea, mi-a dat documentele casei sale, că dacă nu funcționează și nu mi-a plătit banii pe care i-am cheltuit, că ar trebui să-i strâng casa și el mi-a dat toate documentele , am fost atât de surprins că a fost atât de serios, așa că l-am contactat și i-am spus ce vreau, mi-a spus doar că totul va fi făcut în 72 de ore, așa că cu asigurarea prietenului meu mi-a dat că a avut încredere, așa că în următoarele 72 de ore, când mi-a spus că am auzit doar o lovitură la ușa mea, nu știam niciodată că este omul meu, așa că am deschis ușa, primul lucru pe care l-a făcut a fost să meargă în genunchi , a început să mă roage să-l iert că i-a părut foarte rău pentru toate, am fost cu adevărat surprins și am fost și fericit, așa că l-am iertat și acum trăim împreună fericiți ca niciodată și folosesc mass-media pentru a-mi invita prietenii la nunta mea, care va avea loc pe 29 februarie 2020, sunt foarte fericit, mulțumesc domnului Daniel care mi-a oferit contactul și onoarea participați la DR.WEALTHY, care a ajutat foarte mult, dacă aveți aceeași problemă sau aveți orice fel de boli și aveți nevoie de ajutorul său, vă rugăm să trimiteți un e-mail la DR.WEALTHY prin wealthylovespell@gmail.com și să primiți orice fel de ajutor, aici WhatsApp lui +2348105150446. accesați site-ul http://wealthyspellhome.over-blog.com

    RăspundețiȘtergere